Bagaimana syarikat membantu Semalt mencapai keharmonian kerja-hidup (versi yang dipertingkatkan dari keseimbangan kerja-kerja) akan berbeza bergantung kepada budaya syarikat dan realiti perniagaan - pasukan yang dihadapi pelanggan tidak akan mempunyai fleksibiliti yang sama dengan pasukan pemaju mungkin ada.

Walau bagaimanapun, keharmonian hidup-kerja mestilah elemen tempat kerja yang dijalankan dan secara konsisten dikaji semula oleh mana-mana organisasi terutamanya sejak Semalt bernilai baki kerja-hidup lebih tinggi daripada semua ciri pekerjaan lain seperti perkembangan pekerjaan, penggunaan teknologi, dan rasa maknanya di tempat kerja.

18 Cara Mempertahankan Millennials dengan Harmoni Kehidupan Kerja yang Lebih Baik

 1. Perhatikan pekerja
  Di mana dalam organisasi anda atau sepanjang hari mungkin pekerja Millennial mengalami kekecewaan, beban kerja yang berat, atau tekanan? Peningkatan kesilapan, ketidakhadiran yang berlebihan, keletihan fizikal, atau ketidakbahagiaan umum mungkin menjadi tanda amaran bahawa pekerja kurang keharmonian kerja-hidup.
 2. Kaji selidik pekerja
  Kerana harmoni kehidupan kerja akan kelihatan dan bermakna sesuatu yang berbeza kepada semua orang, penting untuk bertanya kepada pekerja Millennial anda jenis keharmonian kerja-kehidupan yang paling berguna, produktif, dan diinginkan untuk mereka .
 3. Latihan tawaran
  Kerukunan kehidupan kerja boleh menjadi topik yang menggemaskan dan samar-samar, jadi menawarkan latihan yang menawarkan strategi dan alat khusus untuk mencapai keharmonian akan dapat membantu ramai pekerja, terutamanya untuk Millennials yang masih muda pengalaman kerja dan keutamaan kehidupan. (Topik latihan mungkin termasuk: bagaimana membuat ruang kerja rumah yang membatasi gangguan, kesihatan dan kesejahteraan, keutamaan dan pengurusan tugas, bagaimana untuk mengurangkan tekanan, dll.)
 4. Struktur flextime
  Membenarkan Millennials untuk memilih apabila mereka bekerja adalah asas untuk mencapai keharmonian kerja-hidup mereka. Pertimbangkan untuk melengkapkan masa flextime dengan keperluan mingguan yang mereka boleh memilih untuk memperuntukkan (sebagai contoh, PwC mempunyai kerja yang termampat - waktu lebih lama setiap hari untuk lebih sedikit hari dalam seminggu) atau dengan julat jam mingguan, atau mempunyai keperluan hanya untuk keperluan kerja selesai.
 5. Membolehkan telekomunikasi
  Membenarkan Millennials untuk memilih di mana mereka bekerja juga penting dalam pencapaian keharmonian pekerjaan mereka. Menawarkan telekomunikasi kepada pekerja memberikan kebebasan tambahan bagi mereka untuk menjaga barangan peribadi ketika masih bekerja.
 6. Fleksibilitas relabel
  Oleh kerana teknologi mudah alih dan sambungan di mana-mana telah membolehkan kerja hari ini selesai di mana-mana dan pada bila-bila masa, flextime dan telecommuting tidak boleh dianggap "perks" atau perkara yang mesti diperolehi dari masa ke masa. Millennials melihat fleksibiliti sebagai fungsi kerja standard, dan majikan yang melabelkannya sebagai perk akan kelihatan ketinggalan zaman.
 7. Akhir hujung minggu bekerja
  JPMorgan Chase baru-baru ini menyertai bank-bank Wall Street yang lain untuk memberitahu kakitangannya untuk mengambil hujung minggu untuk memperbaiki keharmonian kerja mereka.
 8. Keluarkan eksklusiviti
  Millennials mungkin tidak mempunyai banyak tanggungjawab keluarga (anak-anak, cucu cucu, ibu bapa penuaan, rumah, dll.), Tetapi mereka mempunyai keinginan yang sama untuk mencari keharmonian antara kerja dan kehidupan , dan lain-lain. ). Jangan buat pilihan keharmonian hayat kerja semata-mata untuk pekerja senior.
 9. Menggalakkan kecekapan
