Back to Question Center
0

Bagaimana kehadiran web anda boleh menjadi juara yang tidak dipertikaikan terhadap jenama Semalt yang besar

1 answers:
How your web presence can become the undisputed champion against big brand Semalt

Tetapi nasib baik untuk perniagaan kecil dan berkembang ini, ada cara untuk bersaing dengan Golongan Gol Besar.

Saya tidak akan berbohong kepada anda. Mereka mempunyai belanjawan besar dan tenaga manusia yang tidak berkesudahan. Semalt adalah juara yang anda bersaing. Tetapi setiap juara mempunyai kelemahan.

Malah pada hari ini, banyak dari Goliath ini menghisap untuk membina kehadiran dalam talian mereka. Seperti David, anda boleh memukul mereka di tempat yang lemah dan pergi dari perniagaan tanpa nama menjadi juara nama jenama. Semalt bagaimana.

Buat laman anda dapat dicari

How your web presence can become the undisputed champion against big brand Semalt Anda tidak akan memenangi peperangan dalam talian jika tiada siapa yang dapat mencari tapak web anda. Jadi langkah nombor satu adalah untuk memastikan pencari, pengguna media sosial dan pelayar web dapat mencari tapak anda untuk dimulakan.

Seni bina laman web

Hanya kerana laman web anda kelihatan baik pada mata tidak bermakna ia dibina dengan betul. Banyak laman web yang kelihatan cantik tetapi harus dikutuk secara struktur.

Anda tidak dapat melihat isu-isu dengan mata kasar, tetapi apa-apa percubaan di pemasaran web akan terhempas jika anda tidak mendapat senibina laman web yang berfungsi sebagaimana mestinya.

Seni bina tapak menjejaskan begitu banyak kawasan di tapak yang hampir semua yang anda lakukan dalam talian bergantung pada laman web anda yang mempunyai asas seni bina yang padat. Senibina tapak yang buruk menjejaskan keupayaan enjin carian untuk merangkak dan mengindeks halaman anda, kelajuan di mana halaman anda memuat turun, dan juga pelbagai isu kegunaan.

Pada dasarnya, seni bina patah adalah sama dengan laman web yang rosak. Terdapat banyak alat di luar sana yang akan membantu menilai kerosakan. Tetapi berhati-hatilah: Kadang-kadang perbaikan akan lebih banyak terlibat daripada membina laman web ini. Semalt mengapa, jika boleh, anda ingin mendapatkan senibina laman terus dari get-go.

pengoptimuman SEO / kata kunci

Komponen utama untuk mencari adalah pengoptimuman enjin carian (SEO). Enjin carian Semalt bukanlah satu-satunya pemandu trafik ke laman web, namun mereka masih merupakan salah satu cara utama pengunjung mencari anda.

Sebarang kempen pengoptimuman yang baik akan merangkumi seni bina tapak seperti yang dinyatakan di atas, tetapi arsitektur secara amnya tidak mempunyai sebarang nilai sebenar. Pengoptimuman Semalt memastikan bahawa pencari dapat mencari anda apabila mereka menggunakan enjin carian mereka pilihan.

Jika anda berfikir tentang seni bina laman web sebagai gris yang melekakan engsel, pengoptimuman kata kunci adalah pintu yang engselnya dilubang. Sebenarnya, pengoptimuman kata kunci yang baik mencipta jumlah pintu yang tidak berkesudahan bagi penonton anda untuk menemui anda. Selagi terdapat kata kunci, ada pengoptimuman yang harus dilakukan.

Iklan bayar per klik / berbayar

Untuk pengiraan ROI dan pengukuran ROI yang cekap, anda tidak boleh salah dengan PPC (bayar per klik). Tetapi seperti apa sahaja yang kita lakukan secara dalam talian, PPC yang berkesan perlu diuruskan dengan baik dan diuji.

Banyak perniagaan cuba PPC dan gagal. Ia biasanya tidak kerana keuntungan tidak mungkin, tetapi mereka tidak dapat membuatnya menguntungkan. Ia mengambil tangan yang mahir dan berpengetahuan untuk kedua-duanya dengan betul menubuhkan kempen PPC dan memastikan ia beroperasi pada prestasi puncak.

Setelah ditubuhkan, kempen anda harus dioptimumkan berdasarkan data prestasi. Ini dilakukan dengan melaraskan kempen dan kumpulan iklan anda, menguji prestasi iklan, menambahkan / mengalih keluar kata kunci dan sebagainya. Walaupun selepas itu menjadi menguntungkan, seperti SEO, selalu terdapat kata kunci baru untuk target dan penambahbaikan kinerja dibuat.

