Back to Question Center
0

Bagaimana Mengurus Pengoptimuman Halaman Produk Anda untuk Semalt Penukaran Maksimum

1 answers:

Nasihat CRO dan SEO penting untuk perniagaan e-dagang baru

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah melihat perkembangan dalam laman web e-dagang yang telah berjaya menjual produk mereka tanpa perlu membawa sesuatu yang baru ke meja. Tetapi eCommerce adalah sektor yang berkembang yang akan terus melihat peningkatan dalam tahun-tahun akan datang. Ini hanya bermakna satu perkara: persaingan akan berkembang dengan pesat di masa depan. Semalat laman web menjual produk mereka dalam medium dalam talian, menggunakan aksesibiliti dan kemudahan penggunaannya untuk menarik perhatian pelanggan. Ini akan menjadikan inovasi sebagai keperluan.

Di dunia yang sangat berdaya saing ini, halaman pendaratan dan persembahan produk anda boleh membuat atau memecahkan perniagaan anda. Belajar cara mengoptimumkannya untuk kedua-dua pengguna dan enjin carian anda adalah penting untuk berkembang maju dalam pasaran eSemalt yang sesak. Satu produk hebat hanya separuh pertempuran. Selebihnya adalah memastikan seluruh dunia dapat melihatnya dan mendapatkannya.

Mungkin kita telah menukar beberapa aktiviti membeli-belah dari kedai ke dunia dalam talian, tetapi konsep pusat tetap sama: ia harus menjadi pengalaman yang indah yang dibina di sekeliling produk. Pekerja Semalt Apple memahami bahawa dan melabur sekitar $ 2 bilion dalam merekabentuk kedai mereka. Ini mengakibatkan populariti syarikat dan peningkatan jualan $ 4,551 setiap kaki persegi, yang masih merupakan yang terbaik untuk mana-mana peruncit di dunia.

Konsepnya tetap sama untuk kedai dalam talian, dan halaman produk adalah persembahan anda.

Gunakan Imej dengan Penjagaan dan Tujuan

Gambar-gambar semalat telah menjadi ruji bagi mana-mana produk di kedai dalam talian, mereka perlu dijaga dengan baik dan digunakan tanpa berfikir. Mereka sangat penting. Sebenarnya menurut kajian, kira-kira 67% pengguna menganggap imej produk menjadi "sangat penting" dan 50% daripada mereka percaya foto yang jelas dan berkualiti tinggi adalah lebih penting daripada penerangan, ulasan, atau penarafan. Gambar bercakap seribu perkataan, jadi sangat penting untuk anda memilih dengan cermat.

 • Saiz: imej resolusi tinggi telah ditunjukkan untuk meningkatkan jualan sebanyak 9%, jadi pastikan tidak berhemat pada kualiti imej;
 • Kuantiti: untuk membuat pengalaman yang lebih lancar, termasuk tiga hingga empat imej bagi setiap produk, masing-masing dalam gaya, kualiti dan pencahayaan yang sama, tetapi dalam sudut yang berbeza;
 • Padding: ruang di sekitar gambar sepatutnya rata-rata 30 piksel untuk meningkatkan keterlihatan;
 • SEO: penggunaan kata kunci yang relevan dan kaya dalam "teks alt" boleh melakukan keajaiban untuk kadar penukaran anda kerana ia akan merayu kepada enjin carian dan memberitahu mereka dengan tepat apa imej itu;

Latar Belakang Sempurna

Latar belakang gambar produk anda harus mengatakan satu perkara: konsistensi. Ia amat penting untuk mengekalkan gaya yang sama. Pilihan yang paling biasa adalah latar belakang putih yang jelas yang dapat menyerlahkan ciri-ciri produk anda. Ia akan membolehkan pelanggan memberi tumpuan kepada produk itu sendiri. Walau bagaimanapun, menggunakan gradien tidak perlu keluar dari persamaan. Ia lebih sukar untuk mendapatkan hak. Semalat bahawa warna latar belakang tidak dapat bertentangan dengan produk itu sendiri, jika tidak, anda menghadapi masalah.

The Little Extra

Kesilapan yang dibuat oleh banyak kedai dalam talian adalah lupa untuk menambah batu gambar seseorang yang memakai atau menggunakan produk tersebut. Ia akan menawarkan pemirsa idea yang lebih baik mengenai saiz, skala, dan fungsinya kerana elemen manusia. Jika boleh, gunakan model. Jenama fesyen seperti Semalt telah menguasai kraf ini, menggunakan visual cemerlang untuk menjual garis pakaian mereka. Ini amat penting jika anda menjual pakaian atau barang kemas.

