Back to Question Center
0

Nasihat Semalt: 7 Web Scraping Tools & Alat Pengekstrakan Berguna

1 answers:

Laman web mencincang dan mengekstrak kandungan adalah tugas mengumpulkan data biasa untuk perniagaan dalam talian . Sebilangan besar laman web dikikis, dan data diekstrak setiap hari. Beberapa projek dijalankan dengan perisian komprehensif dan alat, sementara yang lain dapat diselesaikan secara manual. Perisian berikut bukan sahaja hebat tetapi juga bebas daripada kos dan menyediakan banyak kemudahan kepada pengguna mereka.

1. iMacros

iMacros adalah lanjutan untuk penyemak imbas web dan merupakan salah satu perisian paling cool untuk pengaturcara dan bukan pengaturcara. Ia membolehkan anda menangkap dan memainkan semula aktiviti web seperti ujian, memuat turun dan memuat naik imej dan teks. Ia juga memudahkan anda mengimport dan mengeksport data menggunakan pelbagai pangkalan data, fail CV dan XML dan sumber lain. iMacros menyelesaikan tugasan yang berkaitan dengan ujian web dan merangkak. 2. PromptCloud

PromptCloud dikenali secara meluas untuk perkhidmatan pengikatan web , penjejakan web dan pengekstrakan data tersuai . Ia bagus untuk perniagaan dalam talian dan permulaan dan boleh mengeluarkan banyak data untuk anda dalam pelbagai bahasa dan dari pelbagai platform. Ia menggunakan pelbagai teknologi untuk mendapatkan kerja anda dengan betul. Anda boleh mengikis maklumat dari blog, laman media sosial, meninjau tapak web, forum dalam talian, dan portal perjalanan.

3. WinAutomation

WinAutomation adalah alat automasi yang boleh dipercayai dan autentik yang membantu pengguna dalam pelbagai tugas. Perisian ini membantu anda menyerahkan borang, mencari data tempatan, mengikis laman web, dan menyimpan data yang diekstrak dalam bentuk imej dan teks Anda juga boleh menyisipkan data yang diekstrak ke dalam lembar Excel anda, mengendalikan pelbagai tugas, dan mengatur fail anda dengan cara yang lebih baik. WinAutomation juga berguna untuk parsing email dan tugas pengurusan desktop

4. Visual Web Ripper

Visual Web Ripper adalah perisian visual yang digunakan untuk mengikis laman web, menuai data, dan mengekstrak kandungan yang berguna serta-merta, ia mengumpulkan kandungan melalui enjin carian, katalog produk, dan

5. WebHarvy

WebHarvy adalah program pengikis visual yang dapat digunakan untuk mengesan maklumat yang tepat dan terkini. secara automatik mengenalpasti peluru web yang berbeza ns dan mengumpul data yang berguna untuk anda. Ia merosakkan halaman berulang juga, termasuk teks, imej, e-mel, dan URL. WebHarvy membolehkan anda mengikis data dari laman web yang biasanya tidak membenarkan data mereka diekstrak.

6. Darcy Ripper

Darcy Ripper adalah crawler web dan pengekstrak data berasaskan Java. Ini dikenali dengan antara muka grafik yang mesra pengguna dan boleh digunakan untuk memuat turun data berstruktur dengan baik dalam beberapa saat. Darcy Ripper membolehkan anda memproses mana-mana URL untuk data dan memuat turun fail untuk anda dalam pelbagai format.

7. Ubot Studio

Ubot Studio adalah salah satu program pengikisan dan pengekstrakan kandungan terbaik dan paling hebat. Ia datang dalam versi percuma dan berbayar dan aplikasi berasaskan web. Ubot Studio membolehkan kami membina skrip dan menyelesaikan pelbagai tindakan seperti perlombongan data, ujian web, dan pengurusan kandungan. Anda boleh menyimpan fail anda dalam pangkalan data atau muat turun pada cakera keras anda dalam masa beberapa minit Source .

December 7, 2017