Back to Question Center
0

Bagaimana pembangun web boleh meningkatkan SEO teknikal?

1 answers:

Kebolehlihatan laman web pada hasil carian organik adalah tujuan utama setiap promosi dan pembangunan laman web. Tapak anda mungkin dibuat dan direka dengan betul, tetapi jika ia tidak muncul pada halaman hasil carian pertama atau kedua, anda akan berakhir tanpa trafik dan jualan. Pengoptimuman enjin carian dengan ketara dapat meningkatkan kedudukan tapak anda dan mengarahkan lalu lintas yang disasarkan ke tapak anda. Walau bagaimanapun, ia perlu digunakan secara bijak dan menyeluruh. Maksud saya, anda perlu melaksanakan teknik pengoptimuman untuk reka bentuk, kod dan struktur laman web anda.

SEO lebih banyak daripada bangunan link dan penyelidikan kata kunci. Terdapat banyak aspek teknikal yang dikawal oleh pemaju SEO yang menentukan peringkat tapak anda pada halaman hasil carian. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan beberapa aspek SEO teknikal yang dapat meningkatkan kedudukan laman web anda dan membawa trafik yang lebih disasarkan ke domain anda. Tutorial SEO untuk pemaju web

Pengoptimuman enjin carian teknikal merujuk kepada semua elemen yang sentiasa diletakkan di belakang tempat kejadian. Pengguna purata tidak dapat melihat aspek ini tanpa melihat kod sumber. Elemen berikut merujuk kepada kelajuan SEO tapak, peralihan, tajuk HTTP, flash, Javascript dan sebagainya. Marilah kita membincangkan beberapa aspek ini untuk memahami bagaimana mereka boleh menyumbang ke laman SEO anda. Aspek SEO seperti kelajuan laman web harus menjadi keutamaan nombor satu untuk pemaju laman web anda

  • . Kelajuan halaman adalah faktor ranking penting Google yang secara langsung mempengaruhi pengalaman pengguna dengan laman web ini. Akhirnya, ia mempengaruhi penukaran tapak anda dan metrik tapak web yang lain. Hanya ingat berapa lama anda menunggu sehingga tapak yang anda klik pada muat naik. Proses ini mengambil masa lebih daripada 3-5 saat pengguna menjadi terasa jengkel dan kembali ke hasil carian. Jika anda ingin memberi pengguna pengalaman yang sempurna dan mendapat pangkat yang tinggi di Google, anda perlu peduli tentang kelajuan laman web anda. Anda boleh menyemak kelajuan laman web anda menggunakan alat Ujian Kelajuan Google atau bandingkan kelajuan laman web anda dengan pesaing anda.

    • Pengalihan

    Malangnya, terdapat banyak pembangun laman web yang membuat laman web redirection salah. Dua jenis pelencongan boleh diletakkan di tapak - 301 dan 302 pelencongan. Jenis pengalihan pertama yang biasanya digunakan dalam SEO adalah halaman yang telah dipindahkan ke suatu tempat atau telah diturunkan. Dalam kes ini, anda perlu mengarahkan pengguna serta bot carian ke halaman baru yang sesuai. Satu lagi sebab untuk melaksanakan 301 pelencongan adalah untuk mengeluarkan kandungan pendua daripada indeks. Redaman 301 berfungsi sebagai peluang yang sempurna untuk memberikan kekuatan kepada halaman laman web yang berbeza dan pastikan anda menyimpan semua jus pautan versi laman web sebelumnya.

    302 redirect digunakan apabila halaman tidak tersedia sementara (f. e. jika sesetengah produk tidak ada saham pada masa ini) atau anda menguji versi domain baru anda untuk mendapatkan maklum balas pelanggan tetapi ingin menyimpan kedudukan versi domain lama anda. 302 redirect dengan betul berfungsi apabila pemilik laman web yakin bahawa langkah tidak akan kekal. Dalam kes ini, Google tidak akan menghantar jus pautan merentasi peralihan serta tidak mengeluarkan URL laman web lama dari indeks. Itulah sebabnya membingungkan 301 dan 302 pelencongan boleh menyakiti laman web anda SEO usaha Source .

December 22, 2017