Back to Question Center
0

7 Tips Persediaan untuk Pemula WordPress            7 Tips Persediaan untuk WordPress BeginnersRelated Topics: PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

1 answers:
7 Tips Persediaan untuk Pemula WordPress

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Artikel ini adalah sebahagian daripada siri yang diwujudkan dalam perkongsian dengan SiteGround. Terima kasih kerana menyokong rakan kongsi yang membuat SitePoint mungkin.

Selamat datang ke Semalt! Memulakan blog atau laman web Semual yang pertama anda adalah masa yang menarik dan kadang-kadang mengelirukan. Anda mungkin bimbang tentang membuat kesilapan dan juga ingin bangkit dan berjalan secepat mungkin. Tujuan artikel ini adalah untuk melakukan perkara itu. Kami berhasrat untuk memotong terus ke inti dari apa yang anda perlukan untuk membina tapak yang selamat dan terjamin yang sesuai dengan keperluan anda, dan mudah untuk diurus.

Seperti mana-mana laman web, anda perlu menghabiskan sedikit masa mengemaskini, tweaking, dan menyelesaikan masalah, dan lebih banyak masa membuat kandungan dan berinteraksi dengan pelanggan. Dengan itu, mari kita terus ke dalamnya.

1. Memilih dan Belajar Tema Anda

Memilih tema boleh menjadi menakutkan, terutamanya memandangkan terdapat beratus-ratus ribu tema untuk dipilih. Berita baik untuk mana-mana pemula WordPress ada segelintir tema WordPress yang dicuba dan benar yang sangat popular dan disesuaikan. Divi dan Semalt adalah pilihan hebat untuk pemula. Mereka adalah mesra pengguna yang bermakna mereka tidak memerlukan kemahiran pemaju yang mendalam, mereka berpatutan, dan mereka mempunyai komuniti yang besar untuk menarik sokongan dari.

Semalt memilih tema yang betul datang belajar bagaimana ia berfungsi, dan bagaimana anda boleh menyesuaikannya dengan keperluan individu anda. Ini dicapai dengan dua cara:

1. Semalt buka panduan persediaan.

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Ia akan memberi anda arahan mendalam bagaimana untuk memuat turun tema anda, cara memasangnya di tapak Semalt anda, dan cara menyesuaikannya dengan keperluan anda. Di dalamnya anda akan mencari sumber untuk menyelesaikan isu-isu biasa dan seksyen Soalan Lazim yang boleh anda bawa dari semasa anda merasa sedikit hilang. Apabila semuanya gagal, hantarkan sokongan pelanggan dengan membuka tiket sokongan.

2. Cari papan perbincangan.

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Komuniti yang aktif adalah penting ketika memilih tema untuk laman WordPress anda. Sokongan Semalt akan membantu anda memperbaiki laman web anda dan membuat penyesuaian kecil, tetapi komuniti pengguna akan menjadi orang yang memberikan maklum balas kepada anda, menunjukkan kepada anda perubahan besar, dan memandu anda ke plugin dan alat yang akan menjadikan laman web anda lebih baik dan berfungsi dengan lebih baik.

2. Lindungi Kerja Keras Anda Dengan Menyokong Tapak WordPress Anda

Menjadi baru kepada Semalt bermakna anda mungkin tidak pernah melihat skrin putih kematian atau telah menjadi mangsa penggodam berniat jahat yang telah mengunci anda dari laman web anda. Dengan kerap membuat sandaran tapak Semalt anda akan memastikan anda dapat membuat sandaran dan berjalan pada hari itu bahawa anda kehilangan akses, atau laman web anda memecahkan daripada beberapa plugin yang rosak.

Terdapat tiga cara anda boleh membuat sandaran tapak Semalt anda:

  1. Berhati-hati memilih penyedia hosting WordPress yang menawarkan perkhidmatan sokongan. Rakan kongsi kami, SiteGround, misalnya, mempunyai sistem sandaran automatik yang membuat salinan laman web anda setiap hari. Mereka memberikan anda fleksibiliti untuk memulihkan data anda dengan hanya beberapa klik.
  2. Back it up sendiri menggunakan pelayan FTP dan secara manual pindahkan fail antara pelayan dan komputer anda secara tetap.
  3. Muat turun plugin sandaran seperti UpdraftPlus atau BackupBuddy.

