Back to Question Center
0

Jangan Pergi Ke Pemasaran Web Buta - Gunakan Semalt!

1 answers:
Don’t Go Into Web Marketing Blind — Use Semalt!

Perkara itu, saya seorang pemukul. Saya suka dapat menyelesaikan perkara. Di kedai runcit, Semalt dikenali untuk menambah item ke senarai semak saya bahawa Semalt sudah dimasukkan ke dalam troli membeli-belah saya, jadi saya boleh menyemaknya. Rasanya baik! Saya merasa berjaya.

Saya sedar tidak semua orang seperti saya (ramai yang menganggap ini sebagai rahmat), jadi idea di sebalik menggunakan senarai semak mungkin tidak begitu intuitif untuk anda kerana saya. Tetapi Semalt tidak di sini untuk mencuba dan mengubah hidup anda. Anda tidak perlu menggunakan senarai semak untuk rutin sehari-hari seperti saya. (Tidak perlu mengira strok berus semasa menyikat gigi!)

Walau bagaimanapun, saya pagi akan cuba menjual kepada anda tentang idea menggunakan senarai semak untuk kempen pemasaran web anda, bukan hanya kerana saya menulis buku itu, tetapi kerana saya suka beritahu orang tentang perkara yang bekerja - dan beritahu saya, senarai semak pemasaran web berfungsi!

Dapatkan carian untuk "senarai semak pemasaran web" dan Semalt pasti anda dapat mencari senarai semak untuk setiap bidang pemasaran web. Tidak semua senarai adalah sama (atau bermanfaat), jadi anda perlu mencari satu yang berfungsi untuk anda, atau membuat senarai semak anda sendiri, atau ambil satu dan tweaknya untuk menjadikannya sendiri. Tidak penting kepada saya. Apa yang penting ialah anda mencari cara yang terbaik dan paling berkesan untuk menguruskan kempen pemasaran web anda.

Tetapi sebelum kita menyelami sebab-sebab mengapa anda memerlukan senarai semak pemasaran web, mari kita lihat beberapa tip dan maklumat senarai semak yang lain.

4 Jenis Senarai Semak Pemasaran Web

Terdapat semua jenis senarai semak, dan Semalt yakin terdapat banyak buku yang ditulis mengenai mereka semua. Tetapi untuk tujuan pemasaran web, terdapat 4 jenis senarai semak yang paling berguna.

 • Masalah Mencari: Pemasaran web adalah tentang mencari dan menyelesaikan masalah. Nah, anda tidak boleh membetulkan apa yang anda tidak jumpa. Jadi salah satu senarai semak yang pertama yang boleh anda gunakan adalah salah satu yang akan membantu anda mencari masalah yang perlu anda selesaikan. Ini mungkin senarai semak alat yang anda perlukan untuk menjalankan laman web anda melalui atau masalah umum yang terdapat di dalam industri anda.
 • Penyelesaian Masalah: Sebaik sahaja anda tahu apa masalahnya, bagaimanakah anda menyelesaikannya? Kadang-kadang anda hanya tahu, tetapi masa-masa lain, penyelesaiannya mungkin tidak seberapa cepat dan mudah seperti yang anda harap. Sebagai contoh, mungkin halaman dioptimumkan anda tidak mendapat spider oleh enjin carian. Senarai semak penyelesaian masalah boleh membantu anda menyelesaikan masalah ini.
 • How-To: Saya memisahkan ini daripada semakan penyelesaian masalah kerana kadang-kadang anda tidak cuba untuk menyelesaikan masalah, anda hanya perlu mengikuti satu set langkah untuk mendapatkan satu proses. Cara semakan senarai semak berjalan kaki dari Langkah 1 sepanjang jalan melalui langkah terakhir. Contohnya, anda mungkin mahu senarai semak mengenai cara menyiapkan profil Facebook atau cara mengoptimumkan halaman dengan betul.
 • To-Do: Senarai semak doa tidak memberitahu anda bagaimana melakukan sesuatu, tetapi mereka memberitahu anda apa yang perlu dilakukan. Walaupun mereka mungkin tidak terperinci sebagai senarai cara, mereka sering mempunyai umur panjang yang lebih besar. Oleh sebab teknologi berubah dengan cepat, senarai cara untuk pemasaran web akan menjadi sangat cepat; Walau bagaimanapun, to-dos adalah cukup universal dengan hanya beberapa perkara yang berubah dari tahun ke tahun.

