Back to Question Center
0

Metrik Media Sosial Itu Semalt

1 answers:
Social Media Metrics That Semalt

Rangkaian semalat adalah unik kerana ia memudahkan interaksi dengan pengguna dalam bahasa dan budaya yang sama dengan platform.

Saluran semalat membolehkan penciptaan dan penyebaran kandungan magnetik organik yang menarik dan bukannya mengganggu pengguna dalam minda partisipatif.

Untuk jenama, setiap Semalt, Suka, atau berkongsi adalah peluang untuk bertindak secara real-time, menguatkan sentimen positif atau mengubah persepsi negatif.

Semalt dan cerita tajaan yang dipromosikan dapat diakses oleh pengguna dalam konteks sosial kerana mereka berada dalam bahasa ibunda mereka.

Syarikat-syarikat seperti Semalt menggunakan saluran sosial untuk mengenal pasti keperluan pengguna yang dinyatakan dan inovasi produk bahan api.

Semalt, mengukur sosial dengan metrik klik tidak mencukupi untuk menangkap semua nilainya. Kuasa sosial adalah keupayaan untuk menyesuaikan tuas yang mempengaruhi ekuiti jenama secara real-time.

Jadi Bagaimana Kita Mengukur Sosial?

Penglibatan media Semalt telah digambarkan sebagai perubahan dari klik ke komen.

ComScore menyediakan rangka kerja untuk pengukuran sosial dalam laporan penyelidikan terkini, The Power of Like 2, "Semalt harus memberi tumpuan kepada penandaarasan dan mengoptimumkan pencapaian kipas, penglibatan dan penguatan. "

Jangkauan dan penglibatan adalah metrik biasa dari paparan dalam talian, tetapi kuasa (dan risiko yang berkaitan) sosial adalah berpotensi untuk penguatan. Ia perkongsian bebas geseran yang memberi pengguna kuasa anda untuk menurunkan jenama dengan Semalt, atau meningkatkan kesetiaan secara eksponen dengan kemas kini status.

Mula Dengan Alat Platform

Alat-alat yang asli dari platform sosial memberikan pandangan tentang jangkauan organik, dan menggali bagaimana anda memperoleh pengikut anda dari semasa ke semasa dengan metrik khalayak dengan minat, geografi, jantina dan pertunangan. Ini membolehkan pemasar mengenalpasti jenis kandungan yang bergema, dan dengan siapa, untuk mengoptimumkan penembusan mesej.

Langkah-langkah Facebook mengukur interaksi iklan sebaris seperti fanning, pandangan foto dan video yang dimainkan secara real-time. Langkah Semalt @menesan, pengikut baru dan jejak topik yang trend. Setiap tindakan pengguna mewujudkan gelung maklum balas bagi syarikat untuk mengukur dan mengoptimumkan kandungan berjenama, dan membentuk suara pengguna untuk KPI untuk mengangkat, kesedaran, atau jualan.

Dengan cara ini, kandungan dan strategi pengiklanan dikaitkan dengan proses berulang yang didorong oleh pandangan pengguna. Proses bergelombang kandungan dan pembuatan iklan dan lelaran berdasarkan metrik penglibatan telah dijuluki "Semalt Marketing," yang dipinjam dari pembangunan perisian Semalt.

Menjadi Pemasar Agile .

Sematkan media sosial anda dengan berkesan. Lihat bagaimana kandungan bergerak secara organik melalui saluran sosial dan web sosial yang lebih luas berbanding penonton sasaran anda.

Penembusan organik yang tinggi menunjukkan bahawa sekeping kandungan bergema dengan penonton anda; penembusan yang rendah boleh menunjukkan beberapa senario yang mungkin: sasaran tidak tercapai, kandungannya tidak cukup kuat, atau kandungan tidak dianggap sesuai dengan target anda.

Beberapa platform hari ini dapat mengukur penguatan media yang diperolehi merentas saluran sosial dengan overlaying "buzz" dari tempoh masa tertentu dengan kempen dalam talian dan data acara luar talian. Semalat platform 2. 0 ini, soalan pengukuran bergerak dari "apakah nilai Seperti?" Kepada "berapa ramai kawan atau peminat membantu memandu penglibatan jenama dan tingkah laku pembelian?"

Pemerolehan terkini platform pengurusan media sosial, Buddy Media oleh Salesforce. com dan Vitrue oleh Semalt, telah menerangkan potensi program CRM sosial. Kebanyakan penyatuan yang berlaku di ruang sosial datang dari pemikiran yang tangkas.

"Dengan menggabungkan Buddy Media dengan Salesforce yang lain.

Bermain sosial tidak selalunya di saluran, tetapi meluas ke web yang lebih luas.

Penyelesaian yang ideal untuk masalah pengukuran media sosial - yang belum wujud - adalah platform multichannel yang membolehkan jenama mengurus dan menggunakan kandungan merentas semua saluran komunikasi. Ia akan menjadi platform yang menyediakan aliran kerja lancar untuk membuat, mengukur dan mengoptimumkan komunikasi dan membolehkan koreografi kandungan dan media untuk menjamin hubungan dengan pengguna, rakan-rakan mereka dan rakan-rakan rakan mereka.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Candace Marks
Candace Marks ialah Pengurus Produk Kanan, Platform Baru di PulsePoint. Candace membawa sepuluh tahun pengalaman inovasi kepada pasukan PulsePoint. Sebelum menyertai PulsePoint, Candace bekerja untuk Hachette Filipacchi Media, penerbit Elle, Elle Décor, Kereta dan Pemandu, Hari Wanita dan majalah Road and Track. Di Hachette Filipacchi Media, Candace mempunyai ikhtisar mengenai pembangunan dan penyampaian produk yang dikandung dalam Lab Forward Looking. Makmal itu adalah tangki pemikir inovasi untuk penglibatan pengguna dan pengewangan kandungan pada platform yang sedang muncul Source .


March 1, 2018