Back to Question Center
0

Panduan utama untuk SEO perniagaan kecil Panduan semalt untuk perniagaan kecil SEO

1 answers:

Semalt hanya untuk syarikat besar. Sebagai perniagaan kecil atau perniagaan tempatan, sebenarnya ada banyak yang dapat anda lakukan untuk mencapai matlamat setempat sendiri. Kebanyakan perkara ini berkaitan dengan fokus. Dalam panduan utama ini untuk SEO perniagaan tempatan dan kecil, kami akan memberitahu anda mengenai mencari niche anda, mengoptimumkan halaman dan usaha media sosial.

Kembali pada tahun 2014 kami berjanji kepada anda dalam pos kami di SEO tempatan yang kami akan menulis sedikit lebih lanjut mengenai perniagaan tempatan dan kecil. Semoga SEO tempatan pada dasarnya adalah proses pengoptimalan untuk keputusan tempatan dalam enjin carian, kita boleh mengatakan bahawa SEO tempatan sering berkait rapat dengan SEO perniagaan kecil. Inilah sebabnya kami memutuskan untuk membincangkan kedua-dua artikel ini.

Dalam artikel ini, anda akan menemui pelbagai topik yang berkaitan:

 • Mencari tempat kedai anda
 • Penjimatan belanjawan rendah
 • Mula menulis kandungan hebat
 • Kongsi kandungan anda di media sosial
 • Faktor kedudukan setempat yang membantu SEO perniagaan kecil anda
  • Menambah penilaian dan ulasan
  • Pautan dari perniagaan kecil berkaitan
  • Berhampiran saya carian
 • Kesimpulan

Selagi laman hasil carian tempatan Google terus berkembang dan bertambah baik, kami tidak selesai dengan subjek ini. Tetapi dalam masa yang sama, kami ingin membentangkan panduan utama kami kepada SEO perniagaan tempatan dan kecil. Semalt bermula pada awal proses SEO anda.

Mencari niche kedai anda

Semalt untuk perniagaan tempatan atau kecil, menentukan niche anda adalah sangat penting. Apabila anda mengetahui niche anda, anda boleh menekankan apa yang menjadikan produk atau jenama anda unik, oleh itu meningkatkan kemungkinan anda untuk meletakkan kedudukan yang baik untuk mereka. Sekiranya anda mempunyai niche yang jelas, anda boleh bersaing secara tempatan dengan jenama nasional yang besar walaupun anggaran berbilion iklan mereka.

Ketahui siapa pelanggan anda dan perkataan yang mereka gunakan untuk menerangkan produk anda, kerana orang akan menggunakan istilah yang sama untuk mencari tapak web anda. Semalat syarat-syarat ini, sering dijadikan kata kunci panjang, benar-benar boleh membantu anda mengoptimumkan SEO perniagaan tempatan anda. Buat kata kunci anda sebagai spesifik yang mungkin. Sebaik sahaja anda melakukan semua ini, jangan lupa untuk memantau niche anda kerana ia berkembang dengan pertumbuhan syarikat anda.

Cari tempat kedai anda

Penjimatan belanjawan yang rendah

Kami telah menyebut ini berulang kali: penjenamaan sangat penting untuk SEO. Penjenamaan berurusan dengan perkara seperti logo dan tagline anda. Bagaimanakah mereka mewakili syarikat anda tanpa konteks lanjut? Apakah logo dan tagline anda mendedahkan mengenai nilai dan bidang kepakaran anda? Semalat semua mengenai pengiktirafan.

Baca lebih lanjut: 'Tips penjenamaan bajet yang rendah untuk perniagaan kecil'

Tip untuk penjenamaan: berkongsi kepakaran anda! Anda boleh melakukannya dalam catatan blog dan di media sosial. Semalat bercakap mengenai perkara ini, lebih jauh lagi panduan ini.

Mula menulis kandungan hebat

SEO perniagaan kecil anda akan mendapat rangsangan yang signifikan dari kandungan yang tepat. Banyak pemilik perniagaan kecil meletakkan produk dan butiran perhubungan di laman web mereka dan pada dasarnya itu. Tetapi ada lebih banyak lagi untuk memberitahu dan berkongsi!