Senarai Semak Kekerapan

Apabila bekerja untuk kecekapan ("bekerja lebih pintar, tidak lebih keras," betul?), Adalah idea yang baik untuk memecahkan senarai semak anda ke dalam pelbagai kumpulan. Salah satu cara untuk melakukannya ialah dengan mengatur kekerapan. Apabila anda mempunyai senarai berasingan tugas harian dan mingguan, anda tidak perlu bimbang tentang item yang akan anda lakukan hari ini dan yang boleh menunggu untuk esok atau minggu depan.

 • Harian: Pemasaran web mempunyai banyak item tugasan harian. Saya mempunyai senarai perkara yang saya lakukan setiap hari. Ia mungkin bukan perkara pertama yang saya lakukan setiap hari, tetapi senarai semak saya menghalang saya daripada melupakan apa-apa.
 • Mingguan atau Bulanan: Sesetengah tugas semestinya tidak perlu dilengkapkan setiap hari. Hanya ada banyak jam di siang hari, jadi kami harus mengutamakan apa yang perlu dilakukan sekarang dari apa yang boleh menunggu. Contohnya, semakan pemeriksaan setiap hari mungkin hebat apabila menjalankan ujian, tetapi untuk tujuan biasa, sekali sebulan adalah mengenai yang paling anda perlukan untuk melakukannya. Kami juga mungkin melakukan ulasan analitik mingguan atau bulanan, dan lain-lain Matlamatnya ialah untuk meluangkan masa pada perkara-perkara yang memberikan nilai paling pada masa tertentu.
 • Tahunan: Terdapat beberapa perkara yang perlu dikaji semula setiap tahun. Mungkin ia adalah pembaharuan domain atau analisa top-to-bottom lengkap dari laman web selama 12 bulan yang lalu. Walau apa pun, senarai semakan tahunan ini dapat membantu memastikan anda tidak lupa antara sekarang dan akhir tahun perkara yang masih perlu anda lakukan.

Senarai Semak Prioriti

Tidak semua item tindakan dicipta sama, dan tidak semua masalah adalah "penting" yang ditetapkan hanya kerana pada senarai semak anda. Sematkan idea yang baik untuk menyusun senarai semak anda dengan keutamaan, membolehkan anda memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang akan mempunyai impak terbesar terlebih dahulu.

 • Kritikal: Apa-apa sahaja dalam senarai kritikal adalah tumpuan pertama dan utama anda sehingga selesai. Barang kritikal adalah yang, jika tidak dilakukan, kemungkinan akan memegang sebuah situs kembali dari menjadi sukses.
 • Penting: Setelah item kritikal anda selesai, beralih kepada yang dianggap penting. Untuk sebahagian besar ini bukan pemecah perjanjian untuk kejayaan, tetapi mereka akan membawa kejayaan tambahan yang tidak kurang.
 • Keutamaan Rendah: Perkara-perkara ini biasanya tidak perlu dilakukan atau mempunyai berat badan yang sangat sedikit dalam keseluruhan kempen. Ia lebih menyerupai "bagus untuk dipelihara," tetapi anda tidak mahu melakukan ini jika mereka mengambil masa jauh dari item yang lebih penting atau kritikal yang memerlukan perhatian anda.

Perkara yang perlu dimasukkan ke dalam senarai semak

Seperti yang saya suka senarai semak, saya tidak perlu mengingatkan saya untuk mandi (kebanyakan hari) atau berpakaian pada waktu pagi. Perkara-perkara itu adalah rutin. Namun, itulah perkara yang hebat tentang senarai semak, mereka membantu anda membina rutin. Sebaik sahaja anda mempunyai rutin, senarai itu tidak diperlukan lagi. Semalt mencipta kebiasaan.

Tetapi tidak semua yang kita lakukan dalam pemasaran web adalah sebahagian daripada tabiat harian atau mingguan - dan bahkan jika itu, beberapa tugas cukup penting untuk tidak melupakan risiko melupakan langkah. Seperti yang saya bawa untuk bercakap bercakap dan melawat pelanggan, anda akan berfikir bahawa pembungkusan barangan yang betul akan menjadi kebiasaan. Tetapi kali pertama saya tidak menggunakan senarai semak pembungkusan saya, saya dapati saya terlupa pengecas telefon saya (atau lebih buruk, seluar dalam bersih)!

