Back to Question Center
0

Semalt: 6 Alat Mengikis Web Untuk Memperolehi Data Tanpa Pengkodan

1 answers:

Sejak Internet mula berkembang mengenai kualiti dan saiz data Perniagaan dalam talian, penyelidik, peminat data dan pengaturcara telah mula mencari alat untuk mengekstrak data dari laman web besar dan kecil yang berbeza. Sama ada anda perlu mengekstrak data dari permulaan atau mempunyai projek berasaskan penyelidikan, ini web scraping alat akan memperoleh maklumat untuk anda tanpa pengkodan.

1. Outwit Hub:

Sebagai pelanjutan Firefox terkenal, Outwit Hub boleh dimuat turun dan diintegrasikan dengan pelayar Firefox anda. Ia adalah Firefox add-on yang kuat yang telah datang dengan banyak keupayaan mengikis web. Di luar kotak, ia mempunyai beberapa ciri pengiktirafan titik data yang akan mendapat pekerjaan anda dengan cepat dan mudah. Mengekstrak maklumat dari laman web yang berbeza dengan Outwit Hub tidak memerlukan sebarang kemahiran pengaturcaraan, dan itulah yang menjadikan alat ini sebagai pilihan pengguna bukan program dan individu yang bukan teknikal. Ia bebas daripada kos dan memanfaatkan pilihannya untuk mengikis data anda, tanpa menjejaskan kualiti.

2. Pengikis Web (Sambungan Chrome):

Ia adalah perisian mengikis web yang luar biasa untuk memperoleh data tanpa sebarang pengekodan. Dengan kata lain, kita boleh mengatakan bahawa Scraper Web adalah alternatif kepada program Outwit Hub. Ia semata-mata tersedia untuk pengguna Google Chrome dan membolehkan kami menyediakan peta tapak bagaimana laman web kami patut dilayari. Selain itu, ia akan mengikis laman web yang berbeza, dan output diperolehi dalam bentuk fail CSV.

3. Spinn3r:

Spinn3r adalah pilihan yang luar biasa untuk pengaturcara dan bukan pengaturcara. Ia boleh mengikis seluruh blog, laman web berita, profil media sosial dan suapan RSS untuk penggunanya. Spinn3r menggunakan API Firehose yang menguruskan 95% pengindeksan dan kerja merangkak web. Selain itu, program ini membolehkan kami menapis data menggunakan kata kunci tertentu, yang akan memakan kandungan tidak relevan dalam masa yang singkat

4. Fminer:

Fminer adalah salah satu perisian web yang terbaik, paling mudah dan mesra pengguna yang mengikis di internet. Ia menggabungkan ciri-ciri terbaik dunia dan terkenal secara meluas untuk papan pemuka visualnya, di mana anda boleh melihat data yang diekstrak sebelum disimpan di

5. Dexi.io: ​​

Dexi.io adalah sebuah syarikat yang terkenal pengikis dan aplikasi data berasaskan web. Anda tidak perlu memuat turun perisian tersebut kerana anda boleh melakukan tugas-tugas dalam talian. Ini sebenarnya adalah perisian berasaskan pelayar yang membolehkan kami menyimpan maklumat yang dikikis terus ke platform Google Drive dan Box.net. Selain itu, ia boleh mengeksport fail anda ke format CSV dan JSON dan menyokong data mengikis tanpa nama disebabkan pelayan proksinya.

6. ParseHub:

Parsehub adalah salah satu program pengikatan web terbaik dan paling terkenal yang memperoleh data tanpa sebarang kemahiran pengaturcaraan atau pengekodan. Ia menyokong data rumit dan mudah dan boleh memproses laman web yang menggunakan JavaScript, AJAX, cookies, dan pengalihan. Parsehub adalah aplikasi desktop untuk pengguna Mac, Windows dan Linux. Ia boleh mengendalikan sehingga lima projek merangkak untuk anda pada satu masa, tetapi versi premium boleh mengendalikan lebih daripada dua puluh projek merangkak pada masa yang sama. Sekiranya data anda memerlukan tetapan tersuai, alat DIY ini tidak sesuai untuk anda Source .

December 7, 2017