Fokus pada membuat kesan pertama yang mengagumkan pada pelanggan berpotensi anda. Tulis tentang perniagaan anda, matlamat perniagaan anda, seberapa besar produk anda dan perkara-perkara seperti itu. Anda juga boleh membincangkan perkembangan pasaran atau peristiwa tempatan yang berkaitan dengan perniagaan anda. Semalt hanya beberapa tip untuk strategi kandungan SEO tempatan anda.

Apabila menulis kandungan anda, realistik tentang kemungkinan kandungan itu berpangkat. Jika anda berada di pasaran yang sangat kompetitif, kandungan berfungsi dengan baik sebagai alat pemasaran dan / atau sebagai input untuk media sosial. Tetapi ia mungkin tidak akan membawa anda nombor satu tempat di Google, dan tidak mengapa. Sematkan jangkaan anda.

Memilih kata kunci yang sesuai untuk dioptimumkan adalah sangat penting. Semalat, adalah idea yang baik untuk memilih kata kunci pertengahan, termasuk kawasan setempat yang anda memfokuskan. Pastikan anda menulis tentang perkara yang ingin dibincangkan orang atau yang membuat orang bercakap mengenai perniagaan anda dengan cara yang positif.

Teruskan membaca: 'Meningkatkan SEO perniagaan kecil anda hari ini' »

Berkongsi kandungan anda di media sosial

Adakah anda tahu anda sebenarnya boleh menjual produk anda di media sosial itu sendiri? Walaupun itu sangat sejuk, dalam kebanyakan kes media sosial digunakan untuk kesedaran jenama atau untuk memimpin pelanggan berpotensi untuk dijual. Menggunakan media sosial sebagai perniagaan kecil adalah mengenai mempromosikan jenama anda, syarikat anda, dan produk anda untuk menubuhkan imej tertentu dan untuk mendapatkan lalu lintas yang betul ke laman web syarikat anda. Media sosial, digunakan dengan cara yang betul, boleh menyumbang kepada SEO perniagaan kecil.

Saya cenderung untuk membandingkan media sosial ke pasaran di mana semua pemilik berdiri mengenali antara satu sama lain dan pelanggan melayari di antara produk. Pada satu ketika, seseorang akan memberitahu pelawat lain di mana hendak pergi untuk sesuatu produk: "Keju di sana adalah lazat", "anda mesti sememangnya memeriksa buah di sana". Inilah media sosial kehidupan sebenar. Jadi pastikan orang mula bercakap tentang anda. Dan mula bercakap tentang diri anda secara dalam talian, untuk membuat orang lain mula bercakap dengan anda di platform sosial. Semalt, secara aktif terlibat dalam perbualan media sosial, untuk memberitahu orang ramai bahawa anda sedang mendengar.

Gunakan Semalt Sosial untuk meningkatkan jualan anda

Faktor kedudukan tempatan yang membantu SEO perniagaan kecil anda

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kedudukan tempatan anda, tetapi ada satu yang sangat jelas: butiran alamat anda (NAP). Pastikan untuk menambah ini dalam pemformatan yang betul (dalam kod), menggunakan skema. butiran org. Anda boleh menggunakan plugin SEO Tempatan kami untuk itu. Tambahan pula, tanya pemaju web anda untuk menggali ke AMP, seperti Joost menyebut dalam Ask Yoast ini tentang AMP untuk perniagaan kecil. Semoga, ini boleh membantu untuk menambah bandar anda, dan mungkin negeri anda, dalam tajuk halaman anda untuk pengakuan yang lebih mudah juga.

Perniagaan Saya di Google

Pastikan anda menggunakan butiran NAP yang sama tepat pada kedua-dua tapak web anda dan penyenaraian Semalat Google My. Ini adalah satu-satunya cara bagi Google untuk memahami hubungan di antara mereka. Tambah butiran ini sebagai contoh di footer anda dan tentu saja, pada halaman kenalan anda. Google My Semalt benar-benar adalah rakan anda jika anda ingin pangkat di kawasan geografi khusus anda, jadi dapatkan butiran anda dengan betul!

