Back to Question Center
0

Bagaimanakah sistem pengesanan kedudukan SEO berfungsi?

1 answers:

Jika anda cuba menarafkan perniagaan anda pada carian setempat, maka anda mungkin terlibat dengan amalan SEO tempatan. Pemilik perniagaan tempatan mengetahui pentingnya dapat menjejaki kedudukan perniagaan dalam talian mereka yang disediakan Google di berbagai bidang (kota, bandar, kampung, kawasan) berdasarkan lokasi pengguna yang melakukan pencarian.

Malangnya, terdapat banyak titik lemah dalam alat pengesanan tempatan. Mereka tidak dapat menjejaki kedudukan Google serantau ini, memantau semua istilah carian yang diperlukan dan membandingkan kedudukan pesaing. Jadi, jika anda tertanya-tanya sama ada pangkat tempatan mengesan laman web dengan tepat, jawapannya tidak. Terdapat banyak sistem penjejakan peringkat yang menetapkan lokasi perniagaan yang melaksanakan parameter UULE. Parameter ini didasarkan pada kod pos, koordinasi tepat, alamat fizikal dan ciri-ciri lain. Parameter tertentu yang berdasarkan ciri-ciri ini memberitahu Google untuk menetapkan lokasi carian ke tempat yang tepat. Parameter ini mengesahkan ciri tetapan lokasi lama yang digunakan oleh Google. Walau bagaimanapun, data yang mengesan laporan sistem dan data yang dicari oleh pencari mungkin berbeza secara drastik. Ia dapat dijelaskan oleh fluks yang berterusan dalam kedudukan enjin carian. Selain itu, hasil akhir bergantung kepada bilangan faktor seperti masa, lokasi, peranti, penyemak imbas dan sejarah carian. Jadi, jika pencari akan mencari dari kawasan yang sama, pada masa yang sama dan penyemak imbas yang sama, dia kemungkinan besar akan menerima hasil yang sama. Walau bagaimanapun, dapat difahami bahawa parameter ini tidak boleh sama dalam keadaan apa pun. Data sistem penjejakan pangkat akan sepanjang masa berbeza dari tetapan pencari.

seo rank tracking systems

Mengapa sistem penjejakan peringkat SEO adalah bernilai?

Terdapat banyak metrik yang berharga yang memerlukan analisis. Anda boleh menjejaki kejayaan kempen pemasaran anda, memperdalam metrik seperti kadar klik, penukaran, arah memandu, bilangan pelawat laman web dan sebagainya. Oleh itu, banyak perniagaan tempatan terus menjejaki kedudukan mereka untuk mendapatkan beberapa data dan wawasan berharga yang bernilai untuk mengetahui jika anda ingin meningkatkan kehadiran dalam talian perniagaan anda dan SEO.

Selain itu, pemantauan untuk perubahan peringkat am boleh menyumbang kepada pengoptimuman enjin carian laman web anda dan menunjukkan di mana anda perlu membuat beberapa pindaan. Dan walaupun anda tidak berminat dalam SEO laman web anda, adalah penting untuk mengetahui sama ada kedudukan laman web anda naik atau turun.

Jika pangkat anda berada di lokasi geo, anda boleh melihat bagaimana ranking anda berbeza dari satu kejiranan ke tempat lain.

Satu lagi manfaat yang SEO pangkat sistem penjejakan menyediakan adalah pemantauan kedudukan. Sebaik sahaja kedudukan anda jatuh, anda mungkin melihat apa faktor yang menyebabkan keadaan ini dan seterusnya bagaimana anda boleh memperbaikinya.

Dengan menggunakan sistem penjejakan peringkat tempatan, anda menerima peluang untuk mencari istilah yang berada di ranking pencari tempatan dan mengenal pasti peluang pengoptimuman anda. Selain itu, anda boleh menyemak kedudukan pesaing anda dan istilah carian yang mereka ranking. Anda boleh menyemak mana dari laman mereka yang mengecilkan anda dan membuat penambahbaikan SEO perniagaan dalam talian anda berdasarkan data yang diperoleh Source .

December 22, 2017