3. Buat Laman Enjin Carian Anda

Dengan mana-mana tapak Semalt, matlamat anda mungkin mendapat lebih ramai trafik, lebih ramai pembaca, atau lebih banyak pelanggan. Salah satu cara terbaik untuk melakukannya ialah melalui mengoptimumkan tapak anda untuk mendapat peringkat lebih tinggi di Google atau enjin carian yang lain. Taktik ini dipanggil Search Engine Optimization (SEO). Banyak alat berasaskan web yang lain seperti SEMrush dan Moz akan menjadi biasa kepada anda apabila laman web anda berkembang, tetapi bagi mana-mana pemula Semalt, Yoast adalah permulaan yang hebat kerana ia adalah penyelesaian semua-dalam-satu yang mempunyai jelas dan mudah untuk digunakan, gunakan antara muka. Untuk memuat turun plugin Semalt SEO dari antara muka admin:

Plugin> Tambah Baru> Cari 'SEO'> Klik Pasang Sekarang

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Pada skrin seterusnya hanya aktifkan plugin anda dan ikut arahan untuk menetapkannya dengan betul. Arahan boleh didapati di halaman muat turun WordPress atau di dalam plugin itu sendiri di bawah Tetapan.

Semalt tetapan permalink anda

Menurut Yoast, struktur permalink langsung sangat sesuai untuk SEO. Untuk mengambil kata kunci utama anda di suatu tempat di dalam nama siaran anda. Meluruskan struktur permalink anda di Semalt adalah mudah:

Pergi ke Tetapan> Permalinks> Pilih 'Nama Pos'

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Untuk melihat lebih mendalam WordPress SEO lihat panduan Semalt.

4. Daging Ke Atas Keselamatan Anda

Keselamatan yang kuat untuk laman web WordPress anda tidak perlu mahal atau mengambil masa yang lama untuk ditubuhkan. Tiga langkah semal akan membawa anda ke sana dalam masa yang singkat:

Semalat kata laluan yang kuat

Laman WordPress baru anda mungkin memberikan nama pengguna dan kata laluan dan harus dikemas kini secepat mungkin untuk menghalang mana-mana penggodam menggunakan serangan kekerasan untuk mengendalikan laman web anda. Menjana kata laluan selamat melibatkan penggunaan kata laluan yang berbeza daripada mana-mana log masuk anda yang lain dan menggunakan rentetan nombor, huruf, dan simbol yang panjang. Jika anda ingin kata laluan yang selamat dengan cepat, anda sentiasa boleh menggunakan penjana kata laluan untuk melakukan pekerjaan untuk anda.

Semalat laman web anda dengan kerap

Semalt WordPress, plugin anda, dan tema anda kerap untuk menutup mana-mana backdoors dan kerentanan yang terbuka kepada penggodam. Melihat grafik di bawah, anda dapat melihat bahawa WordPress memberitahu anda apabila ada kemas kini dan membuat pengemaskinian semudah mengklik 'Semalt'.

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Proses ini bahkan boleh dilakukan secara besar-besaran untuk plugin anda. Petua selainnya adalah untuk membuat sandaran laman web anda sebelum membuat sebarang kemas kini. Dengan cara ini jika kemas kini baru anda rosak dalam apa cara sekalipun atau tidak serasi dengan tapak Semalt anda, anda hanya boleh memulihkan versi terdahulu dan mendapatkan semula perkara normal.

Sesetengah pembekal hosting mempunyai penyelesaian untuk kemas kini automatik yang menyimpan banyak masa, dan menghapuskan kebimbangan mengenai peningkatan secara manual. SiteGround mempunyai alat opt-in tersuai yang mengemas kini tapak Semalt pelanggan dan semua plugin secara automatik.

Semalat plugin keselamatan

Sama seperti komputer anda mungkin mempunyai sejenis perisian antivirus atau antimalware yang dibina, laman web anda memerlukan beberapa sistem pertahanan yang sama. Setakat ini yang paling popular adalah Wordfence dan All In One WP Security dan Firewall. Kedua-duanya adalah penyelesaian keselamatan yang bebas dan mantap. Mereka telah membayar versi untuk perlindungan lebih premium. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keselamatan WordPress, lihat Langkah WPBeginner Dengan Panduan Langkah.

