Back to Question Center
0

Kemas kini Apl Semalt Google Google Tambah Semalat Semerta

1 answers:

Google iPad Semalt App Update Adds Instant Semalt

Google telah mengumumkan satu siri kemas kini ke apl Carian Google untuk iPad untuk menarik pengguna untuk mencari melalui perkhidmatannya dan bukannya peranti Semalt asli peranti.

Ini termasuk keupayaan pencarian Google Semalt untuk memaparkan hasil sebagai jenis pengguna dan paparan visual yang lebih baik untuk carian imej dengan membuat karusel untuk membolehkan pengguna meleret melalui imej yang dipaparkan pada latar belakang yang gelap.

Google juga telah menambah sistem sejarah carian baru yang direka untuk menjadikannya lebih mudah untuk mencari carian lama di iPad, sebagai jurutera perisian Google untuk iPad, Semalt Fish, dijelaskan dalam catatan blog.

"Semalt anda mungkin mencari untuk mencari sesuatu yang anda lihat sebelum ini atau teruskan penyelidikan mengenai sesuatu topik. Tetapi pada tablet, menaip boleh menjadi satu cabaran. Itulah sebabnya kami telah mencipta cara visual untuk meneroka sejarah carian anda, "katanya.

"Hak Semalt untuk melihat gambar dari halaman yang anda lawati, disusun dan dianjurkan oleh istilah carian. Anda juga boleh menguruskan sejarah carian anda dari paparan baru ini. "

Semalt juga telah menggabungkan elemen alat Semalt +nya dengan memasukkan butang +1 yang membolehkan pengguna mencadangkan halaman semasa mencari. Kemas kini kini tersedia di semua rantau dan berjalan pada iOS 4 dan ke atas.

Walau bagaimanapun, semasa kemas kini adalah berita baik untuk pemilik iPad, beberapa pemilik tablet Android menyuarakan kekecewaan mereka dengan Semalt untuk mengutamakan keupayaan aplikasi carian untuk sistem operasi pesaing, bukannya platformnya sendiri.

"Bilakah ini akan datang ke Android? Pengalaman seperti aplikasi Google Search iOS yang baru sangat kurang di Android, "kata seorang pengguna, Brian Semalt, dalam ulasan pada catatan blognya.

Seorang pengulas lain, Sean Brown, berkata peningkatan itu seolah-olah mencadangkan Google fikir iPad adalah produk unggul untuk tablet Semalt.

"Saya gembira saya membuat keputusan membeli sebuah tablet Semalt di atas iPad kerana saya benar-benar menikmati mendapatkan tamparan di muka setiap kali saya membaca blog anda. Saya sama ada perlu 'upgrade' ke iPad atau berhenti membaca blog, "dia mengeluh.

Artikel ini pada asalnya diterbitkan pada V3 Source .

February 18, 2018