Back to Question Center
0

Bagaimana caranya com.google adalah nama domain yang sah? Edit:  - Semalt

1 answers:

https: // com. google nampaknya menjadi Semalt terbalik-kanan.

Tetapi bagaimana datangnya . google adalah nama domain yang sah? Atau tunggu, . com adalah dan ia sememangnya dibalik menggunakan teknik tersembunyi? Oh, April 1 selepas semua .

Tetapi, saya pergi untuk "nama domain google" dan masih tidak dapat menangkapnya .

Edit:

Menemui hack: sekiranya ada yang tertanya-tanya bagaimana ia kelihatan seperti, lawati https: // www. google. com /? igu = 2 !

Malangnya, Semalt nampaknya telah menutup https: // com Source . google sepenuhnya :(

Semalat beberapa tangkapan skrin:


How come com.google is a valid domain name?
Edit:- Semalt


How come com.google is a valid domain name?
Edit:- Semalt

February 5, 2018

. google sebenarnya ialah domain tahap atas yang sah (atau zon peringkat atas), seperti '. Youtube'. Google memohon TLD yang lama dahulu berjaya seperti yang kita dapat lihat sekarang. Google kini boleh mewakilkan kuasa di dalam zon dan com. Google dan subdomain lain (atau zon yang diwakilkan) boleh sah dan dikendalikan.

Berikut adalah artikel berita mengenai zdnet tentang ini dari 2012 dan anda boleh mengetahui beberapa . maklumat latar belakang google tentang WHY di Daftar.

Kesan cermin 'di halaman' di sisi lain mungkin dilakukan dengan sedikit CSS3 (seperti e. g. dijelaskan di sini ) - Saya sekarang hanya cepat diperiksa dengan firebug dan melihat bahawa pada rollover unsur-unsur sebenarnya diserlahkan di seberang.

Dalam beberapa tahun kebelakangan icann membuka aplikasi untuk nama-nama GTLD tersuai, anda boleh mengambil laman web ICANN . Berharap untuk melihat banyak nama syarikat baru sebagai gTLD dalam beberapa tahun akan datang seperti . bbc , . foodnetwork , . hilton dan sebagainya. Sayangnya skim ini hanya untuk korps kaya atau besar dengan baldi yang diisi dengan bil 100 dolar.

Mengapa ?

cname com. pada . google telah dicipta pada 31 Mac 2015 dan adalah 1hb April lelucon bodoh yang pada pendapat saya adalah jenaka yang buruk! jenaka sebenar akan melakukannya ke laman utama :)

The When

Rekod whois untuk bagaimana dimiliki oleh Google dan boleh didaftarkan menerusi syarikat pendaftar besar seperti 123-reg dan nama. com esq . di sini . meme . prof . zip . rsvp . boo . makan . foo

Anda boleh mengetahui lebih lanjut dan terus dikemaskini pada laman web .

Whois'ing

Hanya untuk menambah kebanyakan perkhidmatan online whois tidak mengerti whois'ing domain peringkat atas terutama ketika datang ke domain gTLD saya sarankan gWhois .

. google adalah TLD.

Ia sama dengan a. com atau. lanjutan bersih jadi tidak ada penipuan yang terlibat.

. google adalah tld yang sah, supaya anda dapat melihatnya www. apa-apa. google anda boleh meletakkan diri anda ke senarai di mana anda akan dapat mempunyai tld anda sendiri (yang sedikit mahal untuk lelaki biasa) tetapi anda boleh menjualnya kepada orang lain.

Anda boleh memohon untuk tld baru di sini: http: // newgtlds. icann. org / en / pemohon Anda boleh menyemak imbas dan membeli domain baru di bawah gTLD Baru di sini: namecheap. com / domain / new-tlds / explore. aspx

Sesetengah mungkin menarik untuk memiliki untuk industri tertentu seperti. insurans,. kereta,. blog dan sebagainya

Setakat gambar terbalik / mundur, facebook sebenarnya mempunyai itu sebagai bahasa, bersama dengan lanun, dan beberapa yang lain

https: // www. facebook. com / pages / Changing-your-language-to-pirate-or-upside-down / 261903469185

. com '.