Back to Question Center
0

Semalt Beritahu Tentang Pakej R Paling Berkuasa Dalam Mengikis Laman Web

1 answers:
RCrawler adalah perisian berkuasa yang menjalankan kedua-dua web scraping
) dan merangkak pada masa yang sama. RCrawler adalah pakej R yang terdiri daripada ciri terbina seperti mengesan kandungan pendua dan pengekstrakan data. Alat pengikis web ini juga menawarkan perkhidmatan lain seperti penapisan data dan perlombongan web.

Data yang berstruktur dan didokumenkan sukar dicari. Banyak data yang terdapat di Internet dan laman web kebanyakannya dibentangkan dalam format yang tidak boleh dibaca. Di sinilah perisian RCrawler masuk. Pakej RCrawler direka untuk menghasilkan hasil yang mampan dalam persekitaran R. Perisian menjalankan kedua-dua perlombongan web dan merangkak pada masa yang sama.

Mengapa web mengikis?

Sebagai permulaan, perlombongan web adalah proses yang bertujuan untuk mengumpulkan maklumat dari data yang terdapat di Internet. Perlombongan web dikumpulkan ke dalam tiga kategori yang termasuk:

Perlombongan kandungan web

Perlombongan kandungan web melibatkan pengekstrakan pengetahuan berguna dari scrape tapak .

Perlombongan struktur web

Dalam perlombongan struktur web, corak antara halaman menjadi diekstrak dan disajikan sebagai grafik terperinci di mana nod berdiri halaman dan tepi bermaksud pautan.

Perlombongan penggunaan web

Perlombongan penggunaan web memberi tumpuan kepada memahami tingkah laku pengguna akhir semasa lawatan scrape tapak.

Apakah crawler web?

Juga dikenali sebagai labah-labah, perayap web adalah program automatik yang mengeluarkan data dari halaman web dengan mengikut hyperlink tertentu. Dalam pertambangan web, crawler web dapat ditentukan oleh tugas yang mereka lakukan. Sebagai contoh, crawler keutamaan 'memfokuskan pada topik tertentu dari kata pergi. Dalam pengindeksan, perayap web memainkan peranan penting dengan membantu enjin carian merangkak laman web..

Dalam kebanyakan kes, crawler web memfokuskan pada mengumpul maklumat dari halaman laman web. Walau bagaimanapun, crawler web yang mengeluarkan data dari tapak mengikis semasa merangkak dirujuk sebagai pengikis web. Sebagai crawler pelbagai thread, RCrawler mengikis kandungan seperti metadata dan tajuk membentuk laman web.

Mengapa pakej RCrawler?

Dalam pertambangan web, mencari dan mengumpulkan pengetahuan yang berguna adalah semua yang penting. RCrawler adalah perisian yang membantu webmaster dalam perlombongan web dan pemprosesan data. Perisian RCrawler terdiri daripada pakej R seperti:

 • ScrapeR
 • Rancangan
 • tm.plugin.webmining
 • dari URL khusus. Untuk mengumpul data menggunakan pakej ini, anda perlu menyediakan URL tertentu secara manual. Dalam kebanyakan kes, pengguna akhir bergantung kepada alat pengikis luar untuk menganalisis data. Atas sebab ini, pakej R disyorkan untuk digunakan dalam persekitaran R. Walau bagaimanapun, jika kempen mengikis anda berada pada URL tertentu, pertimbangkan untuk memberikan rolrawler satu pukulan.

  Pakej Rawak dan ScrapeR memerlukan penyediaan URL mengikis laman terlebih dahulu. Nasib baik, pakej tm.plugin.webmining dengan cepat dapat memperoleh senarai URL dalam format JSON dan XML. RCrawler digunakan secara meluas oleh para penyelidik untuk mencari pengetahuan berorientasikan sains. Walau bagaimanapun, perisian ini hanya disyorkan untuk penyelidik yang bekerja dalam persekitaran R.

  Sesetengah matlamat dan keperluan mendorong kejayaan RCrawler. Unsur-unsur yang diperlukan mengawal bagaimana kerja RCrawler termasuk:

  • Fleksibiliti - RCrawler terdiri daripada pilihan penetapan seperti kedalaman merangkak dan direktori.
  • Paralelisme - RCrawler adalah satu pakej yang mengambil kira peralihan untuk meningkatkan prestasi.
  • Kecekapan - Pakej ini berfungsi untuk mengesan kandungan pendua dan mengelakkan perangkap merangkak.
  • R-native - RCrawler berkesan menyokong web mengikis dan merangkak dalam persekitaran R.
  • Kepintaran - RCrawler adalah pakej berasaskan R-R yang mematuhi arahan apabila mem-parsing laman web.

  RCrawler sudah pasti salah satu perisian mengikis paling kuat yang menawarkan fungsi asas seperti multi-threading, parsing HTML, dan penapisan pautan. RCrawler mudah mengesan duplikasi kandungan, cabaran yang dihadapi tapak mengikis dan tapak dinamik. Sekiranya anda menjalankan struktur pengurusan data, RCrawler patut dipertimbangkan Source .

December 7, 2017