Back to Question Center
0

Bagaimana untuk mengoptimumkan penyenaraian produk saya di Amazon untuk jualan maksimum?

1 answers:

Ketika menjalankan perniagaan drop-shipping yang berjaya di mana-mana platform e-dagang yang popular, yang mempunyai penyenaraian produk yang dioptimumkan dengan baik adalah persis apa yang menjadikan pangkat tawaran anda dalam pencarian pelanggan di sana. Penyenaraian produk anda di Amazon bukanlah pengecualian dalam peraturan ini. Dan di bawah ini saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengendalikan pengoptimuman SEO yang betul dengan panduan langkah demi langkah yang mudah.

Penyelidikan Kata Kunci untuk Penyenaraian Produk di Amazon

Sebelum apa-apa lagi, mari kita hadapi - seperti dalam kes dengan proses konvensional pengoptimuman enjin carian (SEO), pengoptimuman Amazon untuk carian produk bermula dengan menjalankan penyelidikan kata kunci yang mendalam. Dan saya mengesyorkan di sini mempunyai pemula dengan Alat Perancang Kata Kunci Google. Dengan cara itu, anda akan melihat gambar besar kategori produk anda atau niche pasaran, serta istilah carian utama dan frasa jangka panjang yang digunakan oleh pembeli langsung bukan sahaja di Amazon tetapi mungkin semua orang mencari dengan enjin carian Google di seluruh dunia . Seterusnya datanglah pilihan kata kunci anda yang khusus disesuaikan dengan penyenaraian produk SEO di Amazon. Saya sarankan menggunakan di sini salah satu daripada penyelidikan kata kunci berikut dan alat saran carian istilah, seperti AMZ Tracker, Skop, Perkataan Pedagang, atau Penjual Saintifik. Jangan ragu untuk memilih mana-mana pilihan yang dinyatakan di atas, kerana setiap alat mempunyai set fungsi yang sangat setanding untuk membantu anda memilih kata kunci pilihan yang sempurna.

Pengoptimuman SEO Asas untuk Penyenaraian anda di Amazon

Berikut ialah cara anda dapat mengoptimumkan penyenaraian produk anda dengan cepat untuk memenuhi matlamat asas anda - mendapatkan keunggulan dalam pencarian Amazon untuk istilah yang dijual oleh kata kunci yang berkaitan. Dan anda harus memberi fokus terutamanya pada bahagian asas penyenaraian anda: Tajuk Produk, Senarai Mata Peluru, dan Penerangan Item. Di bawah ini saya akan mempunyai penjelasan singkat bagi setiap. Tajuk Produk

Tajuk utama penyenaraian produk anda di Amazon adalah tepat di mana anda bertujuan meletakkan seberapa banyak kata kunci sasaran dan frase carian yang kerap digunakan. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa anda tidak perlu keterlaluan dengan mempunyai terlalu banyak kata kunci yang tersusun di sana. Sudah tentu, jika anda tidak mahu tindakan anda diiktiraf sebagai usaha spammy atau pasti manipulatif yang bahkan boleh digunakan untuk demotion (senario kes terburuk)..Oleh itu, pertimbangkan cadangan berikut untuk mendapatkan tajuk produk anda SEO yang dioptimumkan dengan cara yang terbaik:

 • Judul dicadangkan untuk kekal dalam lingkungan 200 dan tidak lama lagi.
 • Setiap huruf pertama setiap perkataan tajuk hendaklah dipermodalkan.
 • Hanya angka yang ditulis dengan angka yang dibenarkan untuk tajuk produk (mis., Lapan dan bukan 8).
 • Jangan masukkan saiz atau warna item, sudah tentu, jika ia bukan harta yang benar-benar relevan.

Senarai Mata Peluru

 • Ciri peluru item harus bersih dan jelas.
 • Ia menerangkan ciri-ciri unik produk dan unsur-unsur yang paling biasa digunakan sehari-hari.
 • Menyerlahkan ciri-ciri utama dan manfaat item tersebut.
 • Semua perkara lain yang dimaksudkan untuk ditunjukkan dalam kotak.

Penerangan Item

 • Semua maklumat kritikal tentang produk harus dilindungi tanpa pengecualian.
 • Titik kesakitan utama pelanggan perlu ditangani sepenuhnya.
 • Penerangan produk adalah disyorkan untuk dioptimumkan dengan baik untuk kata kunci ekor panjang, dan permintaan produk LSI kontekstual dengan sinonim yang berkaitan dengan kategori item atau niche.
 • Kandungan yang unik dan asli yang menulis tentang ciri-ciri utama produk adalah HARUS Source .

December 7, 2017