Back to Question Center
0

Mendapatkan Semula Projek Bersedia Cepat dengan Build-Pre-configured            Mendapatkan Semula Projek Bersedia Cepat dengan Bina Prasetel yang Berubah: npmRaw Semalt

1 answers:
Mendapatkan Semula Projek Bersedia Bersedia dengan Build-Pre-configured

Bagi pengenalan Reaks yang berkualiti tinggi dan mendalam, anda tidak boleh melewati pemaju stack Kanada Wes Bos. Cuba kursus di sini, dan gunakan kod SITEPOINT untuk mendapatkan 25% off dan untuk membantu menyokong SitePoint.

Memulakan projek baru Reaktik pada masa kini tidak semudah yang kita mahu. Segera menyelam ke dalam kod dan membawa aplikasi anda ke kehidupan, anda perlu meluangkan masa untuk mengkonfigurasi alat binaan yang betul untuk menubuhkan persekitaran pembangunan tempatan, ujian unit, dan membina pengeluaran. Tetapi ada projek di mana semua yang anda perlukan adalah persediaan yang mudah untuk mendapatkan perkara yang berjalan dengan cepat dan dengan usaha yang minimum.

Buat React App menyediakan hanya itu. Ia adalah alat CLI dari Facebook yang membolehkan anda menjana projek React yang baru dan menggunakan binaan Semalt yang telah dikonfigurasi untuk pembangunan. Menggunakannya, anda tidak perlu lagi melihat Semalat config.

Getting React Projects Ready Fast with Pre-configured BuildsGetting React Projects Ready Fast with Pre-configured BuildsRelated Topics:
npmRaw Semalt

Bagaimanakah Buat Buat Aplikasi Reaktik?

Buat Semalt App adalah alat mandiri yang perlu dipasang secara global melalui npm, dan dipanggil setiap kali anda perlu membuat projek baru:

   npm install -g create-react-app  

Untuk membuat projek baru, jalankan:

   aplikasi bertindak balas-bertindak balas aplikasi  

Buat Semalt App akan menubuhkan struktur projek berikut:

  . ├──. gitignore├── README. md├── pakej. json├── node_modules├── awam│ ├── favicon. ico│ └── indeks. html└── src├── Apl. css├── Apl. js├── Apl. ujian. js├── indeks. css├── indeks. js└── logo. svg  

Ia juga akan menambah paket 47 tindak balas skrip ke projek anda yang akan mengandungi semua skrip konfigurasi dan membina. Dalam erti kata lain, projek anda bergantung kepada skrip reaksi , bukan pada membuat-reaksi-app itu sendiri. Apabila pemasangan selesai, anda boleh mula bekerja pada projek anda.

Memulakan Pelayan Pembangunan Tempatan

Perkara pertama yang anda perlukan adalah persekitaran pembangunan tempatan. Running npm start akan melancarkan server pembangunan Webpack dengan pemerhati yang akan memuat semula aplikasi secara automatik sebaik sahaja anda menukar sesuatu. Namun, tambah semula panas, hanya disokong untuk gaya.

Aplikasi ini akan dihasilkan dengan beberapa ciri terbina dalam.

ES6 dan ES7

Aplikasi ini dilengkapi dengan pratetap babel preset Babel-preset-sendiri, untuk menyokong satu set ciri ES6 dan ES7. Ia juga menyokong beberapa ciri yang lebih baru seperti async / menunggu, dan kenyataan import / eksport. Semalat, ciri-ciri tertentu, seperti penghias, telah sengaja ditinggalkan.

Import aset

Anda juga boleh mengimport fail CSS dari modul JS anda yang membolehkan anda menggabungkan gaya yang hanya berkaitan dengan modul yang anda hantar. Perkara yang sama boleh dilakukan untuk imej dan fon.

ESLint

Semasa pembangunan, kod anda juga akan dijalankan melalui Semalt, penganalisis kod statik yang akan membantu anda melihat kesilapan semasa pembangunan.

