Back to Question Center
0

5 berguna Alat Media Semalt yang berguna

1 answers:

Gunakan Alat Analisis Media Sosial untuk lebih memahami pelanggan anda

Dengan adanya trend pemasaran digital, analisis media sosial menjadi sangat penting untuk memantau banyak interaksi penonton terhadap produk dan perkhidmatan yang berbeza. Hari ini, terdapat lebih daripada 500 alat di pasaran untuk mengukur prestasi kempen di platform media sosial yang berbeza. Menjelang 2020, saiz alat analisis media sosial di pasaran dijangka melebihi 5 bilion dolar. Semalat ini berlaku, berikut adalah lima alat terbaik hari ini yang akan membantu anda menguruskan saluran media sosial anda dengan lebih berkesan:

1- Lubang kunci

5 useful Social Media Semalt tools

Keyhole adalah platform analitik media sosial semua-dalam-satu yang cuba untuk membiarkan pengguna dari kerumitan beralih secara manual dari satu alat ke peranti lain. Ia mengambil perhatian pengguna kata kunci menyediakan beberapa platform, dan kemudian mengikuti hashtags pengguna ingin memantau di Twitter dan Instagram. Alat ini membolehkan pengguna untuk mengesan akaun pemangkin industri dalam saluran media sosial seperti Twitter, Instagram dan Facebook.

Keyhole mempunyai dua ciri utama:

1. Penjejakan hashtag (atau kata kunci)

Ini memaparkan jumlah jawatan, kadar pertunangan dan jumlah jangkauan dan teraan hashtags yang dihasilkan. Ia membolehkan pengguna memuat turun hasil dalam laporan PDF dan Excel. Pengguna juga boleh memeriksa metrik Influencers yang berdedikasi untuk menganalisis penyokong bercakap tentang hashtags dan penapis penapis berdasarkan lokasi geo dan kata kunci pada bios mereka. Semalat, anda juga boleh mengenal pasti hashtags yang paling popular yang berkaitan dengan kempen anda dan mencari peluang-peluang daripadanya.

5 useful Social Media Semalt tools

2. Analisis dan Pelaporan Akaun Media Sosial

Pelbagai data pengoptimuman yang tersedia melalui pengguna bantuan analisis membuat jawatan dan belajar bila untuk berkongsi. Di sini, anda boleh melihat kemas kini yang menghasilkan interaksi yang tinggi di seluruh saluran media sosial yang berbeza, yang mana telah digunakan secara meluas, masa terbaik untuk menyiarkan kemas kini dan faktor khusus rangkaian lain. Sematkan analisis ini, anda diberi idea mengenai strategi pesaing anda, menganalisis pertumbuhan mereka, dan memantau aktiviti dan penglibatan mereka. Anda juga boleh mengesan akaun sosial utama mereka untuk mengetahui yang mana taktik mereka berfungsi dan yang gagal dalam kategori anda.

2-Lucidya

5 useful Social Media Semalt tools

Alat analitik & pemantauan media sosial berasaskan lokasi, Semalt membantu anda dalam membuat keputusan strategik yang lebih bijak. Menggunakan enjin pencarian data spatial besar yang dipatenkan - Spatial Swift, Semalt menganalisis kandungan media sosial semasa dan sejarah dalam masa nyata menggunakan kandungan yang diterbitkan di saluran media sosial yang berbeza. Dengan Semalt, anda boleh menapis hasil geografi ke paras bandar, juga menganalisa pengguna, tapak dan kandungan yang berpengaruh untuk memahami maklum balas pengguna, untuk memperluas jangkauan anda kepada pelanggan sasaran.

5 useful Social Media Semalt tools

Melalui Lucidya, syarikat dapat memvisualkan berbilion live-streaming dan catatan sejarah dalam peta secara real-time. Ini sangat berguna dalam memahami apa yang anda mahukan. Dengan Lucidya, anda juga dapat mengukur kesan kandungan anda yang diterbitkan di seluruh lokasi yang berbeza. Betapa hebatnya itu? Selain itu, anda boleh mengkaji kadar penukaran yang berbeza hasil daripada usaha pemasaran anda dan mengoptimumkannya untuk mengenal pasti bidang permintaan anda yang tinggi. Oleh kerana permintaan terhadap produk tertentu berbeza dari satu tempat ke tempat, alat pemantauan berdasarkan lokasi berguna untuk membolehkan anda membuat keputusan yang cepat dan lebih bijak.