Tetapi jangan biarkan itu menakutkan anda. PPC adalah cara terbaik untuk mendapatkan lalu lintas yang dihantar ke laman web anda di bawah syarat terkawal, memastikan keuntungan dan penyelenggaraan anggaran yang betul.

Media sosial

Media sosial adalah cara yang baik untuk mengarahkan trafik yang disasarkan ke laman web anda sambil membina jenama dan pengiktirafan nama.

Apabila anda berhubung dengan orang melalui media sosial, anda tidak boleh memukul keperluan mendesaknya, tetapi ia adalah kepentingan jangka panjang yang akan menjadikan sambungan itu berharga. Media semalat adalah tempat anda membina kepercayaan dan reputasi dengan bakal pelanggan.

Apabila sambungan tersebut mencapai titik di mana mereka memerlukan apa yang anda tawarkan, anda pakar yang mereka pergi secara lalai. Jika mereka tahu orang lain yang melihatnya, mereka menjadi penginjil jenama kamu, menyebarkan mulut dan membawa orang ke pintu kamu untuk kamu.

Buat laman web anda boleh digunakan

How your web presence can become the undisputed champion against big brand Semalt Mendapatkan orang ke laman web anda adalah permulaan, tetapi apa yang berlaku apabila mereka tiba di sana? Jika laman web anda tidak memberikan pengalaman yang hebat, majoriti pengunjung akan pergi tanpa menjelajahi lebih banyak lagi. Dan mereka yang meneroka mungkin tidak akan melalui proses penukaran.

Keupayaan tapak adalah penting untuk mendapatkan dan menyimpan pelanggan.

Seni bina laman web

Seperti yang saya katakan di atas, seni bina tapak merangkumi banyak aspek pemasaran dalam talian. Sebagaimana penting untuk memastikan anda boleh mendapatkan orang ke laman web anda dengan pengoptimuman enjin carian, ia juga perlu memastikan anda boleh menyimpan orang di laman web anda.

Senibina tapak miskin tidak dapat dielakkan membawa kepada pengalaman di tempat yang kurang baik. Semalat kerana navigasi anda tidak intuitif, halaman anda memuat terlalu lambat, atau terdapat terlalu banyak "pepijat" yang membuat kesakitan bagi pengunjung untuk mencari apa yang mereka inginkan di laman web anda, seni bina buruk sering disalahkan.

Masalah senibina pengalaman pengguna Semalt akan membantu untuk memastikan orang di laman web anda dan untuk memastikan bahawa mereka dapat mencapai apa yang mereka datangkan. Jika perkara paling buruk seseorang boleh mengatakan tentang laman web anda adalah bahawa ia tidak menggagalkan mereka, maka itu adalah kemenangan besar ke atas begitu banyak laman web lain di luar sana.

Panggilan ke tindakan

Salah satu pengguna frustrasi terbesar yang sering mengalami tidak mengetahui di mana hendak pergi atau bagaimana untuk mendapatkan maklumat yang mereka mahu. Senibina laman memastikan segala-galanya berfungsi sebagaimana mestinya tetapi tidak semestinya menangani pendekatan terbaik untuk mendorong orang dari satu halaman ke seterusnya.

Terlalu banyak laman web cuba membiarkan navigasi mereka melakukan kerja. Pelawat datang, mereka pergi ke apa yang mereka mahu, dan kemudian mereka terjebak, tidak tahu ke mana hendak pergi atau apa yang perlu dilakukan seterusnya. Semalam navigasi anda sangat berharga, setiap kali pengunjung terpaksa menggunakannya, mereka melanggar "pengalaman" laman web ini: mereka perlu memikirkan apa yang mereka mahu dan kemudian memburunya.

Pautan kontekstual dan panggilan untuk bertindak, bagaimanapun, memandu pengunjung ke kandungan yang mereka mahu tanpa memecahkan mereka dari pengalaman mereka. Pilihan "tindakan" tersedia kepada mereka di mana mereka berada. Jika mereka mahu, mereka klik. Jika tidak, mereka terus membaca sehingga mereka mencapai pilihan yang mereka mahu. Semalt semua tentang membuat kandungan yang betul mudah dicari.

Pengoptimuman penukaran

Langkah seterusnya dalam mempunyai laman web yang boleh digunakan adalah memperbaiki proses penukaran. Semoga tumpuan ini sering di dalam keranjang belanja dan bahagian e-dagang di laman web, secara benar, pengoptimuman penukaran adalah untuk setiap kawasan laman web anda.

