Back to Question Center
0

Bagaimana cara mencari video mesra boleh menyumbang kempen pemasaran laman web saya?

1 answers:

Sepanjang dekad yang lalu, video menjadi teknik pemasaran yang kuat yang membolehkan pemilik laman web menarik lebih banyak pelanggan berpotensi dan meningkatkan pendapatan mereka. Populariti promosi video hanya dijangka berkembang. Pada masa ini, menurut data statistik, lebih daripada 60% pedagang dalam talian menggunakan lagu sebagai alat pemasaran, memuat naik video mesra carian beberapa kali seminggu. Kandungan video menjadikan kira-kira 64% daripada semua lalu lintas web, dan dijangkakan berkembang hingga 80% dari semua trafik Internet. Nombor ini boleh dijelaskan oleh pengguna persepsi kandungan video. Ia adalah pendek, menarik dan tidak dapat dilupakan supaya dapat dilihat dengan mudah oleh pengguna usia dan jantina.

search friendly videos

Alasan utama pertumbuhan pesat dalam pengiklanan video adalah keberkesanan jenis promosi ini. Anda boleh menyampaikan banyak maklumat berharga tentang matlamat perniagaan anda melalui satu video promo pendek. Dalam artikel ini, kita akan menjawab soalan-soalan apa yang menjadikan video begitu kuat dalam pemasaran dan apakah cara untuk menarik penonton yang disasarkan melalui video mesra carian.

Bagaimana perniagaan anda dapat mendapat keuntungan dari ranking di YouTube?

YouTube adalah enjin carian kedua terbesar di dunia selepas Google. Hampir setiap orang di planet sekurang-kurangnya sekali menggunakan aplikasi ini untuk tujuan carian dan hiburan. Menurut data statistik, pengguna setiap hari menonton ratusan juta jam video di YouTube, membawa banyak trafik yang disasarkan ke domain yang dipromosikan. Itulah sebabnya kehadiran yang kuat di platform media ini boleh membawa anda banyak nilai dalam bentuk lalu lintas dan penukaran.

Melalui kandungan video, anda boleh menunjukkan kepada pelanggan anda apa yang mereka ingin tahu tentang produk atau perkhidmatan anda. Anda boleh menunjukkan kepada mereka setiap sisi produk anda dan bagaimana ia boleh menjadi berguna bagi mereka. Contohnya, jika anda pakaian runcit, anda boleh menunjukkan potensi pelanggan anda bagaimana ia kelihatan dalam kehidupan seharian atau bagaimana orang dapat mencampur unsur-unsur yang berbeza dari kakitangan yang anda runcit. Oleh itu, bukan hanya menunjukkan kepada pelanggan anda imej statik atau memberi mereka topik yang rumit secara bertulis, anda boleh membentangkan semua maklumat berguna, yang mendorong mereka untuk mengikuti pautan domain anda dan membuat pesanan, dalam satu video mesra carian.

Perhatian khusus harus diperhatikan tajuk dan perihalan video anda kerana ia membantu pelanggan berpotensi anda mencari kandungan video anda di YouTube. Pastikan anda menggunakan beberapa relevan dengan istilah carian niche pasaran anda dalam penerangan video anda. Lebih-lebih lagi, cuba buat penjelasan ini pendek, relevan dan menarik.

Gunakan CTA dalam video anda untuk menggalakkan pengamat untuk mengklik halaman YouTube jenama anda dan kemudian ke domain utama anda.

seo friendly video

Untuk meningkatkan masa menonton video anda, pastikan kandungan anda patut ditonton. Pertama sekali, video anda harus relevan dengan pertanyaan carian pengguna dan mengandungi beberapa maklumat yang berharga, tetapi bukan hanya informasi pengiklanan. Pemasar menasihatkan membuat loghat pada dua jenis video dominan - emosi dan pendidikan sebagai video yang paling berkesan adalah mereka yang menyebabkan reaksi emosi pengguna dan mereka yang mengajar orang bagaimana melakukan sesuatu. Melalui kedua-dua jenis kandungan video ini, anda boleh membuat kempen pemasaran yang berjaya di YouTube dan menarik penonton sasaran anda ke laman web anda Source .

December 22, 2017