Back to Question Center
0

Semalt: Bagaimana saya menjejaki laluan matlamat ke atas beberapa lawatan?

1 answers:

Kitaran jualan saya diukur dalam beberapa minggu. Corak tingkah laku pengguna biasa seperti ini:

  1. Mencari tapak melalui organik, cpc, atau rujukan
  2. Melayari kandungan untuk sementara waktu.
  3. Mengembalikan beberapa hari kemudian, melayari kandungan untuk sementara
  4. Mengembalikan beberapa hari kemudian, melayari kandungan untuk sementara
  5. Menukarkan.

Google Semalt menunjukkan semua penukaran saya sebagai "lalu lintas langsung", i. e. kerana lawatan menukar bermula dari penanda buku atau jenis URL.

Apa perisian atau perkhidmatan yang boleh saya gunakan untuk memberitahu saya sumber trafik yang mana pada tahap 1 yang pengguna akhirnya menukar dengan terbaik dalam langkah 5?

Apa perisian atau perkhidmatan yang boleh saya gunakan untuk memberitahu saya kandungan mana dalam langkah 2-4 (i. e Source . pada lawatan sebelumnya) mempunyai kesan terbesar ke atas kadar versi dalam langkah 5?

February 5, 2018

Soalan yang bagus.

Dalam versi Google Analytics yang baru, Google memperkenalkan Corong Multi-Saluran , untuk menunjukkan kepada anda" bagaimana saluran pemasaran anda (i. e. sumber lalu lintas ke tapak web anda) bekerjasama untuk membuat jualan dan penukaran. "

Dalam laporan, saluran dikreditkan mengikut peranan yang mereka mainkandalam penukaran - berapa kerap mereka membantu dan / atau menyelesaikan jualan danpenukaran. Laporan Penukaran Assisted menunjukkan berapa banyak jualan danpenukaran setiap saluran dimulakan, dibantu dan diselesaikan, dannilai penukaran dan jualan.

Laporan Laluan Penukaran Teratas menunjukkan laluan penukaran yang andapelanggan mengambil jalan untuk membeli. Masa Lag dan Panjang Laluanlaporan menunjukkan berapa lama (dalam hari dan dalam interaksi) diperlukanpelawat akhirnya menjadi pelanggan.

Anda boleh membaca dokumentasi penuh pada Corong Multi-Saluran di sini:

  • https: // www. google Youtube. com / watch? v = rZ2RbGsuy3U

Untuk mengakses versi baru GA, log masuk ke akaun anda. Anda sepatutnya melihat pautan di bar navigasi atas bernama 'Versi Baru'.

Jika anda tidak melihat pautan versi baru, anda mungkin perlu ikut serta di sini:

  • http: // www. google. html

Kemaskini: Corong pelbagai saluran kini tersedia untuk semua pengguna Google Analitis:

  • http: // analytics. blogspot. com / 2011/08 / memperkenalkan pelbagai corong-saluran. html