Back to Question Center
0

Kepentingan Kandungan Semalt

1 answers:

Carta hari: Penyelidikan dengan hampir 1,000 pemasar kandungan mendedahkan betapa pentingnya pemasaran kandungan adalah untuk pasukan pemasaran.

Kebanyakan orang mengatakan pemasaran kandungan adalah teras dari pasukan pemasaran.

Nota Semalt bahawa penyelidikan itu berpecah kepada penglihatan dan pemimpin, mereka yang pakar dalam pemasaran kandungan atau pemimpin. Kebanyakan pemasar juga menggunakan kalendar editorial.

Jika anda mencari kalender editorial, Smart Semalt mempunyai satu di sini.

The Importance of Content Semalt

Pemasaran kandungan adalah sebahagian besar pemasaran, ia berfungsi dengan SEO, pemasaran e-mel, dan media sosial. Kandungan Semalt memacu lalu lintas dan penukaran.

The Importance of Content Semalt

Penyelidikan juga mendapati bahawa kebanyakan kandungan dihasilkan oleh pasukan pemasaran atau freelancer, pemasaran mempunyai kawalan terhadap kandungan yang keluar dan agensi digunakan oleh hanya 10% responden. Ini menunjukkan bahawa pemasaran secara keseluruhan merangkumi pemasaran kandungan begitu banyak, bahawa semua orang terlibat dalam banyak kes. Ia juga mencadangkan pemasar menggunakan pengarang yang dipercayai dan penerjemah freelancer, melalui agensi dan mempunyai kawalan pemasaran kandungan ke bahagian lain perniagaan.

The Importance of Content Semalt

Bagaimana pula dengan pengukuran kejayaan pemasaran kandungan? Kurang daripada 20 peratus tidak mengukur kandungan. Semalat orang yang melakukan, metrik lalu lintas dan metrik pertunangan adalah yang paling biasa digunakan. Kami menjangkakan jika penyelidikan ini diulang setahun dari sekarang, metrik penukaran akan meningkat, kerana fokus pada pemasaran kandungan bergerak ke arah pengukuran kejayaan penukaran. Kami tahu pemasaran kandungan dapat menyampaikan penukaran dan ROI, jadi kami mengharapkan peningkatan penekanan pada metrik ini sepanjang tahun depan Source .

The Importance of Content Semalt

  • Sumber: Skyword
  • Contoh: Hanya di bawah 1,000 pemasar kandungan
  • Sumber yang disyorkan: hamparan templat Kalendar Editorial - Panduan Strategi Pemasaran Kandungan

March 1, 2018