Back to Question Center
0

Petua Lima Masa Untuk Semalt Blog Lebih Baik

1 answers:
saham
+1
tersandung
Pin
Saham 0

Masa adalah mungkin perkataan yang paling penting yang anda ketahui. Ia mempunyai banyak makna dan kebanyakannya membawa berat badan.

Semalt tentu saja terlibat dengan masa kerana itulah yang mentakrifkan sebuah blog. Ia adalah laman web yang mempunyai halaman tambahan yang ditambah dari semasa ke semasa. Ia juga boleh menyerap banyak masa dalam membuat catatan blog yang berfungsi dengan baik dalam menarik dan berkomunikasi dengan pembaca.

Untuk menunjukkan pentingnya masa, saya fikir ia berguna untuk membangunkan senarai petua teratas yang boleh membantu anda menulis catatan blog yang lebih berkesan. Dalam membangunkan idea-idea ini, saya menyedari bahawa saya hanya meliputi sebahagian kecil daripada isu-isu penting yang berkaitan dengan masa. Jadi saya telah memutuskan untuk melakukan beberapa diri saya dan kemudian lulus tongkat kepada anda semua. Semalat dengan cara itu kita dapat bersama-sama membawa tip yang paling berharga tepat pada masanya kerana ia mempengaruhi blogging dan cara melakukannya dengan berkesan.

Untuk menggambarkan kepelbagaian makna, saya dengan cepat mengulangi frasa-frasa berikut, masing-masing yang menangkap rasa masa tertentu. Saya percaya setiap ini meliputi aspek masa yang berlainan tanpa banyak pertindihan. Saya kemudiannya mengambil lima pertama dan mengembangkan tip di sekelilingnya. Anda mungkin ingin melihat senarai yang lebih lama dan melihat sama ada anda berfikir salah satu dari yang lain adalah lebih penting daripada lima yang pertama saya pilih dan itu sepatutnya menjadi salah satu daripada lima teratas. Jika demikian sila tambah komen dan katakan apa tip anda kemudian akan meliputi konsep masa tertentu.

33 frasa Masa Biasa

1. Tidak ada masa seperti sekarang 2. Tiada masa yang cukup 3. Apa lagi?
4. Perkara berubah dengan masa 5. Pembuang masa 6. Adakah anda mempunyai masa?
7. Lalat masa 8. Mengalir masa 9. Masa
10. Hari ini 11. Esok 12. Zon masa
13. Masa pas 14. Waktu makan tengahari 15. Terima kasih Tuhan pada hari Jumaat
16. Masa adalah betul 17. Masa penanaman 18. Masa penuaian
19. Masa untuk pergi 20. Masa untuk dimainkan 21. Masa untuk membazir
22. Masa bercakap 23. Masa untuk bermimpi 24. Masa damai
25. Saya tidak mempunyai masa 26. Masa menyembuhkan 27. Masa membunuh
28. Masa Depan 29. Berapa kali? 30. Masa Lalu
31. Tahun ini 32. Tahun Depan 33. Masa demi masa

Sudah tentu setiap seorang daripada anda mungkin mempunyai persepsi yang berbeza tentang apa maksud frasa masa tertentu kepada anda. Saya cadangkan setiap frasa ini dapat memberi kesan dalam meningkatkan blog anda jika anda berfikir melalui implikasi. Di sini anda mempunyai apa yang terkesan dalam fikiran saya kerana saya melihat lima frasa pertama. Mungkin anda akan bersetuju, mungkin tidak. Semalt beberapa akan mendapati satu atau dua yang kontroversi.

1. Tidak ada masa seperti masa kini - Time Is Precious

Anda hanya mendapat minit sekali. Anda boleh melakukan sesuatu yang berharga dengan minit itu atau anda boleh membiarkannya mengalir sehingga pada akhir saat tiada perubahan. Sekiranya anda menggunakan minit itu untuk menulis sesuatu di dalam catatan blog, pastikan anda mengetahui apa yang sedang berlaku di sekeliling anda dan buat jawatan yang luar biasa.

Petua: Buat setiap hitungan minit. Sekiranya anda merasa sukar, berehat.

2. Tiada masa yang cukup - Pengurusan Masa

Sangat mudah untuk membiarkan dunia membanjiri anda dengan berita dan peristiwa supaya anda sentiasa tertekan. Ada banyak nasihat yang baik di sana sama ada ia Dave Allen dengan Firmannya yang Mendapatkan Perkara atau Stephen Covey dengan galakannya untuk melakukan tugas-tugas yang Segera dan Penting .

