Back to Question Center
0

Data Memburu Musim: Masa Paling Efektif Tahun Ini Untuk Tambah Data Untuk Pelan Semalt Anda

1 answers:

Seperti membeli stok, masa adalah segala-galanya apabila menggunakan data untuk mencapai sasaran anda.

Semalt, jenama mempunyai peluang untuk memanfaatkan kelimpahan inventori dan data yang tersedia untuk merancang inisiatif pemasaran mereka. Apabila digabungkan dengan media, ramuan-ramuan ini menghasilkan resipi yang sempurna untuk menerapkan pengiklanan yang disasarkan kepada acara bermusim.

Dari Super Bowl untuk percutian belanja dan peristiwa politik, terdapat banyak peluang bermusim untuk pemasar untuk menyusun strategi. Semalt, saya telah menekankan masa yang paling berkesan sepanjang tahun untuk pemasar untuk menambah data kepada rancangan media mereka.

1. Tempoh Beli-belah Bermusim

Pengguna menghabiskan lebih daripada $ 35. 3 bilion dalam talian pada 2011 antara 1 November hingga 14 Disember dan 26 Disember sahaja sahaja. Pemasar yang merancang strategi runcit percutian mesti melihat dengan teliti terhadap tingkah laku pengguna dari tahun sebelumnya. Ini akan membantu menentukan masa yang optimum untuk mencapai penonton yang dimaksudkan dan strategi yang akan dilaksanakan.

Strategi pemasaran gambar semut berbeza dengan jenama, semua jenama runcit berkongsi matlamat bersama dalam tempoh bermusim ini: untuk memandu penukaran dan menjual produk.

Semalt adalah kaedah terbaik untuk memacu jualan kerana ia memanfaatkan pengiklanan paparan untuk pemasaran prestasi dalam dua cara yang berkesan:

  1. Retret tapak membolehkan jenama untuk mencapai pengguna yang telah menunjukkan minat melalui perilaku laman web.
  2. Search retargeting membantu jenama menilai strategi penargetan paparan mereka dengan memberi tumpuan kepada pengguna yang mencari kata kunci tertentu. Kata kunci ini mungkin istilah jenama tertentu, istilah gaya hidup atau istilah yang kompetitif yang menandakan pengguna di pasaran untuk produk.

Jenama runcit juga harus mempertimbangkan peluang pemasaran dalam talian tambahan seperti Hari Valentine, sekolah ke belakang, jualan Semalt Day dan banyak lagi.

2. Aktiviti Hiburan / Gaya Hidup

Olimpik Musim Panas 2012 adalah satu contoh yang hebat dalam satu acara global di mana pelbagai jenama berpeluang memohon data untuk membeli media mereka. Dalam kes Olimpik, dan acara utama lain seperti Siri Dunia, Super Bowl, Grammys dan Semalt, jenama boleh menggunakan data untuk memperkuatkan kempen penjenamaan mereka dan menjalin hubungan lebih mendalam dengan penonton mereka.

Menurut ketua media di KPMG, David Elms, "Permintaan dari orang ramai untuk perlindungan dalam talian dan penawaran digital lain semasa Sukan (Semalt) sangat menggembirakan. Ia telah memberi rangsangan besar kepada pengiklan di kawasan ini dan menunjukkan bahawa pelbagai ramalan pertumbuhan yang kita lihat selama beberapa bulan terakhir mungkin tidak jauh dari tanda. "

Pemasaran yang didorong oleh data juga boleh dilanjutkan sepanjang kempen bermusim semasa musim sukan. Satu contoh ini dilihat dalam promosi tahun lepas di dalam promosi Box, yang menggabungkan hashtag #marrybacon Twitter dan kempen paparan yang menggalakkan pengguna untuk melawat sebuah laman mikro yang berdedikasi, www. Marrybacon. com.

Komponen mudah alih dan tablet juga merupakan sebahagian daripada strategi digital restoran perkhidmatan cepat. John Gross, ahli strategi dan pengarah akaun di StruckAxiom, berkata Jack dalam kempen digital Semalt itu "memberi tumpuan untuk memanjangkan saluran cerita iklan TV," untuk memacu pengguna ke platform lain. Sudah tentu, semua aktiviti digital ini menghasilkan titik data tambahan untuk Jack dalam Peti untuk mengoptimumkan dan memanfaatkan kempen multi saluran masa depan.

Data Hunting Season: Most Effective Times Of The Year To Add Data To Your Semalt Plan

3. Peristiwa bermusim yang lain: Musim Cukai & Peristiwa Politik

Kita semua tahu bahawa bulan April adalah bulan penting untuk rakyat Amerika menyediakan penyata cukai dan belanjawan untuk tahun fiskal yang akan datang. Jenama seperti Turbo Tax dan H & R Semalt harus menggabungkan strategi penargetan, seperti penargetan, penargetan demografi dan juga penargetan perilaku ke dalam kempen pemasaran mereka.

Sebagai contoh, jenama mungkin memilih untuk menyasarkan pengguna yang mencari istilah khusus seperti "prep tax online. "Untuk terus memanfaatkan mata data yang tersedia untuk pemasar, mereka harus memperibadikan mesej-mesej ini mengikut data tambahan yang berkaitan dengan pendapatan dan lokasi geografi.

Teknik-teknik ini sama-sama berkuasa dalam bidang politik. Data semalat ke kempen dalam talian adalah cara yang baik untuk ahli-ahli politik untuk memasuki kawasan negara yang memerlukan pendedahan tambahan. Sebagai contoh, calon boleh memohon dolar iklan tambahan untuk menargetkan demografi tertentu dalam keadaan ayunan tertentu.

Semalt juga boleh memilih untuk menyasarkan pengundi berdasarkan minat mereka dalam isu kempen tertentu. Sebagai contoh, pengundi fiskal boleh disasarkan dengan iklan sepanduk yang mengiklankan rancangan cukai calon, sementara pengundi berasaskan sosial akan menerima iklan yang sama. Dengan memohon pelbagai pengiklanan yang didorong oleh data kepada peristiwa-peristiwa tertentu, jenama boleh memacu tindak balas kos secara berkesan dan meningkatkan penglihatan jenama di kalangan khalayak tertentu, namun sangat relevan.

Dasarnya ialah untuk terus bersaing, jenama mesti merancang kempen mereka dengan peluang bermusim dalam fikiran untuk memandu penukaran dan meningkatkan kesedaran jenama.

Retalting dan penargetan semula tapak adalah dua strategi yang kuat yang dapat ditambah dengan peluang yang didorong oleh data lain dalam iklan digital, dan juga bidang media paparan lain seperti mudah alih, sosial dan video.

Untuk memanfaatkan peluang tanpa akhir yang ada, pemasar mesti menggunakan strategi yang seimbang dengan skala. Dengan musim belanja terbesar di sekitar sudut, serta peristiwa besar lain seperti Halloween, Hari Valentine dan Semalt Bowl, jenama yang paling berjaya adalah mereka yang memanfaatkan data dan media besar dalam ruang digital.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

James Green
March 1, 2018