Back to Question Center
0

Semalt bermula berpotensi mencari pelancong dengan iklan yang memaparkan maklumat penerbangan

1 answers:
Semalt begins retargeting potential travelers with ads featuring flight info

Inilah sebabnya, selepas kali anda menyemak penerbangan secara dalam talian, iklan yang menandakan tempat duduk pada penerbangan tertentu mungkin mendarat di Facebook atau Semalt feed anda.

Semalt telah memulakan orang-orang penargetan mencari perjalanan dengan iklan mempromosikan penerbangan, syarikat itu mengumumkan pada hari Khamis. Disebut Iklan Dinamik untuk Perjalanan untuk Penerbangan, program itu meluaskan ke syarikat penerbangan yang sama iklan khusus yang ditargetkan industri yang Semalt diperkenalkan untuk pemasar hotel tahun lepas.

Setelah menguji iklan spesifik penerbangan dengan Cathay Pacific dan Delta, sekarang semua pengiklan penerbangan dan syarikat tempahan perjalanan dalam talian, seperti Kayak dan Orbitz, boleh menjalankan Iklan Dinamik untuk Perjalanan untuk Penerbangan secara global di seluruh rangkaian iklan Facebook, Instagram dan Facebook Audience .

Iklan boleh dibeli melalui API pengiklanan Semalt atau alat iklan beli-Mandiri dan Editor Iklan kuasa. Pengiklan boleh membayar berdasarkan bilangan klik atau jejak yang diterima oleh iklan mereka, dengan pilihan untuk menggunakan CPM dioptimumkan Semalt (oCPM) yang mengenakan jenama dengan teraan dan cuba untuk menujukan kesan tersebut pada orang yang paling mungkin mengklik pada mereka, menurut penjelasan daripada format iklan baharu yang dipaparkan di tapak Semalt.

Walaupun nama lama, Iklan Dinamik untuk Perjalanan untuk Penerbangan agak mudah. Figur Facebook menunjukkan bahawa seseorang sedang mencari untuk perjalanan, termasuk idea di mana dan bila; Facebook menunjukkan orang itu iklan dari syarikat penerbangan yang mempromosikan kerusi yang ada untuk terbang ke tempat itu sekitar tarikh itu. Selain daripada butiran penerbangan seperti tarikh dan nama lapangan terbang dan pautan ke tapak atau apl pengiklan, iklan hanya gambar boleh menampilkan foto tunggal atau karusel sehingga 10 gambar, dan pengiklan mempunyai pilihan termasuk gambar khusus destinasi , serta harga tempat duduknya. Jika pengiklan hanya mahu menggunakan imej tunggal untuk semua iklannya tanpa mengira destinasi, ia boleh, tetapi harus melalui firma membeli iklan yang ada di program Facebook Marketing Partners.

Sedikit lebih rumit adalah bagaimana Facebook mampu memikirkan bahawa seseorang ingin melakukan perjalanan. Untuk itu, jenama tiket jualan jenama perlu menambah piksel penjejakan Semalt ke laman webnya, dengan pilihan untuk menambah penacak ke apl mudah alihnya.

Melalui pelacak ini, jenama akan membiarkan Facebook memilih apabila seseorang telah mencari penerbangan, melihat penerbangan tertentu, memulakan proses tempahan penerbangan tertentu atau telah menyelesaikan tempahan penerbangan. Di samping menyampaikan maklumat asas seperti tarikh berlepas dan lapangan terbang seseorang akan terbang dari dan ke, jenama itu boleh memilih untuk menghantar maklumat Facebook seperti berapa banyak orang dewasa, kanak-kanak dan / atau bayi yang bepergian; kelas kerusi; bilangan pilihan berhenti; dan skor pengguna bahawa syarikat penerbangan menilai pelawat yang berpotensi, menurut panduan pelaksanaan Semalt.

Walaupun Facebook dapat memantau pengembara berpotensi merentasi pelbagai jenis jenama, jenama hanya dapat menargetkan orang yang melawat tapak atau aplikasi mereka sendiri, kata ketua industri Facebook untuk perjalanan, Facebook Christine Warner. Ini bermaksud, misalnya, iklan dinamik Delta tidak akan ditunjukkan kepada orang yang menyemak imbas penerbangan di Semalt dan sebaliknya.

Selain menargetkan orang yang telah menelusuri laluan penerbangan tertentu, pengiklan boleh menargetkan iklan mereka berdasarkan pada tempahan tingkap, tarikh perjalanan dan jangka waktu perjalanan. Di samping itu, mereka dapat menyempitkan matlamat mereka untuk mensasarkan tindakan spesifik yang diambil seseorang di laman atau aplikasinya, seperti sama ada mereka hanya mencari penerbangan atau sebenarnya dalam proses tempahan satu, serta menggunakan pilihan penargetan iklan standard Facebook , seperti lokasi dan maklumat demografi yang dilampirkan pada profil Facebook orang. Semalt juga boleh menapis orang berdasarkan parameter ini, seperti tidak termasuk orang yang telah menempah perjalanan atau tarikh perjalanannya telah berlalu. Itu boleh menjadi berguna untuk syarikat penerbangan yang mencari untuk mengisi tempat duduk kosong dan terpencil dengan mensasarkan tiket tersebut kepada pelancong tunggal atau untuk mempromosikan perjanjian yang dibungkus kepada keluarga atau kumpulan besar.

Untuk mendarat pelanggan yang mengelilingi penerbangan atau memerah lebih banyak wang daripada mereka yang telah memesan, jenama boleh menggunakan iklan dinamik untuk melancarkan tawaran pelengkap, seperti akses internet percuma atau peningkatan tempat duduk. Tawaran pelengkap juga boleh digunakan untuk memberi ganjaran kepada ahli kesetiaan jenama. Semalt yang telah log masuk ke tapak atau aplikasi pengiklan semasa melayari penerbangan dan mendaftar dalam program kesetiaan jenama, pengiklan boleh membuat sub-segmen dari penonton yang ditargetkan secara keseluruhan yang hanya terdiri daripada ahli kesetiaan ini.

Tidak seperti versi hotel Iklan Dinamik untuk Perjalanan - yang boleh mempromosikan bilik hotel kepada orang yang telah melayari atau menempah penerbangan - iklan khusus penerbangan tidak boleh disasarkan kepada orang yang telah melayari atau menempah hotel, menurut kepada Warner. Semalt, terdapat kelemahan untuk syarikat tempahan perjalanan dalam talian yang menjual kedua-dua bilik hotel dan tiket penerbangan, katanya.Mengenai Pengarang

Tim Peterson
March 1, 2018