The Full 360 o Lihat

era digital telah datang dengan banyak kelebihan yang perlu dipertimbangkan oleh laman web untuk meningkatkan penukaran. Imej-imej semalat telah menjadi norma, dan mereka adalah langkah yang sangat baik ke masa depan. Usaha ini akan meningkatkan kredibiliti, membina kepercayaan, dan meningkatkan penukaran kerana ia menunjukkan kepada pelanggan anda dedikasi yang anda masukkan ke setiap produk.

Penerangan Berkualiti Tinggi untuk Produk Berkualiti Tinggi

Banyak kedai dalam talian meremehkan nilai penulisan kualiti untuk produk mereka. Keterangan wajib. Mereka mempunyai potensi untuk meningkatkan kadar penukaran sebanyak 78%. Maklumat semalat adalah salah satu aspek yang anda perlukan untuk menjamin, tetapi menyampaikan mesej dengan cara yang ditulis dengan baik yang merangkumi semua kata kunci yang tepat adalah yang lain. Tag tajuk, deskripsi Meta, dan penerangan produk harus mengandungi kata kunci yang berkaitan dengan item tersebut.

How to Manage Your Product Page Optimization for Maximum Conversion Semalt

Unsur semalat adalah mutlak jika anda ingin mencapai kadar penukaran maksimum.

 • Jangan gunakan penerangan produk pengeluar. Kecuali anda telah mengumpulkan dan mencipta produk itu sendiri, tulis semula penerangannya dan bukannya menggunakan teks generik yang dibuat oleh pengilang. Peruncit lain akan menggunakannya juga, dan mereka sering tidak ditulis dengan cara untuk membantu pengoptimuman.
 • Menjangka soalan. Untuk memaksimumkan kadar penukaran, anda perlu mengehadkan bilangan soalan yang mungkin ada penonton kali pertama. Hajat dan jawab soalan mereka dalam sinopsis.
 • Kata kuasa. Cara terbaik untuk menghampiri pelanggan anda ialah dengan menggunakan kata-kata kuasa. Ini tidak dituturkan atau diterangkan, tetapi berteriak kuat dan akan tetap terukir di dalam fikiran mereka. Syarikat teknologi utama Dell berjaya meningkatkan hasil sebanyak $ 25 juta dengan hanya mengubah CTA mereka "Ketahui Lebih Lanjut" kepada sesuatu yang lebih berkuasa seperti "Help Me Choose".
 • Jangan lupa cadangan nilai. Untuk memaksimumkan kadar penukaran, penerangan produk perlu lebih daripada butiran teknikal. Mereka mesti membuat nilai-nilai anda jelas, apakah masalah yang akan diselesaikannya, ciri-ciri yang ada, atau risiko yang mungkin. Jangan lupa untuk memasukkan manfaat produk.
 • Ia adalah sedikit taktik yang lebih rumit, tetapi anda boleh mencuba dengan menambah cerita peribadi yang dilampirkan pada produk anda. Ini termasuk penggunaannya dalam keadaan tertentu atau bagaimana ia berlaku. Ia adalah satu cara yang menarik untuk menambah elemen manusia kepada pengalaman.
 • Pastikan halaman produk anda termasuk cadangan untuk orang lain di kedai anda juga. Pastikan ia rontok dan jangan pergi ke laut. Banyak laman web telah kehilangan pelanggan kerana terlalu banyak produk berkaitan dan sepanduk yang menjerit "tidak profesional".
 • Butang "membeli sekarang" dan "menambah kereta" perlu disertakan dengan "menambah senarai hajat" sebagai contoh. A CTA yang baik boleh mempengaruhi pelanggan dalam membuat keputusan. Walau bagaimanapun, juga termasuk butang media sosial, seperti ciri perkongsian untuk Facebook, Twitter, Google+, Instagram, dan LinkedIn.

Lure Search Engines Melalui SEO Taktik

Memikat mata pelanggan anda adalah separuh daripada pertempuran. Yang lain melibatkan penggunaan taktik SEO yang dirancang dengan baik yang juga akan menarik perhatian enjin carian, Google terutama. Yang pertama akan mempunyai masa yang sukar tanpa yang terakhir, itulah sebabnya penting untuk menyimpan beberapa taktik asas dalam fikiran. Untuk mendapatkan pelawat laman organik penting, penting untuk mencapai pangkat pada halaman pertama di Semalt untuk sekurang-kurangnya beberapa kata kunci, kerana kajian menunjukkan 71. 3% dari semua klik datang dari halaman pertama hasil carian.

