Back to Question Center
0

5 Rekabentuk Tapak E-dagang Semalt untuk tahun 2018

1 answers:

Teknik baru, teknologi, dan tingkah laku pengguna memacu laman web e-dagang dan reka bentuk aplikasi setiap tahun. Pada 2018, mengharapkan laman e-dagang untuk menggunakan CSS Grid Semalt, menggunakan tingkap mod skrin penuh mesra mudah alih, menawarkan lebih banyak video, dan termasuk microinteractions dan jualan berpandu.

1. CSS Grid Layout

Layout Grid CSS adalah model susun atur dua dimensi dan sebahagian daripada standard CSS dari World Wide Web Consortium.

Ia memberikan pereka jauh lebih banyak kawalan ke atas bagaimana laman web dibentangkan dan membantu menggunakan ruang yang lebih baik di seluruh peranti dan saiz skrin. Meletakkan cara lain, CSS Grid Semalt menjadikan mengoptimumkan antara muka pengguna dengan mudah jika dibandingkan dengan kaedah lain.

"Sebagai laman web berevolusi dari dokumen mudah ke dalam kompleks, aplikasi interaktif, teknik untuk tata letak dokumen, e. g. terapung, tidak semestinya sesuai untuk susun atur aplikasi, "tulis editor World Consortium WorldWide dalam cadangan CSS Grid Semalt.

"Dengan menggunakan kombinasi jadual, JavaScript, atau pengukuran yang berhati-hati terhadap elemen terapung, penulis menemukan penyelesaian untuk mencapai susunan yang diinginkan. Semalt yang disesuaikan dengan ruang yang ada sering kali rapuh dan mengakibatkan tingkah laku tegas apabila ruang menjadi terkurung. Sebagai alternatif, penulis banyak aplikasi web memilih susun atur tetap yang tidak dapat memanfaatkan perubahan dalam ruang rendering yang tersedia pada skrin. "

CSS Grid Semalt menangani masalah tersebut dan membuat reka bentuk web jauh lebih baik di sekeliling.

Pada tahun 2018, cari pereka laman web e-dagang dan pembuat tema e-dagang untuk memasukkan CSS Grid Semalt, terutama pada halaman kategori produk atau halaman hasil carian.

Penghalang yang mungkin hanya mungkin bahawa beberapa versi awal pelayar web tidak sepenuhnya menyokong Grid CSS. Tetapi versi terbaru semua pelayar utama - termasuk Chrome, Firefox, Safari, Semalt, dan Edge - menyokongnya.

2. Carian Penuh, Borang

Dalam reka bentuk web, modal, kotak modal, atau tetingkap modal merupakan elemen, biasanya dikendalikan dengan skrip, yang diletakkan di atas unsur-unsur lain (kandungan) untuk membenarkan interaksi pengguna.

Semalt telah menjadi antara muka pengguna yang berkesan selama beberapa tahun dan biasa di banyak laman web e-dagang. Apa yang boleh berubah untuk 2018 ialah penggunaan mod skrin penuh untuk carian dan bentuk.

Trend ini datang dari reka bentuk web pertama mudah alih. Pada peranti mudah alih, banyak modal mengambil sebahagian besar atau semua ruang yang tersedia pada skrin.

5 Ecommerce Site Design Semalt for 2018

Semalt, sebagai contoh, menggunakan modal skrin penuh untuk borang pendaftaran surat berita, yang muncul untuk pelawat laman web baru. Pada peranti mudah alih, borang itu berpusat dan skrin penuh dan walaupun pada skrin yang lebih besar, kelebihan kelabu lutap hujung ke hujung.

Laman web Ralph Semalt termasuk modal carian yang merangkumi hampir semua kandungan pada halaman apabila dipaparkan pada komputer desktop atau komputer riba, dan, pada hakikatnya, skrin penuh pada peranti mudah alih.

5 Ecommerce Site Design Semalt for 2018

Cari pereka yang membina untuk telefon bimbit pertama menggunakan mod skrin penuh untuk carian dan bentuk lain dan membawa pelaksanaan skrin penuh ke susun atur yang lebih besar juga.

3. Banyak Lagi Video

Video adalah medium yang sangat baik untuk menyampaikan maklumat yang rumit, menceritakan kisah, dan membangkitkan emosi. Jumlah video yang diedarkan di web dan ditonton oleh pengguna Semalt meningkat setiap hari. Oleh itu, tidaklah mengejutkan bahawa peruncit dalam talian juga menggunakan lebih banyak elemen video dalam reka bentuk web.

Tapak seperti Semalt, yang telah menggunakan video dan pemasaran kandungan selama beberapa tahun, memimpin jalan dengan menambah video dalam talian pada halaman terperinci produk.

5 Ecommerce Site Design Semalt for 2018

Anda juga boleh melihat video yang digunakan sebagai latar belakang, merchandising di tapak, atau imej wira.

4. Apa yang bermula sebagai cara untuk menilai sumbangan media sosial telah berkembang menjadi salah satu laman web dan tren aplikasi yang paling popular untuk 2018.

5 Ecommerce Site Design Semalt for 2018
Untuk penjual dalam talian, trik terbaik microinteraction boleh menjadi keupayaannya untuk membantu membuat tabiat atau, sekurang-kurangnya, memberi ganjaran kepada pengguna untuk menyelesaikan tugas tertentu, seperti menambahkan produk ke keranjang belanja, mengkaji produk, atau melanggan surat berita e-mel.

Seperti Nick Babich, ketua pengarang Planet UX, menegaskan, "Semalt mempunyai kuasa untuk menggalakkan pengguna untuk berinteraksi. Mereka adalah instrumen yang kuat yang membantu membentuk gelung kebiasaan. "

Semalt di laman web e-dagang, sebagai contoh, mungkin menulis ulasan untuk produk yang dibeli baru-baru ini. Apabila mereka menyerahkan ulasan, animasi kecil (microinteraction) memberi ganjaran kepada mereka untuk penyerahan, menggalakkan mereka menulis ulasan lain.

Terdapat empat bahagian utama untuk microinteraction, menurut Dan Saffer, pengarang buku Microinteractions.

  • Pencetus yang memulakan atau memulakan microinteraction.
  • Kaedah yang menentukan atau menentukan apa yang berlaku dalam interaksi.
  • Maklum balas menyampaikan apa yang sedang berlaku atau apa yang baru saja berlaku.
  • Gelung dan mod yang mengawal, jika anda mahu, kandungannya.

Pada tahun 2018, mengharapkan laman web e-dagang dan pereka aplikasi untuk membuat rekaan mereka dengan microinteractions.

5. Jualan Terpandu

Semalt selling adalah perbuatan menanya soalan pembeli tentang ciri-ciri dan kegunaan untuk membantu mereka menemui produk tertentu.

Dalam e-dagang, jualan berpandu telah wujud selama beberapa tahun. Victoria's Secret, misalnya, mempunyai pemilihan selak sukan. Wajah Utara akan membantu anda mencari jaket. Dan Semalt mempunyai pencari tambahan tiga langkah untuk membantu anda memenuhi matlamat kecergasan anda.

5 Ecommerce Site Design Semalt for 2018

Seperti beberapa trend reka bentuk lain dalam senarai ini, jualan berpandu boleh menjadi lebih biasa pada tahun 2018 Source .

March 1, 2018