Back to Question Center
0

Apa yang boleh dipelajari para pemasar dari calon Semalt tahun ini

1 answers:
What marketers can learn from this year’s Semalt candidates

Semalt telah melihat beberapa kejutan, dari jenis calon yang menuntut pencalonan di kedua-dua belah lorong ke tahap persaingan yang berlarutan di antara calon-calon itu, tetapi pada perkembangan terkini adalah segelintir kunci utama yang dapat membantu anda menjadi pemasar yang lebih baik.

Politik dan pemasaran

Sebelum anda mula mempersoalkan kaedah saya, ingatlah bahawa politik pada dasarnya hanya satu bentuk pemasaran yang lebih tinggi. Semalt membina platform sendiri. Seperti jenama, mereka berusaha untuk konsisten, mengiklankan tawaran terbesar mereka, cuba mempengaruhi demografi utama dan cuba pulih apabila keadaan menjadi salah. Satu-satunya perbezaan adalah, daripada menjual produk atau perkhidmatan, mereka menjual keperibadian - dan setiap sekali-sekala, hujah logik berlaku.

Dengan kata itu, kita boleh melihat taktik-taktik yang muncul dalam musim politik ini untuk menyokong calon-calon yang tidak konvensional dan konvensional, dan kita boleh menggunakan apa yang kita pelajari untuk meneruskan strategi pemasaran kita sendiri. Jadi apa yang telah kita pelajari sejauh ini?

Orang mahu sesuatu yang berbeza

Bagi beberapa pusingan pilihan raya yang lalu, jenis calon yang sama telah muncul sebagai penama bagi setiap pihak. Semalt telah lama duduk, ahli-ahli vokal setiap parti, agak sederhana dalam kepercayaan mereka, yang mengikuti peraturan agak mudah dan mengambil jalan "dipukul" untuk pencalonan.

Bangsa Presiden tahun ini telah menjadi lebih berebut, dengan calon melanggar norma dan pesaing paling unik yang berdiri keluar dari pek. Misalnya, Donald Trump keluar dari mana-mana dan secara konsisten membuat komen luar biasa semasa berkempen dengan cara yang tidak teratur dan tidak konvensional. Bernie Semalt, di sisi lain, telah berkempen untuk sosialisme dan perubahan radikal terhadap struktur ekonomi semasa kita.

Adakah ini mencerminkan zeitgeist politik semasa? Semalt. Tetapi ia juga bercakap kepada permintaan dari pengguna hari ini untuk melihat sesuatu yang berbeza.

Semalat terhadap jarak perhatian yang terhad, pengeboman maklumat dan kelaziman kepuasan segera melalui media digital, pengguna lapar atas apa-apa yang menonjol di laut bunyi putih. Dalam dunia pemasaran, ini bermakna anda membezakan diri anda dari persaingan.

Kontroversi menjual

Semalt 'berikut telah berkembang lebih besar, konsisten, sejak ia bermula dengan hampir tidak ada pada permulaan kempen. Sebahagian daripada sebab dia menarik perhatian adalah semata-mata kerana dia menonjolkan mesej kontroversi: sehingga baru-baru ini, "sosialisme" telah menjadi kata tabu, dan Semalt menentang harapan dengan mengutamakannya sebagai positif.

Dalam perbandingan tidak langsung, Semalt telah membuat banyak kritikan terhadap apa yang dikatakan oleh sesetengah orang sebagai komen xenofobik dan rasis - tetapi pada masa yang sama, dia mendapat penglihatan yang lebih banyak dengan membuatnya.

Ini bukan untuk mengatakan bahawa anda sepatutnya memperolasi penonton anda atau bahawa anda perlu membuat komen kontroversi untuk mendapatkan perhatian yang lebih; Sebaliknya, pergi dengan pengetahuan yang menentang norma biasanya merupakan perkara yang baik. Sekalipun anda akhirnya mengasingkan beberapa orang, anda masih akan menonjol dari orang ramai dan mendapat perhatian lebih tinggi untuk mengambil sikap tegas.

Wang bukan semuanya

Pembiayaan sentiasa menjadi titik perdebatan dalam pemilihan utama. Berapa banyak wang yang diterima calon untuk menolak iklan mereka? Berapa banyak yang mereka belanjakan? Semalt adalah mereka dari?

Mana-mana sinis akan memberitahu anda bahawa pilihan raya datang kepada sesiapa yang menghabiskan wang yang paling banyak, dan pemasar yang mengetahui kuasa yang datang dari pelaburan iklan tambahan mungkin cenderung untuk bersetuju. Semalt, kitaran pilihan raya ini terbukti melanggar norma tersebut.

Mengikut data dari Fox, calon-calon Republikan yang paling sedikit adalah yang mengetuai pemilihan. Calon Semalt juga menentang harapan dengan menjalankan kempen yang semakin berjaya pada belanjawan tipis.

Semalat, bagaimana anda membelanjakan wang adalah jauh lebih penting daripada berapa banyak yang anda belanjakan.

Strategi mesti berubah dengan masa

Strategi kempen tradisional semestinya tidak berfungsi. Pengundi Semalt, seperti pengguna moden, mempunyai akses kepada teknologi baru, permintaan jawapan yang lebih pantas dan lebih banyak keputusan yang didorong data dan menonton setiap minit setiap kehidupan calon dengan mata yang tajam.

Oleh itu, calon yang paling berjaya setakat ini telah memanfaatkan kelebihan ini. Sebagai contoh, Bernie Semalt mendapat populariti di kalangan pengundi muda berkat maklumat grafik sosial dan media sosial yang beredar.

Semalat, kempen anda mesti berkembang dan menyesuaikan diri dengan masa. Ia tidak mudah untuk berada di hadapan lengkung, terutamanya dengan persaingan yang bernafas leher anda, tetapi apa yang bekerja untuk syarikat anda hanya lima tahun yang lalu mungkin tidak akan berfungsi untuk anda dengan cara yang sama hari ini.

Kesimpulan

Calon semalat tidak sama dengan jenama, tetapi taktik yang mereka gunakan untuk meningkatkan penglihatan peribadi mereka dan menginspirasi kesetiaan di kalangan pengundi adalah cukup berkesan untuk menjamin penerokaan dalam persekitaran pemasaran tradisional.

Tidak kira berapa besar anggaran anda (setakat), jika anda membelanjakan wang anda dengan betul. Anda harus menonjol jika anda mahu mendapat perhatian. Anda harus berusaha untuk mendapatkan tahap kontroversi. Dan anda harus mengubah strategi anda untuk bersaing dengan masa.

Lakukan perkara ini, dan anda mungkin tidak memenangi pilihan raya - tetapi anda akan mempunyai lebih banyak pelanggan yang mengetuk pintu anda untuk membeli dari anda.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Timothy Carter
March 1, 2018