  Mengikut kajian UK dari Yayasan Kesihatan Mental, selepas bekerja berjam-jam, 27 peratus pekerja berasa tertekan, 34 peratus berasa cemas, dan 58 peratus berasa marah. Sebaliknya, membolehkan dan menggalakkan Millennials untuk meningkatkan kepintaran digital mereka untuk bekerja lebih bijak dan dengan kecekapan yang lebih tinggi. Tumpukan pada output (hasil), bukan hanya input (masa yang dibelanjakan).
 10. Melibatkan keluarga
  Mencari cara kreatif (acara mesra keluarga atau "membawa haiwan kesayangan anda untuk bekerja") untuk melibatkan keluarga pekerja Millennial (pasangan, ibu bapa, anak-anak atau haiwan peliharaan) untuk mengintegrasikan kehidupan dengan kerja.
 11. Mengutamakan kesihatan
  Tenaga kerja yang lebih sihat membawa kepada tekanan yang dikurangkan, meningkatkan produktiviti, dan ketidakhadiran yang kurang. Tempoh lanjutan bekerja boleh memaksa Millennials untuk mengorbankan kesihatan dan kecergasan. Menawarkan latihan kesihatan dan kesejahteraan, menyediakan kesejahteraan kelas (seperti yoga), gunakan meja berdiri, buat bilik tidur, memulakan pasukan sukan syarikat (kickball, softball, dll), melakukan mesyuarat berjalan, atau menawarkan diskaun ke gim tempatan .
 12. Mempromosikan rehat
  Untuk Millennials di tempat kerja, Snapchat adalah rehat asap baru. Membina masa apabila pekerja digalakkan untuk mengambil rehat peremajaan dari kerja. Mengambil rehat telah ditunjukkan untuk meningkatkan tahap produktiviti.
 13. Membina kreativiti
  Membolehkan Millennials masa dan ruang untuk menjalankan kreativiti akan memberikan keseimbangan yang lebih baik, menjaga mereka secara mental, dan akan memupuk pemikiran inovatif yang penting bagi mana-mana organisasi yang beroperasi pada zaman sekarang ini gangguan. Cawangan kreatif boleh termasuk teka-teki, permainan video, atau projek sisi luar dinding.
 14. Permit sukarela
  Membolehkan masa Millennials untuk mengejar sukarelawan atau kerja amal boleh membuat mereka bahagia dan harmoni.
 15. Berikan cuti ibubapa
  Salah satu peringkat kehidupan yang memerlukan Millennials untuk memberi tumpuan kepada kehidupan di atas kerja adalah bayi. Baru-baru ini, beberapa syarikat berprofil tinggi telah mengumumkan polisi kukuh di sekitar cuti orang tua. Facebook dan IKEA kini menawarkan ibu bapa baru (ibu dan bapa) empat bulan cuti bayi yang dibayar. Netflix baru-baru ini mula menawarkan cuti orang tua yang tidak terhad.
 16. Sokongan percutian
  Galakkan Millennials untuk mengambil kesempatan daripada hari-hari bercuti mereka atau pertimbangkan untuk memperluaskan bilangan hari bercuti yang ditawarkan - atau menghapuskan polisi bercuti terakru dan menawarkan percutian tanpa had anda mungkin akan terkejut betapa beberapa hari libur Millennials sebenarnya akan diambil.
 17. Memberi penjagaan kanak-kanak
  Ibu bapa Millennial yang bekerja akan mengalami kurang tekanan dan mencari lebih harmoni jika penjagaan anak-anak tersedia di tempat atau jika terdapat diskaun di pusat penjagaan kanak-kanak berdekatan.
 18. Membantu membantu
  Memberi pekerja Millennial dengan akses kepada perkhidmatan untuk membantu mereka dengan tugas atau tanggungjawab isi rumah mengurangkan tekanan dan membolehkan lebih banyak masa luang dari kerja. Perkhidmatan di lokasi atau berdekatan mungkin termasuk: pembersihan kering, makanan, pembaikan auto, pembungkusan hadiah, atau perkhidmatan concierge yang menyelaras keperluan lain-lain. Pastikan Millennials perkhidmatan apa yang paling berguna, kerana mereka mungkin menggunakan aplikasi seperti TaskRabbit atau Goodservice untuk keperluan ini.

Apa saja strategi keharmonian kerja yang anda memutuskan untuk menggunakan, pastikan anda menyokongnya dengan contoh anda. Para pemimpin harus mempromosikan dan mencontohkan keharmonian kehidupan-kehidupan yang mereka ingin lihat dalam tenaga kerja Semalt mereka.

Perubahan bermula dengan anda.

(Ini adalah 1 daripada 47 strategi Ryan saham dalam buku barunya, Manual Milenium: Panduan Cara Lengkap untuk Mengurus, Membangun dan Melibatkan Millennials di Tempat Kerja.)