Back to Question Center
0

Cara Menapis Mesej Spam dengan Betul - Tips Dari Pakar Semalt

1 answers:

Ivan Konovalov, pakar Semalt , mengatakan bahawa penapis spam Gmail dianggap sebagai salah satu algoritma penapisan spam terbaik yang pernah ada. Ia membantu mengelakkan e-mel sampah dan mesej yang tidak bermakna dalam peti masuk anda. Gmail adalah pembekal perkhidmatan e-mel yang terbaik dan terbesar dengan sejumlah besar pengguna di seluruh dunia. Rata-rata, dua bilion orang menggunakan Gmail sebagai ID e-mel utama mereka. Dilancarkan pada 2004, Gmail telah bertambah baik dengan masa dan mula menawarkan beberapa penapis hebat untuk menghapuskan e-mel spam. Salah satu ciri yang menarik pengguna adalah keupayaan penapisan spam yang sangat hebat. Sama seperti Rediff, MSN, dan Yahoo, Gmail telah memudahkan kami untuk menghalang mesej spam dan mengarahkannya ke folder Spam Trash Can

Apakah Penapis Spam Gmail?

Penapis spam Gmail telah menjadi lebih baik dan mudah selama bertahun-tahun..Memandangkan ia memudahkan kami untuk menghalang mesej spam, kami perlu menyemak keupayaan dan ciri-cirinya sebelum memutuskan sama ada ia baik untuk e-mel perniagaan kami atau tidak. Sebagai permulaan, penapisan adalah proses yang menyaring benda yang tidak berguna dan ganjil, meninggalkan apa yang berguna dan baik. Dengan cara yang sama, penapis spam Gmail menyusun mesej sampah dan e-mel yang mengandungi pautan atau lampiran yang mencurigakan.

Apa yang menjadikannya unik ialah cara mengendalikan e-mel dan mesej anda. Selalunya, pengguna tidak perlu memadam e-mel yang mencurigakan secara manual kerana penapis spam Gmail melakukan kerja yang bukannya anda. Walau bagaimanapun, jika anda berfikir bahawa e-mel atau penghantar yang mencurigakan, anda boleh membuat penapis dalam akaun Gmail anda dan menambah e-mel itu ke penapis untuk mencegah e-mel atau mesej masa depan.

Penapis spam Gmail:

  • Blatant Blocker membolehkan pengguna memadam spam secara manual, meningkatkan kadar lantunan laman web mereka. Ia juga menghalang spammer menghantar mesej tidak berguna.
  • Penapis E-mel Bulk berfungsi apabila anda menerima sejumlah besar e-mel dari pengirim yang sama. Ia menetapkan tahap dasar agresif dan menapis spam secara tetap.
  • Penapis Kategori Gmail membantu menapis mesej jenis spam khusus yang mengandungi kandungan tertentu seperti lampiran e-mel, imej, kandungan seksual dan jemputan ke laman perjudian.
  • Pengeluaran Pengirim Null Secara automatik ia menghalang alamat IP pengirim yang telah menghantar mesej yang paling tidak berguna setiap hari.

Bilakah penapis Gmail dikenakan?

Nasib baik, penapis spam Gmail terus memeriksa mesej anda yang masuk ke peti masuk anda. Sebagai contoh, penapis Kategori Spam digunakan apabila langganan surat berita menjengkelkan anda setiap hari. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih siapa yang harus menghantar mesej dan siapa yang tidak sepatutnya. Sekiranya anda tidak melaraskan mana-mana tetapan tersebut, penapis spam Gmail akan terus berfungsi sendiri, memberikan anda pengalaman e-mel yang terbaik Source .

November 30, 2017