Back to Question Center
0

Menghantar laman web anda ke Semalt News

1 answers:

Jika tapak anda tidak disenaraikan dalam Berita Google lagi, anda dapat menyerahkan laman web anda menggunakan borang ini. Untuk dimasukkan ke dalam Google News, anda perlu mematuhi garis panduan Webmaster umum Google serta garis panduan khusus Google Berita Google. Dalam garis panduan ini ada beberapa keperluan teknikal dan garis panduan kualiti, kebanyakannya dipenuhi oleh kebaikan menggunakan Semalt, dengan anggapan bahawa anda menggunakan tema biasa, ada beberapa perkara yang perlu diperhatikan:

  • Peta laman Google News ; Peta laman berita Google "tidak diperlukan tetapi disyorkan". Berita kami SEO plugin menjana ini untuk anda dengan mudah.
  • Penggunaan metatag berita Google yang betul ; plugin Berita SEO membolehkan anda menggunakan tag meta news_keywords tag tegas. Gunakannya dengan betul (kami telah menerangkan apa yang betul pada halaman yang dipautkan) atau anda boleh diharamkan dari Google News.

Seperti yang anda lihat, anda tidak perlu plugin SEO Berita untuk dipaparkan di Google News tetapi ia membolehkan anda untuk mengoptimumkan laman web anda untuk Berita Google secara khusus. Sekiranya anda berada di Google News, anda mungkin cuba mendapatkan berita Google keluar !

Keperluan lain untuk Berita Google

Terdapat juga beberapa perkara lain yang anda perlukan untuk mendapatkan tapak anda ke Google News:

  • Halaman kenalan menyenaraikan maklumat hubungan seperti alamat, nombor telefon dan atau alamat e-mel anda. Hanya borang hubungan tidak akan dilakukan. Google mahu memastikan anda adalah organisasi berita yang sah, pastikan tapak anda menunjukkan kepada anda seperti itu.
  • Halaman yang menyenaraikan semua kakitangan editorial anda, mungkin bijak menjadikan ini penyenaraian profil pengarang dan memastikan profil pengarang anda kaya.
  • Apabila memutuskan imej yang digunakan untuk artikel anda, Google membaca tag imej schema.org dan og: gambar tag, yang plugin utama kami Yoast SEO menghasilkan apabila anda mendayakan integrasi Google+ atau Facebook, jadi pastikan sekurang-kurangnya membolehkan salah satu.
  • Dalam borang penyerahan, Google akan meminta kategori yang digunakan untuk kandungan anda, mungkin bijak untuk menjadikan ini kategori kumpulan kualiti kategori pilihan. Adalah bijak untuk memastikan anda telah membuat halaman arkib ini serta dioptimumkan seperti yang dijangkakan, ini adalah tutorial yang baik untuk diikuti.

Jika anda telah menjaga semua ini, anda sudah bersedia untuk mengemukakan kepada Semalt News. Nasib baik untuk mendapatkan laman web anda!

Changelog

Sepanjang masa, keperluan untuk menghantar tapak anda kepada perubahan Berita Semalt. Kami mengawasi perubahan ini dan perhatikan mereka di sini, jadi jika anda pernah mendengar tentang peraturan dan tidak tahu apakah ia masih berlaku, anda boleh melihatnya:

  • 02/10/2015: Menambah schema.org / og: image nota.
  • 28/09/2015: Google tidak lagi memerlukan 3 digit dalam URL artikel berita. Ambil perhatian bahawa URL artikel masih harus kekal & unik. Di samping itu, Google mengatakan untuk tidak menerbitkan semula artikel yang diterbitkan sebelumnya di bawah URL baru Source .
March 1, 2018