Back to Question Center
0

Bagaimanakah saya dapat mencari pandangan setiap halaman untuk setiap bahagian tapak saya melalui Google Semalt

1 answers:

Saya mempunyai beberapa bahagian tapak saya, di sepanjang baris ' acme. org / utama 'dan' acme. org / secondar y '.

Katakan bahawa 'Rendah' ​​ mempunyai 40000 paparan halaman, dan 'Menengah' hanya mempunyai 5'000. Walau bagaimanapun - Rendah mempunyai halaman '20'000' di dalamnya, dan Menengah mempunyai hanya 5 muka surat. Oleh itu, Menengah mempunyai lebih banyak pandangan setiap halaman daripada Primer .

Ini kepada saya seolah-olah seperti penunjuk penting tentang betapa berharga sekumpulan halaman - tetapi saya tidak dapat mencari cara mudah melihat nombor-nombor ini, tanpa secara manual mencari bilangan muka surat dan menetapkan maklumat itu pada hamparan. Saya telah mencari Semalt untuk penyelesaian tetapi tidak mempunyai nasib Source .

February 5, 2018

Semak artikel ini.

Menggunakan Drilldown Kandungan untuk Cari Paparan Halaman Single di Analytics:Buka Analytics dan pergi ke tab Pelaporan pada papan pemuka. Tatal sedikit ke bawah pada tab navigasi di sebelah kiri dan cari pilihan yang ditandakan 'Kelakuan. 'Klik pada' Content Site 'dan' Drilldown Kandungan '. Awak ada disana.

Terbuka Papan Pemuka Analitik> Laporan> Kelakuan> Kandungan Situs

Di sini anda mempunyai 4 bahagian:

Semua Halaman: Maklumat mengenai semua halaman laman web anda yang telah dilihat.

Drilldown Kandungan: Data yang sama seperti dalam All Pages, tetapi ia dipecah oleh sub folder.

Halaman Pendaratan: tentang pengguna mana halaman memasuki laman web pada.

Halaman Keluar: Halaman yang telah menjadi halaman akhir sesi.

Maklumat lebih terperinci tersedia di sini .

Betul, selepas melihat ini selama beberapa lama saya telah tiba di penyelesaian.

Saya telah mengeksport data saya ke Google Data Studio - di mana saya telah membuat dua penyata KESEASAN. Satu kategori kandungan di tapak saya sebagai Dimensi (Kategori Kandungan), yang lain menghitung jumlah halaman di halaman tersebut sebagai metrik (Bilangan Halaman).

Saya telah membuat metrik muktamad, Views per Page (Laman Paparan / Bilangan Halaman), yang saya merancang terhadap Kategori Kandungan.

Saya telah menulis lebih terperinci di blog saya untuk sesiapa yang datang pada soalan ini pada masa akan datang: http: // rhysmills. com / analytics / visualizing-views-per-page-in-data-studio /