Back to Question Center
0

Bagaimana untuk memberi tumpuan kepada SEO dan Pemasaran Carian?

1 answers:

Pada hari ini, pemilik perniagaan mempunyai dua pilihan untuk mengembangkan usaha pencarian mereka: pengoptimuman enjin carian (SEO) dan pemasaran enjin carian (atau SEM). SEO adalah mengenai peningkatan jumlah pelawat laman web dengan mendapatkan laman web ke bahagian atas hasil carian. Satu lagi, SEM, adalah satu bentuk pemasaran Internet yang melibatkan promosi laman web dengan meningkatkan ranking SERP mereka melalui hasil carian mesin dan hasil carian organik.

Perbezaan utama antara SEO dan pemasaran carian ialah yang pertama adalah komponen SEM: pemasaran enjin carian termasuk unsur-unsur pencarian berbayar, seperti PPC dan SMM. Anda tidak boleh menggunakan istilah di atas secara bergantian kerana mereka tidak sama, walaupun kerja tangan dengan tangan.

seo search marketing

Syarikat jarang menggunakan SEO dan SEM bersama-sama. Walau bagaimanapun, itu tidak perlu berlaku untuk anda. Realitinya ialah SEM benar tidak boleh berjaya tanpa menggunakan SEO organik. Jadi, mengapa tidak menggunakan pencarian organik dan berbayar untuk mendapatkan peningkatan lalu lintas yang lebih besar?

Manfaat SEO untuk perniagaan kecil

Perniagaan kecil mempunyai banyak manfaat dari pengoptimuman enjin carian. Di samping mewujudkan laman web yang lebih baik dan lebih mesra pengguna, kempen SEO yang berjaya membantu mencapai kadar penukaran yang lebih baik serta membina kesedaran jenama melalui kedudukan yang lebih baik. Pakar Semalt mengesyorkan agar anda mengoptimumkan setiap halaman di laman web anda. Seperti yang anda kerap menghasilkan kandungan yang dioptimumkan dan disasarkan kepada pelanggan berpotensi anda, anda akan mula membawa lebih banyak lalu lintas organik dari jawatan ini sebagai kandungan umur.

Manfaat SEM untuk perniagaan kecil

Pemasaran enjin carian memberikan pemilik perniagaan kelebihan membuat iklan dan membayar pandangan dan kunjungan. Tumpukan pada mencipta iklan yang direka dengan baik dengan teks menarik dan bida yang betul untuk kata kunci sasaran. Ini akan membantu anda mendapatkan di hadapan pencari dan membawa mereka ke laman web anda. Masa melabur dalam penciptaan halaman pendaratan yang direka dengan baik yang berkaitan dengan iklan Anda sentiasa menjadi keputusan yang baik. Dengan cara sedemikian, anda akan memastikan sejumlah klik pada iklan anda. Ini, seterusnya, akan membawa kepada lebih banyak lalu lintas. Jika anda ingin membawa beberapa penukaran padat ke blog atau tapak web anda, maka melabur dalam beberapa iklan untuk halaman web anda adalah apa yang anda perlukan.

Bungkus sehingga

Untuk meletakkan secara ringkas, SEO dan pemasaran carian tidak boleh dilihat sebagai dua strategi yang beroperasi secara bebas dari satu lain. Sebaliknya, pertimbangkan mereka sebagai dua penyelesaian pemanduan trafik yang sama yang bekerja ke arah satu matlamat utama: mengoptimumkan keterlihatan sumber anda di Google dan enjin carian lain dengan menangkap banyak trafik yang mungkin. Pemasaran carian adalah sempurna bagi mereka yang menang cepat dan membangun lalu lintas awal ke laman web baru anda, sementara SEO adalah usaha jangka panjang yang memerlukan beberapa penyelidikan awal untuk memastikan anda menargetkan dan mengoptimalkan kata kunci yang tepat. Menggabungkan kedua-dua ini membantu anda bukan sahaja untuk mendapat kedudukan yang lebih baik dan mendapat trafik carian tahap yang lebih tinggi tetapi juga untuk mengembangkan penonton dan pencapaian anda Source .

Jangan tunggu lagi - menggabungkan tenaga SEO dan PPC untuk mengalami hasil terbaik!

December 22, 2017