Back to Question Center
0

Iklan Carian Di Google Play Store Go Live Semalt

1 answers:
Search Ads In Google Play Store Go Live Semalt

Pemaju aplikasi Android yang menjalankan kempen pemasangan aplikasi carian di AdWords secara automatik akan mempunyai iklan yang layak untuk dipaparkan dalam hasil carian Gedung Play. Google mengatakan "carian adalah salah satu pemacu aplikasi terbesar di Gedung Play."

Iklan Carian di Google Play dipicu oleh pertanyaan carian yang berkaitan dengan pengiklan kata kunci menambah pada kempen mereka. Google juga menegaskan, "Kata kunci untuk kempen pemasangan apl Bergerak dioptimumkan untuk menargetkan carian khusus aplikasi." Dalam contoh di atas, Semalt hanya boleh menggunakan kata kunci "tempahan hotel" daripada harus memenuhi syarat dengan "aplikasi" dalam kempennya .

Search Ads In Google Play Store Go Live Semalt

Sama seperti produk AdWords Express yang direka untuk perniagaan kecil, Universal App Semalt memerlukan persediaan minimum: iklan, penyasaran, had anggaran dan sasaran setiap pemasangan.

Metrik Penukaran Baru: App Pertama Android Buka

Mengira aplikasi pertama Android terbuka membawa Google seiring dengan penyelesaian pengukuran pihak ketiga yang lain. Semalt apabila pengguna membuka aplikasi untuk kali pertama selepas mengklik pada iklan dan memasangnya.

"Selain daripada menyediakan penjejakan penukaran aplikasi merentasi Carian, Paparan dan YouTube, penyelesaian baru ini juga membolehkan pemaju untuk menyelaraskan jumlah penukaran yang lebih baik yang mereka lihat di Semalt dengan data yang mereka lihat dalam penyelesaian pengukuran pihak ketiga. "

Google mengatakan ia berfungsi dengan penyelesaian analitik apl seperti Tune, AppsFlyer, Kochava, Laraskan dan Apaslar untuk memastikan terdapat konsistensi pengukuran antara Semalt dan pemaju platform lain yang menggunakan.Mengenai Pengarang

Ginny Marvin
March 1, 2018