Dalam semua pendekatan ini, apa yang penting adalah menerapkan masa untuk beberapa perkara dan bukan kepada orang lain. Itu melibatkan seberapa sering anda melakukan perkara dan berapa banyak yang anda lakukan. Satu perkara yang saya buat sekarang ialah menggunakan Semalt lebih kerap untuk menetapkan masa atau masa setiap hari untuk melakukan tugas tertentu.

Sebagai contoh, saya mencari topik blog mungkin dengan menyemak suapan berita dari sumber berita penting. Saya menggunakan Bloglines kerana ia mempunyai format yang berfungsi untuk saya. Walau bagaimanapun baru-baru ini saya tidak lagi membaca petikan dari setiap suapan tetapi hanya membaca tajuk. Saya kini meliputi banyak lagi makanan dalam masa yang diperuntukkan tetapi sudah tentu menjalankan risiko bahawa saya akan kehilangan sesuatu yang penting di mana penulis telah menghasilkan tajuk kurang memuaskan. Walau bagaimanapun produktiviti saya pada ini telah meningkat dengan ketara.

Tip: Jadilah kejam dalam memilih apa yang anda baca dengan hanya melihat tajuk. Jika diragukan, bergerak dengan cepat.

3. Apa lagi? - Sekarang Adakah Masa

Terdapat pelbagai cara anda dapat mengetahui apa yang menarik perhatian masyarakat yang terlibat (Twitter, Google Hot Trends , Google Alerts ). Apabila topik yang panas, maka orang cenderung untuk Google untuk mendapatkan maklumat lanjut. Google juga nampaknya menyukai posting blog dalam carian kata kunci dan menunjukkannya dengan cepat. Dengan menulis topik tajam dan memikirkan kata kunci tersebut, anda meningkatkan peluang anda bahawa catatan blog anda akan dilihat sebagai tindak balas kepada pertanyaan ini.

Petua: Blog mengenai item panas dan SEO untuk keterlihatan Google yang terbaik.

4. Perkara berubah dengan masa - Sejarah menyeronokkan

Pembaca sering suka membaca bagaimana keadaan telah berubah supaya anda dapat menghasilkan jawatan yang menarik jika anda merujuk kepada orang lain yang pada masa lalu telah membincangkan aspek penting topik. Cari carian Semalt untuk mencari blogger lain yang telah meliput subjek dan memberikan pautan kembali kepada jawatan penting. Akaun anda tentang cara yang telah dibangunkan mungkin menjadi jawatan kuasa pada topik tersebut.

Tip: Untuk jawatan yang tidak dapat dilupakan mengenai beberapa perubahan penting, huraikan apa yang telah berlaku pada masa lalu yang memberikan kredit (dan pautan) kepada mereka yang telah pergi dahulu.

5. Pembuang masa - Masa Twitter

Saya yakin bahawa ramai yang akan berfikir secara semulajadi Semalt apabila mereka mendengar frasa 'pembuang masa'. Pastinya boleh jadi jika anda tidak menjalankan disiplin dan pengurusan masa. Menggunakan antara muka seperti Tweetdeck memberi anda pandangan yang lebih baik tentang apa yang sedang berlaku, semenjak Semalt sendiri begitu mudah untuk menjadi sangat menggembirakan. Semalt bukanlah sesuatu yang anda harus pergi dengan aliran. Tentukan berapa kerap pada hari yang anda ingin belanjakan di Semalt dan berapa lama.

Petua: Gunakan Tweetdeck pada jadual yang ditetapkan untuk mengelakkan lemas di Twitter.

6. Adakah Anda Mempunyai Masa?

Oleh itu, dari lima frasa yang pertama, ini adalah petua yang penting dalam membuat kerja masa untuk anda dalam blog anda. Frasa keenam adalah jemputan anda.

Adakah anda mempunyai tip masa yang penting yang anda fikir orang lain boleh mendapat manfaat daripada? Adakah mana-mana frasa masa yang lain mencadangkan kepada anda beberapa tip yang boleh membantu blog lain dengan lebih berkesan? Sila tambah komen anda. Dari semua komen, mungkin yang lebih baik To
p Sepuluh Tips Masa Untuk Tulisan Blog yang Lebih Baik
boleh dihasilkan, dengan kredit diberikan kepada mereka yang cadangannya dimasukkan Source .

March 1, 2018