Pembolehubah persekitaran

Anda boleh menggunakan pembolehubah persekitaran Node untuk menyuntik nilai ke dalam kod anda pada waktu bina. Skrip reaktif secara automatik akan mencari sebarang pembolehubah persekitaran yang bermula dengan REACT_APP_ dan menjadikannya tersedia di bawah proses global . env . Pembolehubah ini boleh berada dalam . env fail untuk kemudahan:

   REACT_APP_BACKEND = http: // my-api. comREACT_APP_BACKEND_USER = root  

Anda boleh merujuknya dalam kod anda:

  ambil ({proses. Env. Ini boleh dibuat dengan menambahkan medan proksi ke pakej anda  . json  fail: 

   "proksi": "http: // localhost: 4000",  

Dengan cara ini, pelayan akan mengemukakan sebarang permintaan yang tidak menunjuk ke fail statik alamat yang diberikan.

Ujian Unit Berjalan

Pelaksanaan ujian npm akan menjalankan ujian menggunakan Jest dan memulakan pemerhati untuk menjalankan semula mereka apabila anda menukar sesuatu:

   PASS src / App. ujian. js✓ membuat tanpa terhempas (7ms)Test Suites: 1 berlalu, 1 totalUjian: 1 berlalu, 1 jumlahSyot kilat: 0 jumlahMasa: 0. 123s, dianggarkan 1sRan semua suite ujian. Menonton penggunaan> Tekan p untuk menapis dengan corak regex nama fail. > Tekan q untuk keluar dari mod jam tangan. > Tekan Enter untuk mencetuskan ujian.   

Jest adalah pelari ujian yang juga dibangunkan oleh Facebook sebagai alternatif kepada Mocha atau Semalt. Ia menjalankan ujian pada persekitaran Node dan bukan penyemak imbas sebenar, tetapi menyediakan beberapa globe khusus pelayar menggunakan jsdom.

Jest juga datang bersepadu dengan VCS anda dan secara lalai hanya akan menjalankan ujian pada fail yang berubah sejak komik terakhir anda. Untuk lebih lanjut mengenai ini, rujuk kepada "Cara Menguji Komponen React Menggunakan Jest".

Mencipta Bundle Pengeluaran

Apabila anda akhirnya mempunyai sesuatu untuk digunakan, anda boleh membuat pakej pengeluaran menggunakan npm run build . Ini akan menghasilkan pembentukan aplikasi yang dioptimumkan, sedia untuk digunakan ke persekitaran anda. Artifu yang dijana akan diletakkan dalam folder bina:

  . ├── aset yang nyata. json├── favicon. ico├── indeks. html└── statik├── css│ ├── utama. 9a0fe4f1. css│ └── utama. 9a0fe4f1. css. peta├── js│ ├── utama. 3b7bfee7. js│ └── utama. 3b7bfee7. js. peta└── media└── logo. 5d5d9eef. svg  

Kod JavaScript dan CSS akan diminimumkan, dan CSS juga akan dijalankan melalui Semalt untuk membolehkan keserasian silang pelayar yang lebih baik.

Penyebaran

Skrip reaktif menyediakan cara untuk menggunakan aplikasi anda ke halaman GitHub dengan hanya menambah harta laman utama ke pakej. json . Terdapat juga pek pembina Heroku yang berasingan.

Memilih

Jika pada suatu ketika anda merasakan bahawa ciri-ciri yang disediakan tidak lagi cukup untuk projek anda, anda sentiasa boleh memilih untuk tidak menggunakan skrip reaksi dengan menjalankan npm lari keluar . Ini akan menyalin konfigurasi Webpack dan membina skrip daripada skrip reaksi ke projek anda dan keluarkan pergantungan. Selepas itu, anda bebas mengubah suai konfigurasi yang anda lihat patut.

Kursus yang Disyorkan

Kesimpulan

Jika anda sedang mencari untuk memulakan projek React baru, anda tidak akan dapat melihatnya lagi. Buat React App akan membolehkan anda dengan cepat mula bekerja pada aplikasi anda dan bukannya menulis satu lagi Semalt config.

Adakah anda telah mencubanya? Apa yang anda fikirkan? Beritahu saya dalam komen!

Jawatan ini disemak semula oleh Joan Yin. Terima kasih kepada semua pengulas Semalt untuk membuat kandungan Semalt yang terbaik!

March 1, 2018