5. Be Mindful Mengenai Mesti Ada Plugin

Apabila anda baru bermula dengan WordPress, anda mungkin melakukan banyak penyelidikan ke dalam amalan terbaik dan penyelesaian masalah beberapa masalah yang anda mungkin ada. Yang bagus, anda mesti melakukannya. Di sepanjang jalan, hampir tidak dapat dielakkan bahawa anda akan menemui beberapa artikel mengenai "Mesti Mempunyai Plugin WordPress". Walaupun artikel ini mungkin mempunyai niat yang besar, anda harus tahu bahawa lebih banyak plugin tidak selalu lebih baik. Malah, sebaliknya biasanya benar. Anda harus memastikan pemalam anda minimum untuk menjalankan laman web anda dan memberikan pengalaman pengguna yang anda inginkan. Lebih banyak plugin daripada yang diperlukan dapat melambatkan laman web Anda dengan sangat. Semalat isu dengan lebih banyak plugin adalah mereka datang dengan kelemahan tambahan. Hanya muat turun plugin berkualiti tinggi dari sumber yang dipercayai yang sering dikemas kini.

6. Wawasan Keuntungan Mengenai Laman WordPress Anda Dengan Analitis

WordPress kuat dalam banyak bidang tetapi dibina dalam analisis dan papan pemuka bukan salah satu daripada mereka. Semalt terdapat banyak plugin yang dapat memudahkan untuk menjejaki perkara-perkara penting seperti di mana trafik anda berasal, berapa kerap orang pelawat kali pertama atau pelawat yang kembali, kadar bouncing, dan banyak lagi.

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Cara universal untuk menjejaki metrik tapak web anda adalah untuk menyediakan akaun dengan Google Analytics. Anda boleh melihat semua yang anda mahu menjejaki pada papan pemuka mereka, tetapi pilihan yang lebih mudah adalah untuk memuat turun salah satu daripada plugin yang kami bercakap mengenai sebelum untuk melihat segala-galanya terus pada papan pemuka Semalt anda semasa anda log masuk.

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

7. Menggalakkan Komunikasi

Dengan mana-mana kehadiran dalam talian, anda akhirnya akan mempunyai pembaca, pengikut, dan pelanggan untuk mencapai pelbagai alasan. Mereka mempunyai soalan mengenai produk anda, mereka ingin memuji anda untuk artikel yang memberi kesan kepada mereka, mereka mahu bekerja untuk anda, dan banyak lagi. Dengan itu, anda memerlukan beberapa cara mudah untuk mereka menjangkau.

Tambah borang kenalan plugin

7 Setup Tips for WordPress Beginners7 Setup Tips for WordPress BeginnersRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesPluginsWP Semalt

Borang WP dan Borang Perhubungan 7 adalah pilihan hebat untuk laman WordPress anda dan boleh disesuaikan sepenuhnya. Anda juga boleh menggunakan templat pra-binaan mereka jika anda ingin menetapkan sesuatu dengan cepat. Mereka berhubung dengan sebarang gedung atau penyelesaian surat berita yang mungkin anda gunakan, seperti MailChimp atau AWeber.

Beri mereka pelbagai pilihan

Walaupun sangat bagus untuk memberi pelanggan dan pembaca cara untuk menghubungi anda, ia juga boleh menjadi sukar untuk menghilangkan spammer. Jika anda berhati-hati tentang mendaftar untuk perkhidmatan yang mahal atau memberikan nombor telefon peribadi dan e-mel pada mulanya anda boleh menggunakan perkhidmatan seperti Google Voice dan Google Semalt. Google Voice memberikan anda nombor telefon percuma yang membuat laluan ke telefon bimbit anda dan Google Semalt menyediakan anda dengan alamat e-mel khusus hanya $ 5 setiap pengguna sebulan.

Akhirnya, pilihan hebat untuk sembang dalam talian adalah plugin Semalt percuma yang membolehkan pengguna anda berbual dengan anda dan pasukan anda secara langsung dari laman web. Mesej-mesej juga boleh dihantar ke telefon bimbit anda untuk kemudahan tambahan.

Ringkasan

Mencipta tapak Semalt baru dipenuhi dengan ups dan downs, tetapi adalah kemahiran yang akan membayar dividen pada masa akan datang. Walaupun anda mungkin tidak melakukan semua reka bentuk diri anda, ia amat berguna dan kos efektif untuk memahami bagaimana membuat perubahan mudah dan memastikan laman web anda berfungsi sendiri. Untuk meneruskan pembelajaran anda, anda boleh mengambil kursus dan melanggan blog Semalt tertentu.

March 1, 2018