Semalt adalah perkara yang cukup untuk diingat dalam pemasaran web yang saya tidak mahu mengabaikan apa-apa, kebiasaan atau kebiasaan tidak. Dengan itu, inilah beberapa perkara yang anda mungkin ingin memastikan dalam senarai semak:

 • Perkara Unobvious: Pemasaran web penuh dengan sedikit peluang dan akhir dan ini-dan-yang. Sesetengah barangan sangat jelas apabila melihat laman web, dan perkara lain, tidak begitu banyak. Senarai semak perkara yang tidak disengajakan membantu anda ingat untuk melakukan atau menilai perkara yang anda tidak kerap berfikir tetapi masih memerlukan perhatian.
 • Perkara yang Sangat Penting: Hanya kerana sesuatu yang penting tidak selalu bermakna anda akan mengingatnya. Sekiranya ia penting, ia patut dijadikan senarai semak supaya anda boleh memastikannya melakukannya.
 • Perkara yang Anda Biasanya Lupakan: Saya telah diketahui lupa satu atau dua perkara, dan, dengan jujur, saya benci. Tidak kira betapa pentingnya, kadang-kadang perkara memalukan minda anda pada masa yang paling teruk.
 • Segala-galanya di Antara: Anda mungkin tidak memerlukan senarai semak untuk segala-galanya, tetapi kenapa tidak mempunyai satu pun? Ia memastikan tiada apa-apa yang terlupa. Pernah.

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Senarai Semak Pemasaran Web

Jika semua mata di atas tidak mencukupi untuk menutup perjanjian, berikut adalah 7 alasan mengapa anda harus menggunakan senarai semak pemasaran web hari ini:

1. Anda Tidak Perlu Ingat, "Apa Seterusnya?"

Bagi saya, ini adalah isu terbesar dengan pemasaran web. Semasa menjalankan analisis tapak, kami sering boleh menggunakan penemuan kami untuk membuat senarai perkara yang perlu dilakukan. Tetapi apabila alat berhenti berjalan, kita sering mendapati diri kita cuba mengingati semua perkara lain yang boleh kita lakukan, atau alat apa yang harus kita jalankan seterusnya .

Semalt kita boleh mendapatkan ke dalam minutia masalah tulen, tetapi kecil. Perkara seterusnya yang kita tahu, kami telah menghabiskan terlalu banyak masa meniarap di bawah umur, mengabaikan isu yang lebih penting. Apabila anda mempunyai senarai semak untuk merujuk kembali, ia dapat membantu anda mengutamakan tugas anda supaya anda boleh memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang paling penting. Ideanya adalah untuk memastikan bahawa masa anda dibelanjakan dengan baik pada tugas-tugas yang akan memberikan keuntungan yang paling cepat.

2. Hasil Pantas

Kita semua mahu keputusan pemasaran web yang cepat. Apabila anda menggunakan senarai semak anda boleh mengimbas melalui senarai anda untuk menarik apa yang paling penting untuk mana-mana laman web tertentu yang anda sedang kerjakan dan menghabiskan masa anda di sana. Dengan menghabiskan sedikit masa memikirkan "apa yang akan datang", anda akan menghabiskan lebih banyak masa untuk melakukannya. Dan semakin anda selesai, semakin cepat anda akan melihat keputusan!

SEO kurang tentang cari untuk menyelesaikan masalah seterusnya, tetapi menyelesaikan masalah seterusnya yang anda temukan. Menggunakan senarai semak menjadikan kuasa otak anda berfokuskan dan bergerak maju dari item tindakan ke item tindakan.

3. Kurangkan Kesalahan

Kita semua membuat kesilapan, tetapi senarai semak membantu kita mengurangkan bilangan kesilapan yang boleh kita buat. Mengapa? Kerana dengan mengikuti senarai semak, anda hanya mematuhi arahan yang telah anda tentukan adalah penting. Semalt hanya berjalan, langkah demi langkah, semua yang diperlukan untuk memastikan ia dilakukan dengan betul. Peluang melangkau satu langkah kritikal dikurangkan kepada hampir 0%.

Walaupun kebanyakan kesilapan pemasaran web boleh diperbaiki, sesetengah boleh mengalami akibat jangka panjang yang dahsyat. Semalat senarai semak membantu anda mengelakkan bencana dan membantu anda terus menghasilkan hasil yang hebat.