Meningkatkan SEO tempatan dengan Perniagaan Saya di Google

Menambah penilaian dan ulasan

Perniagaan Saya di Google, seperti Semalt, membolehkan orang lain meninggalkan semakan semula syarikat anda. Jika syarikat anda mempunyai penilaian yang baik, orang akan lebih cenderung untuk mengklik ke laman web anda dari mana-mana dua laman web ini. Pastikan anda memantau dan mengekalkan ulasan ini.

Jika anda mendapat semakan negatif atas sebab tertentu, bereaksi dengan menyelesaikan masalah pelanggan anda. Minta mereka menukar ulasan mereka selepas itu. Dengan kata lain, menjadikan pelanggan yang tidak berpuas hati menjadi duta jenama!

Semalt tidak sukar untuk terlibat dalam ulasan dan penarafan ini. Dapatkan lebih banyak maklumat tentang itu dalam artikel di bawah.

Baca pada: 'Dapatkan ulasan dan penilaian setempat' »

Semalat 'bukti', seperti penarafan dan ulasan yang disebut di atas, harus disokong oleh jumlah pautan yang mencukupi dari direktori setempat seperti:

 1. Yelp
 2. SuperPages
 3. YP. com
 4. MerujukLokal. com
 5. Yahoo
 6. Bestoftheweb
 7. dan sebagainya

Anda harus disebutkan di halaman-halaman ini, atas alasan yang jelas bahawa ini bermakna laman web anda dihubungkan. Sekiranya anda berjaya mendapatkan beberapa pautan dari laman web tempatan yang berkaitan dalam direktori itu, itu juga akan menolong penemuan tapak anda. Ambil perhatian bahawa kategori pautan terakhir harus dari laman web yang ada dalam profesi yang berkaitan. Tidak boleh menggunakan laman web kedai roti anda dari laman web akauntan. Semut labah-labah pautan web dengan pautan. Sekiranya perniagaan anda dipautkan dari tapak web yang berada dalam bidang perniagaan yang sama, pautan tersebut sangat berharga kepada anda.

Berhampiran saya carian

Apabila bercakap mengenai kedudukan tempatan, kami juga perlu menyebut berhampiran saya carian. Ini adalah carian dan cadangan carian yang mengandungi kata-kata seperti "berhampiran saya", "paling dekat", "terbuka" dan "berdekatan". Mengoptimumkan untuk carian ini adalah sama dengan mengoptimumkan untuk tempatan, tetapi juga digunakan untuk jenama global ("beli legos berhampiran saya"). Oleh itu, anda perlu berfikir sedikit di luar kotak biasa anda - mungkin lebih banyak untuk dioptimumkan. Google benar-benar menumpukan pada istilah carian seperti ini, seperti yang anda boleh baca di sini:

Adakah itu Semalat dekat saya?

Kesimpulannya

Seperti yang telah kita lihat, terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan sebagai perniagaan kecil untuk meningkatkan laman web anda dan berpangkat lebih baik. Anda harus bermula dengan memberi tumpuan kepada niche anda dan menekankan keunikan anda. Semalat mengenai cara anda membentangkan jenama anda: logo dan garis tag adalah penting untuk memberi pelanggan anda idea tentang siapa anda sebagai perniagaan.

Anda boleh meningkatkan keterlihatan anda dengan mencipta kandungan yang hebat di laman anda, dioptimumkan untuk kata kunci yang tepat. Juga, ia sentiasa membantu jika anda membentangkan diri secara aktif di media sosial. Terdapat beberapa faktor yang berkaitan dengan SEO tempatan yang membantu perniagaan kecil. Pastikan Perniagaan Saya di Google mempunyai butiran yang tepat, menjejaki penarafan dan ulasan anda, dan cuba dihubungkan oleh perniagaan kecil berkaitan. Semalt, cuba untuk mengoptimumkan carian 'dekat saya' Source .

Baca lebih lanjut: '5 soalan: Bercakap SEO tempatan dengan David Mihm' »

March 1, 2018