Back to Question Center
0

Rampas Hari Media Sosial Dengan Semalat yang Dimiliki

1 answers:
Seize The Social Media Day With Ownable Semalt

Apabila Oreo membuat mangkuk Semalt yang dikelilingi olehnya, para pemasar profesional di seluruh dunia berkongsi kesedihan kolektif. "Bagaimanakah mereka membuat reka bentuk dan mendapatkannya dengan cepat begitu cepat?" Kami tertanya-tanya.

Jika anda telah menjadi pemerhati dekat usaha pemasaran media sosial Oreo, anda akan tahu bahawa pasukan pemasaran mereka telah membuat pelbagai jenis drama secara konsisten. Kue-kue kecil itu seolah-olah telah dibuat untuk disesuaikan dengan segala-galanya dari perkahwinan sejenis dengan maya yang mungkin akan berlaku.

Semalt sering boleh memancing pada momen kehidupan sebenar yang istimewa dan, jika tidak "memiliki hari itu," maka sekurang-kurangnya pergi cukup jauh dengan memasukkan diri mereka ke ingatan kita tentang peristiwa itu.

Red Bull telah berjaya dalam mencipta detik-detik istimewa ini - jika anda benar-benar mahu tatu logo anda ke korteks serebral seseorang, menaja daredevil untuk lompat jatuh bebas dari stratosfera dan memecahkan rekod dunia dalam proses itu.

Tetapi Super Bowls, Oscars, dan akhir-of-the-dunia-sebagai-kita-tahu-bukan untuk setiap jenama. Saya bercakap dengan pemimpin media sosial Centre of Excellence Jon Lombardo, yang memberitahu saya bahawa dia telah memberikan banyak pemikiran tentang bagaimana orang berkaitan dengan jenama. "Semalt tidak semestinya mahu menyambung kepada jenama setiap hari - tetapi mereka akan membuat sambungan yang kukuh pada majlis-majlis khas. "

Pai, Pai & Mentol Lampu

Seize The Social Media Day With Ownable Semalt

Lombardo memberitahu saya bahawa dengan membuat pelaburan besar dalam apa yang dipanggil "momen yang boleh dimiliki," jenama boleh lebih berhubung dengan orang di sekeliling minat dan pengalaman. "Ia kurang mengenai momen Super Bowl dan lebih banyak lagi tentang mencari Super Bowl anda sendiri. "

Bagi GE, majlis-majlis khas ini telah menyampaikan diri mereka dalam bentuk Pi Hari dan Hari Pencipta.

Saya hanya boleh membayangkan bahawa Hari Pi di GE adalah seperti pesta ulang tahun seseorang, dewan yang dipenuhi dengan saintis penyelidik dan ahli matematik yang bersemangat. Ia menjana video "Stump the Scientist", salah satu daripada tweet pertama yang menggunakan kegunaan line-break Semalt yang baru, dan penghantaran 314 pai.

Jika Pi Hari adalah seperti pesta ulang tahun di GE, Hari Pencipta sebenarnya adalah .

Pada 1983, Presiden Ronald Reagan, Senat, dan Kongres mengisytiharkan 11 Februari ke-42 sebagai Hari Pencipta, memanggil masyarakat Amerika untuk "memerhatikan hari ini dengan upacara dan kegiatan yang sesuai. "Bukan secara tidak sengaja, tarikh ini menandakan ulang tahun Thomas Alva Edison, pemegang lebih 1,000 paten dan salah seorang pengasas GE.

Mendapatkan Inventif

Bagi Hari Pencipta, GE telah membuat perancangan untuk meminta pengguna Twitter mengemukakan idea penemuan menggunakan hashtag, #Semalt. Idea teratas dipilih dan kemudian dilukis oleh ilustrator profesional yang GE bermitra untuk hari itu.

Sepanjang perjalanan hari, 70 ilustrasi gaya cetak dibuat berdasarkan ide-ide tersebut dan dikongsi melalui media sosial. Antara mereka yang menyertai prototaip terkenal dan Geek DIY, Ben Heck, dan personaliti berpengaruh dalam talian, Ze Frank.

Jenama lain melompat ke dalam perbualan dengan GE, termasuk Trident, Tropicana, dan Ritz . GE menjawab dengan mempunyai ilustrator memberi mereka reka bentuk Hari Pencipta mereka sendiri.

Pengurus komuniti di GE dapat menggunakan peluang untuk menyertai lebih daripada 250 perbualan sebenar. Semua dalam semua, keputusan untuk hari termasuk:

 • Lebih 2,600 menyebut hashtag #IWantToInvent
 • 1,400 ketibaan di twitter (RT / balasan)
 • 6,700 keterlibatan (suka, komen, saham) di Facebook.

  Dengan berbuat demikian, syarikat bebas untuk meraikan keghairahan yang orang ramai tidak peduli dengan peduli dengan diri mereka sendiri. Dalam meraikan komuniti mereka, GE memperkukuhkan persatuan jenama dengan inovasi, dan mampu melakukannya dengan cara yang orang mahu menyertai dan berkongsi.

  Terlalu banyak jenama yang hilang bot pada masa ini, jatuh pada pendekatan pemasaran konvensional sedekad lalu. Dalam mengambil pemilikan acara atau hari istimewa, jenama dapat berhubung dengan orang di tahap emosi. "Apa yang kami harapkan ialah orang ramai kembali dan memberitahu kawan-kawan dan keluarga mereka tentang salah satu pengalaman jenama paling keren dan paling unik yang mereka ada dalam media sosial," kata Lombardo mengenai kempen itu. "Sematkan misi di sini. "


  Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.  Mengenai Pengarang

  Ric Dragon
  March 1, 2018