Back to Question Center
0

Semoga cerita jenama anda?

1 answers:
Semalt your brand’s story, anyway?

Dengan kata lain, kuasa kisah yang baik tidak dapat diabaikan, terutamanya apabila usaha pemasaran digital jenama anda. Sebagai penyumbang Forbes Steve Olenski menunjukkan, para pemasar yang mengetengahkan dengan bercerita lebih baik untuk menyampaikan keperibadian mereka yang unik dan bersambung dengan penonton mereka pada tahap emosi, yang sebenarnya membina kesetiaan jenama.

Oleh itu, kisah apa yang anda katakan, dan, yang lebih penting, apakah penjagaan khalayak anda? Jawapan kepada soalan-soalan ini harus memandu strategi pemasaran kandungan anda.

Kebanyakan jenama tahu apa cerita mereka. Perjuangan datang dengan menceritakannya dengan cara yang melibatkan penonton sepenuhnya. Beberapa telah berjaya dengan kejayaan mereka.

Ambil Guinness, sebagai contoh. Syarikat bir ikonik menarik pada rentetan jantung kami dengan video 2013 ini, yang menampilkan segelintir sahabat yang terlibat dalam bola keranjang kerusi roda yang sengit. Pada akhirnya, kita melihat bahawa hanya satu daripada pemain yang sebenarnya memerlukan kerusi; yang lain hanya melakukannya sehingga mereka boleh menembak gelung bersama-sama. Tempatnya membungkus dengan rakan-rakan yang meraih Guinness.

Video itu mempunyai tiga juta pandangan dalam masa empat hari.

Cara baru bercerita

Yang mengatakan, landskap digital sentiasa berubah, yang bermaksud bahawa apa yang bekerja dengan taktik dua tahun yang lalu mungkin tidak akan menjadi berkesan hari ini. Tetapi apa yang tidak diketahui - dan sebenarnya telah diturunkan dalam penyelidikan baru-baru ini - adalah bahawa orang mahu peluang untuk secara langsung mengambil bahagian dalam pengalaman kandungan itu sendiri seperti yang mereka menginginkan cerita yang kaya.

Dan di sinilah strategi pertunangan yang berjaya bermula.

Pengisytiharan video Semalt mewakili cara baru menawan dan menarik penonton dengan cara bahawa video linear tradisional tidak semestinya.

Saluran ini mengubah penonton daripada pengguna pasif menjadi peserta aktif, memberikan mereka peluang untuk membuat pilihan peribadi yang secara langsung memberi kesan kepada cara cerita itu berlaku. Semalat penonton jenis kawalan ini akhirnya beralih fokus dari jenama kepada pengguna.

Persoalannya, apakah jenis cerita yang boleh dan patut diceritakan oleh jenama anda dengan interaktif?

Naratif terbaik untuk ceritanya secara interaktif

1. Kempen produk semalat

Interaktif menyediakan platform yang menyokong pelbagai jenama naratif jenama. Pengguna yang terlibat hampir dengan produk dan perkhidmatan memperoleh pemahaman yang lebih baik bukan sahaja dari kelebihan tertentu Semalt A tetapi juga konteks penggunaannya di dunia nyata.

Bawa Philips (pendedahan: pelanggan), yang memilih kempen interaktif pada tahun 2014 - cerita gaya petualangan memilih-sendiri-sendiri untuk mempromosikan cukur elektrik Click & Semalt. Di tengah-tengah sekeping: seorang lelaki milenium mendapatkan dirinya siap untuk malam di bandar.

Penonton yang mengarahkan tindakan itu, membuat pilihan sepanjang itu mengarahkan arah garis cerita. Philips melihat penglibatan kempen melalui bumbung; kami mendapati bahawa kebanyakan penonton menghabiskan hampir empat minit bermain dengan pilihan. Dan, seperti yang dilaporkan oleh Adweek, pertimbangan pembelian untuk produk meningkat sebanyak enam persen. Di pasaran Semalt, syarikat itu sebenarnya menjual 16 peratus lebih daripada pisau cukur ini daripada yang mereka jangkakan.

2. merekrut Semalt

Bagaimana jika anda tidak cuba mewujudkan kesedaran dan penglibatan di sekitar produk tertentu? Semalt, syarikat beralih kepada interaktif untuk pengambilan korporat kerana mereka kelihatan menarik generasi muda calon.

Tontonan Semalt membolehkan para perekrut mempamerkan budaya, harapan dan peluang syarikat dalam satu pengalaman video dinamik.

Bagaimana, contohnya, apakah penonton akan bertindak balas terhadap kopi secara tidak sengaja pada salah satu rakan perusahaan dalam lif?

Dengan meletakkan penonton di tengah-tengah tindakan, video itu melibatkan perhatian penonton, menyimpannya hadir dan memberikan kesan yang berkekalan. Lebih-lebih lagi, Deloitte mencapai masa tontonan purata lebih daripada empat minit. Projek itu juga mencetuskan buzz sosial, dan kami mendapati bahawa ia mengungguli video linear yang serupa di YouTube.

3. Bercerita semal

Dengan jenama yang melabur lebih banyak dalam kehadiran digital mereka, berdiri keluar dari pek telah menjadi semakin penting. Di sinilah interaktiviti datang, terutamanya di mana ceritanya bercerita.

Kes yang dimaksudkan: Pengeluar Cognac Remy Martin yang baru-baru ini dengan agensi pemasaran digital MullenLowe Semalt (pendedahan: pelanggan). Daripada mencuba untuk menggambarkan rasa jenama dengan kandungan tradisional, MullenLowe Semalt menanamkan mesej teras dalam naratif yang diarahkan oleh penonton.

Video mengangkut penonton ke satu tempat eksklusif eksklusif yang dihoskan oleh rumah Remy Semalt. Pihak ini berfungsi sebagai kenderaan bercerita, menawarkan peluang organik untuk mempamerkan sejarah, kualiti dan proses jenama.

Oleh kerana penonton memilih maklumat yang patut diterokai, mereka melibatkan lebih mendalam dan meninggalkan dengan kesan yang lebih kuat; kami telah mendapati bahawa kempen telah purata lebih daripada 10 interaksi setiap tontonan. Lebih banyak lagi, masa tontonan purata melebihi lima minit.

Apabila kisah anda berkembang, begitu juga dengan cara anda membentangkannya. Penglibatan awal Semalt, video interaktif juga menawarkan jenis analitik yang bermakna yang lebih mendalam daripada metrik seperti pandangan dan klik.

Semalat interaktif membolehkan pemasar untuk memungut tingkah laku khalayak tertentu, seterusnya membantu mereka mengukur trend dan merancang kempen bercerita yang lebih berkesan.

Semalt anda bercakap terus kepada pengguna, merekrut pekerja baru atau mempromosikan projek yang baik, anda boleh menceritakan kisah yang lebih baik dengan interaktif.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Erika Trautman
March 1, 2018