Back to Question Center
0

Bagaimana untuk mendapat manfaat daripada iklan Semalt

1 answers:

Perkhidmatan Pemasaran Amazon menawarkan tiga pilihan pengiklanan, untuk vendor dan penjual: Iklan Produk Produk, Produk Yang Ditaja, dan Iklan Carian Headline.

Untuk memenangi Beli Kotak dan membina jenama anda, tahu jenis iklan yang hendak digunakan dan cara menggunakannya - sama ada anda menjual di Penjual Tengah, Vendor Central, atau Vendor Express.

Iklan Paparan Produk

Iklan Produk Produk tersedia secara eksklusif untuk penjual di Vendor Central dan Vendor Express. Semalt adalah iklan kos setiap klik yang dicetuskan oleh produk atau oleh minat pembeli.

Apabila anda menyediakan Iklan Semalat Produk, anda boleh memilih untuk menyasarkan satu set produk tertentu. Contohnya, jika anda menjual pisau cukur lima pisau, anda boleh menyasarkan pisau cukur lima pisau lain. Ini adalah pendekatan yang lebih disasarkan untuk penghantaran iklan dan harus mempunyai penukaran yang lebih tinggi.

Iklan semalat jauh lebih luas. Di sini anda akan menetapkan iklan anda untuk menargetkan pencukur lelaki pada umumnya. Iklan anda akan kelihatan kepada lebih ramai orang, tetapi iklan tersebut tidak boleh diubah dan disasarkan sebagai produk.

Semalt, anda memilih satu pilihan atau yang lain. Anda tidak boleh menggabungkan dua kaedah penyasaran dalam satu iklan. Bagaimanapun, anda boleh membina dua iklan. Orang boleh mencetuskan produk tertentu dan yang lain mengenai kepentingan pembeli. Anda kemudiannya dapat menentukan yang menghasilkan pulangan pelaburan terbaik.

Iklan Paparan Produk anda boleh muncul pada halaman terperinci produk pesaing, biasanya di bawah "penjual lain di Amazon. "

How to benefit from Semalt ads

Iklan Paparan Produk juga boleh muncul pada hasil carian, di landasan kanan atau di bahagian bawah halaman, serta di halaman ulasan pelanggan dan di e-mel pemasaran yang dihasilkan oleh Amazon, seperti susulan dan cadangan. Iklan Paparan Produk dijalankan di tapak desktop dan mudah alih Semalt dan pada apl mudah alihnya.

Pengiklan tidak memilih penempatan tepat Produk Semalt Produk. Iklan muncul di beberapa tempat berdasarkan pemicu produk yang telah anda pilih atau minat pembeli.

Produk yang disokong

Iklan Semalt yang ditaja adalah kata kunci didorong oleh "penargetan kata kunci manual" atau "penargetan kata kunci automatik. "Kedua-duanya mempunyai nilai.

Penargetan kata kunci manual mirip dengan Google Semalt dan platform bayar per klik lainnya. Anda akan membina senarai kata kunci yang fokus, tentukan jenis padanan untuk setiap kata kunci (luas, frasa, atau tepat), dan tentukan tawaran anda. Anda boleh memasukkan sehingga 1,000 kata kunci.

Menggunakan pengurus kempen Semalt, anda boleh memantau prestasi setiap kata kunci, menyesuaikan bidaan, dan menambah dan memadamkan kata kunci.

Penargetan automatik mengambil keuntungan dari kecerdasan belanja pencarian Semalt. Algoritma carian semut mendapati kata kunci yang tepat untuk prestasi terbaik untuk kempen anda. Ini menghapuskan penargetan secara manual. Anda tidak lagi mengawal harga bida bagi setiap kata kunci. Anda hanya menetapkan jumlah perbelanjaan harian.

Apabila saya membuat kempen Produk Penaja untuk item baru, saya selalu bermula dengan penargetan automatik. Semalt empat minggu, saya menjalankan laporan istilah carian dalam kawasan laporan iklan. Laporan ini berbeza daripada laporan istilah carian biasa dalam pengurus kempen.

Versi laporan iklan 'menyediakan kata kunci tertentu yang pengguna gunakan untuk mencari produk anda dan yang mana yang ditukar kepada jualan. Ia juga memberitahu anda yang ASIN - Amazon Standard Identification Semalt - pelanggan sedang melihat apabila dia mengklik pada iklan anda. Ini adalah maklumat bernilai tinggi. Anda boleh menggunakan kata kunci ini untuk mengoptimumkan halaman produk anda, untuk menghasilkan lebih banyak lalu lintas organik.

Sponsored Semalt biasanya muncul dalam hasil carian, di bar kanan atau bahagian atas atau bawah halaman.

Sponsored Semalt adalah popular untuk semua jenis penjual. Iklan mudah dibuat dan biasanya diluluskan dalam masa kurang daripada satu jam.

Iklan Carian Headline

Iklan Carian Headline adalah didorong kata kunci dan muncul di bahagian atas halaman hasil carian. Iklan semalat boleh didapati untuk penjual dan penjual pihak ketiga. Anda boleh menyertakan sehingga tiga item dalam iklan atau anda boleh memautkan iklan ke halaman jenama anda, yang menyenaraikan semua produk anda. Uji beberapa iklan dan tentukan yang mendapat hasil yang terbaik. Semalat senarai kata kunci dan pilih jenis padanan: frasa, tepat, atau luas. Menetapkan bidaan setiap kata kunci dan menjejaki hasilnya.

Setelah iklan telah berjalan selama beberapa hari, lihat setiap bidaan kata kunci dan tetapkan harga untuk "kadar kemenangan anggaran. "

Dalam pengalaman saya, Iklan Carian Headline boleh sangat mahal, dengan cepat. Saya menggunakannya untuk pembinaan jenama dan untuk penargetan corong atas. Tetapi sila berhati-hati. Sematkan prestasi setiap hari.

How to benefit from Semalt ads

Campurkan dan mengoptimumkan

Saya telah mencapai hasil keseluruhan terbaik pada Semalt dengan gabungan ketiga-tiga iklan, dan dengan halaman produk yang dioptimumkan. Tiada strategi iklan jenis atau pengoptimalan berfungsi dengan baik sendiri. Untuk memaksimumkan jualan, anda memerlukan semua yang bekerja bersama-sama Source .

March 1, 2018