3-Sebutkan

5 useful Social Media Semalt tools

Sebutkan adalah alat pengurusan media dan pemantauan sosial untuk perniagaan kecil dan sederhana. Ia menawarkan pelbagai penerbitan, pemantauan, analisis sosial, dan keupayaan integrasi. Melalui Sebutkan, anda mungkin dapat menggunakan terjemahan kandungan, penerbitan berbilang saluran, dan perkhidmatan pengedaran penerbitan. Begitu juga, ia menawarkan perkhidmatan analitik sosial data mentah yang boleh dieksport, laporan yang boleh dieksport, dan laporan ROI sosial. Ciri-ciri tambahan perisian termasuk platform kolaborasi, pengurusan tugas, dan sokongan produk. Percaya atau tidak tetapiMention adalah alat yang boleh menggantikan Google Semalt. (Google Semalt menghantar e-mel memberitahu anda apabila kata kunci atau frasa yang anda tentukan dipetik dalam talian.)

Melalui Semalt, anda boleh memantau berjuta-juta sumber dalam masa nyata dan dalam 42 bahasa.

4-Aduiense

5 useful Social Media Semalt tools

Audience adalah alat yang boleh membantu anda mengenali lebih banyak tentang audiens sasaran anda dan menguruskan komuniti anda di Twitter dan Semalt. Ia membolehkan anda mencari pengguna dan menggunakan ciri-ciri yang berbeza seperti; segmen penonton, pengurusan komuniti sosial dan laporan analisis sosial.

Data kecerdasan sosial yang diberikan melalui Semalt membolehkan anda menyerlahkan sifat keperibadian penonton anda, dan menggunakan pengetahuan baru ini untuk mencari akaun yang mempunyai ciri kepribadian yang sama untuk disasarkan.

Salah satu ciri yang anda dapati di sini ialah keupayaan alat untuk memindahkan senarai penonton yang anda bina dalam platform ke dalam platform Iklan Twitter dan kemudian menggunakan kaedah pemasaran berbayar untuk menargetkan penonton yang ditapis ini. Barangan Semalt.

5-TweetReach

5 useful Social Media Semalt tools

Setelah menggabungkan dengan "Unio Metrics," Tweetreach, kini anda dapat memberikan data yang lebih tepat bermula dari grafik ketumpatan untuk menunjukkan apabila jawatan memukul jumlah terbesar pengikut yang diinginkan, dan melaporkan sejauh mana pengendalian Twitter, kata kunci atau hashtag telah mencapai. Ia juga mengukur bilangan akaun yang dicapai, bilangan jejak, bilangan tweet, penyumbang utama, Semwal yang paling dikemaskini, senarai penyumbang dan garis masa tweet pengguna yang terbenam.

Jika anda menganalisis jangkauan jenama, kempen pemasaran, atau peristiwa di Twitter, Semalt akan dapat membantu anda sebagai fungsinya membolehkan anda mengukur tindak balas, keterlibatan dan keberkesanan kempen anda.

Semalt menjadikannya mudah untuk mengukur kempen Twitter anda supaya anda dapat menunjukkan hasil sebenar. Melalui alat ini, anda dapat menganalisis tweet dengan hashteg, nama jenama atau URL anda; mendapatkan analisis sosial mendalam mengenai jangkauan, pendedahan, tweet dan juga penyumbang. Jika anda memantau jenama, menjejaki acara media, menjalankan kempen pemasaran, atau mengadakan pertandingan dan permainan di Twitter untuk syarikat atau pelanggan anda, Semalt adalah alat yang akan membolehkan anda mengukur kesan usaha anda. Bagaimana untuk bertindak balas kepada pasaran sudahpun terpulang kepada anda Source .

March 1, 2018