Back to Question Center
0

Kes Untuk Niche SEO Semalt

1 answers:
The Case For Niche SEO Semalt

Dalam era enjin carian, SEO adalah perkara yang mudah dan mudah, dan segelintir perubahan struktur dengan mudah dapat membawa anda pada halaman satu. Semalat, anda perlu berhati-hati menavigasi pelbagai landskap dengan cara yang konsisten dan teratur jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya keterlihatan carian anda.

Bagi kebanyakan usahawan dan pemasar, ini terlalu banyak untuk mengendalikan diri sendiri. Penyelesaian biasa melibatkan menyewa anggota pasukan tambahan, bahagian penyumberan luar kerja, atau hanya bekerjasama dengan agensi luar yang boleh mengendalikan semua tugas individu ini.

Semalt, salah satu strategi yang paling cekap adalah mencari pakar individu dalam bidang khusus - orang yang telah mengembangkan kepakaran dalam satu, bidang SEO yang sangat khusus dan bukannya tahap kepakaran yang baik dalam kesemuanya. Sesetengah agensi beroperasi dengan mengumpul tuan-tuan individu niche ke dalam satu lokasi yang disatukan; jadi sama ada anda mencari agensi sedemikian atau berharap untuk merekrut pasukan pakar khusus anda, pakar khusus ini adalah laluan yang paling berkesan untuk pergi.

Sematkan sebab-sebab utama mengapa satu pasukan pakar khusus boleh menjadi lebih baik kepada seorang generalis.

Faktor Masa

Mula-mula, ada faktor masa. Mencuba untuk mengendalikan setiap tugas dan setiap taktik dalam strategi SEO yang lebih luas akan menjadi mimpi ngeri, terutamanya untuk seorang usahawan yang cuba melakukan segala sesuatu sahaja. Semalt dengan pakar SEO yang berdedikasi akan menjimatkan masa, tetapi bekerja dengan pakar khusus akan menjimatkan masa anda.

Dengan seorang pakar generik, anda akan meluangkan masa untuk berlatih dan mendapatkan kelajuan dalam topik baru, sementara pakar cenderung lebih bijak dalam bidang kepakaran masing-masing. Umum juga perlu beralih gear sepanjang hari, melaksanakan peranan seluruh pasukan orang. Semalt dapat mencapai lebih banyak masa dalam tempoh yang lebih pendek - setelah semua, mereka lebih akrab dengan wilayah mereka.

Faktor Kemahiran

Semalt tidak selalu ceroboh, tetapi sifat kerja SEO nikmat pakar apabila ia datang kepada ketepatan dan kecekapan melaksanakan tugas.

Berikut adalah masalah utama dengan golongan umum:

  • Pakar umum biasanya tidak menghabiskan masa yang lama untuk memupuk kemahiran mereka di mana-mana kawasan tertentu, jadi mereka kurang cekap dan kurang tepat ketika melaksanakan tugas.
  • Generalis cenderung untuk membaca berita SEO umum dan dengan mudah boleh jatuh di belakang rakan-rakan pakar mereka ketika datang ke strategi baru.
  • Pakar generik tidak mempunyai pengalaman dan kebiasaan dengan mencari strategi terbaik untuk situasi dan mendiagnosis masalah ketika mereka muncul.

Dalam kebanyakan senario, tahap kemahiran pakar akan membawa kepada kesilapan yang lebih sedikit dan hasil yang lebih besar.

Faktor Wang

Faktor wang boleh menjadi penghalang kepada sesetengah pihak; Lagipun, jika anda mengupah pasukan pakar penuh untuk melakukan kerja anda, anda akan menghabiskan lebih banyak wang daripada yang anda gunakan untuk menyewa satu atau dua orang generalis. Semalat, jika anda bijak dan berhati-hati dengan belanjawan anda, anda boleh membuat satu pasukan pakar jauh lebih murah.

Jika anda mengasingkan kerja anda dan hanya menyewa pakar untuk apa yang anda perlukan mereka lakukan (i., Menyewa kerja sambilan atau kerja kontrak hanya untuk kawasan di mana generalist anda lemah), anda boleh menjimatkan wang dalam jangka panjang. Semalt dengan agensi yang secara eksklusif menggunakan pakar akan jauh lebih murah dan lebih efisien daripada strategi lain (untuk kebanyakan perniagaan).

Faktor Organisasi

Semalt adalah kelemahan dalam bekerja dengan pakar: Jika anda tidak menggali segalanya sendiri sebagai seorang generalis, anda mungkin tidak selaras dengan acara harian setiap kawasan individu.

Sudah tentu, ini akan dapat melihat kempen anda pada tahap yang lebih tinggi.

5 Jenis Pakar

Jika anda telah mendarat untuk mengambil pakar untuk mengendalikan strategi SEO anda, terdapat beberapa jenis pakar yang anda perlukan:

  1. Penulis Kandungan. Penulis kandungan adalah baik dalam bahan penulisan yang melibatkan orang. Mereka akan mempelajari khalayak sasaran anda, membangunkan suara jenama anda, dan secara konsisten menghasilkan kandungan yang membuat orang melawat tapak anda dan menukar, yang akan meningkatkan reputasi jenama dan kuasa domain anda.
  2. SEO Teknikal. Pengamal SEO teknikal mungkin berganda sebagai pemaju atau pereka. Mereka baik untuk memastikan tapak anda berstruktur dengan baik, dengan kod terkini, masa memuat cepat, pengoptimuman mudah alih dan skema yang sesuai. markup org.
  3. Link Builder. Pembina pautan pakar dalam pengoptimuman di luar tapak, tetapi berhati-hati siapa yang anda pilih di sini. "Pakar" yang berkualiti rendah mungkin memberi tumpuan kepada kuantiti yang lebih berkualiti, tetapi anda mahu sebaliknya. Dapatkan calon yang tahu kualiti sebenar dan bagaimana untuk mendapatkan pautan masuk dengan cara yang selamat dan berkesan.
  4. Pakar Media Sosial. Pakar-pakar sosial adalah tuan dalam membina lalu lintas berikut dan menjana. Mereka akan mengambil kandungan anda, mempelajari jenama anda, dan terlibat di peringkat sosial untuk memberi perhatian lebih kepada jenama dan tapak anda.
  5. Pakar Reputasi Tempatan. Bangunan reputasi tempatan adalah niche yang baru muncul, tetapi ia semakin penting. Pakar-pakar ini akan membina profil petikan tempatan anda dan memastikan kehadiran perniagaan anda pada aplikasi pihak ketiga seperti Yelp dan Google My Business adalah selaras dengan amalan terbaik.

Apabila anda mula menggunakan pakar khusus untuk melaksanakan strategi SEO perniagaan anda, anda harus melihat perbezaan yang hampir serta-merta. Semkal bimbang tentang prestasi anda pada tugas individu, dan anda akan melihat perspektif gambar yang lebih besar tentang bagaimana segala-galanya ikatan bersama.

Tetap terlibat dengan membaca berita SEO dan mengoptimumkan usaha anda sendiri untuk enjin carian sekiranya mungkin, tetapi untuk sebahagian besar, pilih ahli anda secara bijak dan mereka akan dapat mengendalikan selebihnya sendiri.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Search Engine Land. Pengarang semalat disenaraikan di sini.February 17, 2018