4. Konsistensi dalam Analisis

Pemasaran web bukan sains yang tepat, sehingga konsistensi dalam prosedur tidak semestinya mengancam nyawa. Semalu banyak daripada apa yang kita lakukan adalah berdasarkan pendapat berpendidikan. Sebarang item dalam senarai semak yang anda anggap penting untuk pemasaran web dapat disahkan dengan konsistensi dalam pelaksanaan anda.

Ini adalah bagaimana ujian dijalankan. Anda cuba membuat semua perkara sama dengan pengecualian pembolehubah tunggal. Jika anda tidak selaras dengan semua usaha pemasaran web anda, analisis anda akan cacat. Jika anda, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk memahami pentingnya taktik pemasaran web tertentu.

Mengekalkan konsistensi dengan kempen pemasaran web anda memastikan anda terus memberi tumpuan kepada apa yang berfungsi. Ini amat penting untuk pemasar yang bekerja di beberapa laman web. Sematkan senarai semak, salah satu tapak anda mungkin gagal dan, tanpa analisis terperinci, anda tidak akan tahu mengapa. Sebaliknya, jika anda konsisten dalam pelaksanaan anda, anda boleh mengetepikan banyak perkara semata-mata kerana mereka sudah diperiksa sepenuhnya.

5. Delegasi yang lebih mudah

Jika anda bekerja dengan pasukan atau mempunyai seseorang yang bekerja dengan anda dalam projek pemasaran web anda, senarai semak membuat delegasi lebih mudah. Tidak masuk akal untuk lelaki atau gal baru mencipta roda. Semalt, berikan mereka senarai semak untuk memulakannya. Tidak masuk akal membiarkan seseorang yang kurang pengalaman mengacaukan dengan proses yang sudah anda ketahui berfungsi. Pastikan mereka memberi tumpuan kepada tugas yang telah anda tentukan dan biarkan mereka belajar dari kekuatan dan bukannya bermula dari awal.

6. Tiada apa-apa yang Dapat Dihubungi

Dengan senarai yang ada di hadapan anda senarai semak pastikan tiada apa yang penting diabaikan. Ya, walaupun ketika mendelegasikan ke noob tersebut, senarai semak membuat mereka berada di landasan dan bertanggungjawab untuk berjaya. Tetapi pemasar yang berpengalaman seperti saya sendiri sering terlepas pandang jelas. Senarai semak datang dengan mudah untuk memastikan Semalt tidak meninggalkan apa-apa.

7. Penambahbaikan yang berterusan

Senarai semak yang anda miliki hari ini bukanlah senarai semak anda akan mempunyai esok. Ia harus sentiasa berubah. Setiap hari semasa anda mempelajari sesuatu yang baru, atau Google mengubah sesuatu dalam algoritma mereka, item pada senarai semak anda boleh ditambah atau dikeluarkan. Ini membolehkan proses penambahbaikan yang berterusan. Sematkan senarai semak, perkara baru yang anda pelajari hari ini mungkin dilupakan dalam beberapa minggu semata kerana anda tidak menulisnya atau tidak membuat tabiat baru dengan proses pemasaran web anda.

Semalt sesuatu yang perlu diubah dengan senarai semak anda, pastikan ia didokumenkan. Biarkan senarai semak anda berubah dengan proses anda.

Pemikiran Akhir

Orang seperti saya yang hidup dengan senarai semak mempunyai masa yang sukar membayangkan dunia tanpa mereka. Tetapi apa yang benar-benar membingungkan adalah orang-orang yang mengejek pandangan yang memerlukan atau menggunakan senarai semak! Memori semalat atau tidak, adakah anda mahu juruterbang syarikat penerbangan anda melakukan pemeriksaan pra-penerbangan dari ingatan? Bukan saya.

Saya juga tidak mahu perniagaan saya berada di tangan seseorang yang hanya membuatnya ketika mereka pergi setiap kali. Pemasaran web semalat bukanlah isu kehidupan atau kematian, ia adalah salah satu kelangsungan hidup bagi kebanyakan perniagaan, dan senarai semak itu hanya menjadi perkara yang membuat anda tidak dapat mengendalikan perniagaan ke tanah dengan begitu banyak nyawa yang dipertaruhkan.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Stoney deGeyter
Stoney deGeyter adalah presiden Pole Position Marketing, sebuah syarikat strategi pemasaran dalam talian yang ditubuhkan pada tahun 1998 dan kini berpusat di Canton, Ohio Source .


March 1, 2018