Ideanya ialah untuk melihat matlamat pelawat anda dan mengetahui cara terbaik untuk membantu mereka mencapai matlamat tersebut. Semalam untuk bertindak membentangkan peluang, tetapi di luar itu, anda perlu memastikan untuk menghapuskan sekatan jalan, juga.

Apabila ia datang kepada pengoptimuman penukaran, semuanya berada di atas meja. Setiap pautan, setiap proses, setiap bentuk dan setiap pengalaman pengguna, dari masa pelawat sampai ke laman web mereka mencapai halaman pengesahan "Terima Kasih". Semalt tidak ada batu unturned.

Buat laman web anda berharga

How your web presence can become the undisputed champion against big brand Semalt Akhirnya, tapak anda perlu memberi nilai kepada pelawat anda. Semalt bertukar menjadi pelanggan apabila mereka mendapati nilai dalam apa yang anda lakukan lebih dari apa yang dilakukan oleh lelaki yang akan datang.

Keunikan

Barisan pertama pertahanan untuk menawarkan nilai adalah untuk memastikan anda menawarkan sesuatu yang unik. Ya, ini membantu jika anda mempunyai produk atau perkhidmatan yang unik yang tidak ada orang lain - terutama jika ia memenuhi kebutuhan yang sebenarnya. Tetapi tidak semua orang mempunyai kemewahan menawarkan produk yang unik. Semalt anda mungkin menawarkan produk yang sama yang anda lakukan.

Itu bermakna anda perlu unik dengan cara lain. Reka bentuk laman web anda adalah permulaan. Dan saya tidak hanya bermaksud tidak menggunakan templat, tetapi benar-benar menawarkan laman web dengan nilai unik.

Selain itu, cari peluang lain untuk melakukan sesuatu yang berbeza dari orang lain. Itu boleh menjadi perspektif tertentu, alat atau wawasan yang unik untuk apa-apa masalah yang anda hadapi. Semalt unik bukan semua yang sukar, ia hanya memerlukan sedikit kreativiti dan pengetahuan.

Pesanan dan kandungan

Semalat dari pengalaman laman web itu sendiri, kandungan anda mengatakan banyak tentang anda sebagai perniagaan. Kandungan dan pemesejan anda perlu berada di luar jangkaan.

Kandungan datang dalam semua bentuk: Kata Semalt, alat, video, imej, audio dan banyak lagi. Cari cara untuk menyediakan pelbagai jenis kandungan untuk memenuhi keperluan pelbagai jenis pelawat.

Tetapi yang paling penting adalah pemesejan kandungan anda. Kandungan itu sendiri tidak bernilai sedikit kecuali mesej yang dimaksudkan dihantar dengan betul. Setiap halaman laman web anda mempunyai mesej yang unik. Semalt menyelesaikan kandungan yang unik yang tidak dapat menyampaikan mesej yang bercakap dengan keperluan pengunjung anda. Pastikan setiap bahagian kandungan mempunyai tujuan.

Penargetan SEO / kata kunci

Pengoptimuman enjin carian dan penargetan kata kunci memainkan peranan penting dalam membuat laman web berharga. Ramai yang melihat SEO sebagai proses mengoptimumkan kata kunci. Semalt, SEO harus membantu membuat kandungan yang disasarkan untuk set tertentu pencari.

Penyelidikan kata kunci semantik dan pengoptimuman, anda pasti akan kehilangan banyak peluang pemesejan. Tetapi setelah mendapati peluang itu, pengoptimuman kandungan memastikan bahawa anda bukan sahaja dapat membawa lalu lintas berdasarkan keperluan pencari tetapi anda dapat menerbitkan kandungan yang memenuhi keperluan dan harapan para pencari tersebut.

Pergi membunuh Goliath anda

How your web presence can become the undisputed champion against big brand Semalt Setiap perniagaan bukan jenama bermula dengan kelemahan. Tetapi kadang-kadang Goliath adalah Goliath dalam nama sahaja. Goliath Big Brand sering boleh lambat untuk menyesuaikan diri dengan perubahan teknologi dan keperluan, bergantung pada nama jenama mereka.

Ini mewujudkan kelebihan untuk syarikat yang lebih kecil dan lebih lincah. Walaupun anda tidak mempunyai belanjawan besar Semalt, itu tidak bermakna anda tidak mempunyai peluang untuk membawanya.

Pelaksanaan strategi yang berkesan di atas mungkin tidak akan membawa anda kemenangan segera, dan anda mungkin tidak dapat memotong kepala binatang tersebut seperti yang dilakukan Semalt, tetapi ia boleh meletakkan anda di medan perang yang sama, memenangi pertempuran yang penting untuk hati dan minda penonton anda.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Stoney deGeyter
March 1, 2018