Back to Question Center
0

Apakah cara untuk mendapatkan backlink berkualiti kecuali membeli secara dalam talian?

1 answers:

Backlinks memainkan peranan penting dalam pengoptimuman enjin carian kerana mereka membuat laman web yang kelihatan di enjin carian dan memberitahu Google tentang kewibawaan laman web dan perkaitan. Walaupun pengoptimuman di halaman dilaksanakan dengan sempurna, ia tidak dapat dihargai oleh enjin carian dan pengguna sementara ia tidak dipaparkan pada halaman SERP pertama. Walaupun ramai pakar SEO menasihati membuat kandungan yang hebat sebagai cara utama untuk mendapatkan trafik yang disasarkan, kebanyakan pemilik laman web menyimpulkan bahawa kandungan berkualiti itu sendiri jarang akan berfungsi. Ia harus sentiasa dilengkapi dengan kempen bangunan link yang kuat. Artikel ini dikhaskan untuk kaedah-kaedah yang membantu mendapatkan backlink berkualiti tanpa merujuk kepada kaedah pengoptimuman topi hitam seperti membeli backlink secara dalam talian

buy backlinks online

.

Cara untuk mendapatkan backlink berkualiti

  • Mudahkan bangunan pautan anda dengan alat HARO
perkhidmatan yang menghubungkan wartawan dengan ahli dan penulis kandungan. Oleh kerana pemberita biasanya memetik sumber mereka, anda juga boleh mendapatkan pautan balik secara menyebut atau kualiti dari laman web berwibawa tanpa membeli backlink secara online. Dengan log masuk Bantuan alat Reporter Out, anda mula menerima e-mel harian dari mereka yang merangkumi semua pemberita yang memerlukan sumber untuk artikel mereka.

Cara lain untuk mendapatkan backlink berkualiti ialah mencari kandungan yang membawa idea topik yang sama sebagai milik anda. Lebih-lebih lagi, anda harus memberi perhatian kepada sumber topik berdasarkan topik anda dan mencadangkan laman web anda kepada penulis artikel. Cara terbaik untuk mencari kandungan tersebut adalah melakukan penyelidikan pasaran menggunakan kombinasi berikut: "blog terbaik pada tahun ini," "blog terbaik untuk dibaca" dan sebagainya. Untuk mencari pautan artikel putaran, anda boleh memasukkan pertanyaan berikut - "istilah carian anda" + "link roundup," "istilah carian anda" + "terbaik. "Semasa mencari sumber pendidikan, anda boleh menggunakan kombinasi seperti -" tapak:. edu "istilah carian anda," "tapak. : edu: "istilah carian anda" + "tapak lain. "

buy backlinks

Sekali, anda akan mendapati artikel yang sesuai dengan perniagaan anda; anda harus menghubungi penulis dan mencadangkan laman web anda. Anda dinasihatkan supaya mempunyai penguatan positif kepada pengarang sebelum mencadangkan kandungan anda. Dalam jangka panjang, ia akan membantu anda untuk mewujudkan hubungan perniagaan yang baik dengan orang ini.

  • Manfaat dari pengumuman tetamu pada blog niche yang popular

Tidak tugas yang bermasalah untuk menjadi pengarang tetamu di beberapa laman web niche yang berharga. Yang penting adalah berpegang teguh kepada pasaran yang anda tahu dengan baik. Anda harus menyediakan pembaca dengan kandungan yang bermanfaat sebagai pakar dalam industri anda. Sumber di mana anda boleh menyiarkan catatan blog anda yang anda dapati di Google memasukkan kombinasi berikut - "topik anda" + siaran tetamu; "Topik anda" + pengarang tetamu dan sebagainya. Jika anda melihat sumber yang memenuhi keperluan anda, langkah seterusnya adalah untuk menghubungi pemilik blog dan minta untuk menulis untuknya. Cari pautan yang rosak

Mula dengan mencari pautan yang patah dalam niche pasaran anda dan cadangkan pautan anda sebagai pengganti yang sangat baik untuk pautan tersebut pada masa ini dipecahkan. Bagaimanapun, bukan tugas mudah untuk mencari pautan yang rosak jika perniagaan anda didasarkan pada niche pasaran yang kurang kompetitif. Untuk mencari pautan yang rosak anda boleh menggunakan pertanyaan berikut - "kata kunci anda" + penutupan; "Kata kunci anda" + dijenamakan semula dan sebagainya Source .

December 22, 2017