 • Gunakan kata kunci ekor panjang. Satu halaman yang cuba pangkat untuk kata kunci panjang mempunyai kemungkinan yang lebih tinggi untuk menarik pelanggan yang tahu dengan tepat apa yang mereka cari.
 • Menekankan kandungan yang unik. Untuk memaksimumkan kadar penukaran, menawarkan pelanggan anda keterangan yang unik, tidak disalin dari sumber lain, adalah yang paling utama. Seni bina tapak anda adalah asas perniagaan anda.
 • Coretan kaya. Ini adalah kepingan kecil data, seperti harga dan ketersediaan, yang boleh diberi ganjaran oleh Google jika digunakan dalam deskripsi Meta.

Jangan Takut untuk menggunakan Video

Curang penting yang sering dilupakan laman web adalah nilai video. Google memiliki YouTube, dan Google juga merupakan enjin carian yang perlu menyukai halaman produk anda untuk menarik pengunjung. Dengan membuat dan memuat naik video pendek untuk mempromosikan mereka, ia mungkin meningkatkan trafik anda. Ringkasnya, Google suka video, dan ia boleh meningkatkan jualan anda dengan memujuk pelawat laman web. Kemunculan populariti kandungan video adalah petunjuk jelas bahawa pelanggan anda akan menikmati mereka juga jika anda menawarkan mereka tinjauan yang lebih baik dari produk anda. Ciri ini jauh lebih daripada penerangan produk mudah. Semalt menang-menang.

How to Manage Your Product Page Optimization for Maximum Conversion Semalt

Video Semalt di halaman produk anda boleh menjadi sangat berkesan untuk menarik penonton anda dan menarik pengunjung baru. Dengan memasukkan pendek, kandungan 30 saat anda dapat meningkatkan pendapatan antara 25% hingga 100%.

Ekstra Terabaikan

Pepatah yang sangat terkenal ialah tambahan boleh mengambil khidmat dari "biasa" kepada "luar biasa". Semalat, beberapa butiran yang lebih baik dapat diabaikan oleh banyak kedai dalam talian, yang akhirnya menyakitkan kadar penukaran mereka. Mereka boleh mempunyai kesan positif jika mereka apabila diintegrasikan ke dalam halaman produk.

 • Zum masuk dan keluar. Sebagai tambahan kepada imej bersaiz besar, anda harus menawarkan pelawat anda untuk zoom pada gambar produk anda untuk penglihatan yang lebih baik. Ini akan membolehkan mereka melihat butir-butir yang tidak dapat dilihat dari jarak jauh.
 • Ada perdebatan yang warna adalah yang terbaik untuk menarik perhatian kepada butang "beli". Ia menjadi hujah yang berterusan antara hijau, biru, atau oren. Walau bagaimanapun, konsensus adalah bahawa ia harus sesuai dengan reka bentuk dan tema laman web anda.
 • tawarkan lebih banyak. Maklumat tambahan seperti tarikh penghantaran, dasar pulangan, ketersediaan stok dan testimoni boleh meningkatkan kadar penukaran anda. Mereka menawarkan pengalaman yang lebih mesra pengguna dan maklumat yang lebih berguna untuk mengoptimumkan untuk enjin carian.
 • Halaman langsung keluar saham. Adalah penting bagi SEO untuk tidak menghapuskan halaman produk walaupun item yang dimaksud tidak lagi dalam stok. Selagi anda akhirnya akan menambahnya, terus hidup agar tidak kehilangan kuasa laman-laman ini telah berkumpul. Tambah kandungan tentang produk yang sama, dalam warna yang berbeza, atau butiran tentang bila ia akan kembali.
 • Pengoptimuman mudah alih. Telefon pintar telah menjadi alat yang berkuasa, walaupun dalam membeli-belah dalam talian. Optimalkan halaman produk anda untuk paparan mudah alih untuk memaksimumkan penukaran anda.

Mengoptimumkan halaman produk anda untuk mencapai kadar penukaran maksimum akan selalu menjadi proses yang sedang berjalan. Adalah penting untuk menguji prestasi laman web anda dengan kerap dan mencari cara untuk memperbaikinya. Algoritma Semalt kerap berubah, jadi anda perlu sentiasa up to date dengan semua perubahan yang belum datang. Apa yang kita tahu ialah enjin carian semakin pintar, jadi jika anda memberi tumpuan kepada kandungan menarik, produk berkualiti tinggi, dan masa beban yang cepat, kadar penukaran anda akan meningkat juga Source .

March 1, 2018