Back to Question Center
0

Apakah peluang terbaik untuk mencari kata kunci Amazon?

1 answers:

Jika anda menjalankan perniagaan anda di Amazon, penting untuk melakukan penyelidikan kata kunci yang komprehensif. Istilah carian yang lebih ditargetkan yang anda dapati, semakin tinggi anda akan berpangkat di Amazon SERP dan trafik yang lebih organik anda akan menarik. Melabur masa anda untuk menilai istilah carian yang paling relevan dalam bidang anda boleh memaksimumkan potensi perniagaan anda dan meningkatkan kedudukan produk anda untuk istilah yang paling dicari di Amazon. Walau bagaimanapun, tidak cukup hanya mencari yang sesuai untuk istilah carian perniagaan anda; anda juga perlu secara strategik menggunakannya. Amazon memberikan anda peluang ini.

Terdapat sekurang-kurangnya tiga bahagian di mana anda boleh memasukkan kata kunci yang disasarkan - tajuk, deskripsi dan titik peluru. Semua elemen ini penting dalam beberapa kapasiti, tetapi aspek penyenaraian yang paling penting dan kurang diberi adalah tajuk produk. Ia mempunyai kuasa kedudukan yang paling penting untuk penyenaraian. Sekiranya anda mempunyai tajuk yang dicapai oleh kata kunci, anda akan mendapat peringkat untuk banyak pertanyaan carian. Anda mungkin menyebut senarai produk dengan tajuk produk yang panjang dan kata kunci di Amazon. Sebagai peraturan, tajuk tersebut lebih baik di Amazon daripada yang pendek dan tepat. Di sini kita dapat melihat perbezaan besar antara aspek pengoptimuman Amazon dan Google. Semasa di Google tajuk anda harus tepat dan nyatakan idea utama laman web anda, di Amazon, tajuk anda berfungsi untuk memberi maklumat sebanyak mungkin tentang produk anda. Pengguna tidak semestinya seperti ayat yang panjang, tetapi algoritma Amazon A9 mungkin menemui nilai di dalamnya. Oleh itu, dengan tajuk kaya kata kunci, produk anda akan diindeks untuk pelbagai istilah carian yang berkaitan.

Walaupun mempunyai tajuk yang hebat diperlukan, itu hanya separuh daripada pertempuran. Jika anda ingin mencapai pangkat yang tinggi untuk sebarang istilah carian yang disasarkan, jualan mesti didorong oleh penyenaraian untuk menunjukkan Amazon bahawa penyenaraian produk anda sangat relevan untuk istilah carian ini. Itulah sebabnya dalam artikel ini kita akan membincangkan cara membuat penyelidikan kata kunci dengan cara yang profesional dan membuat penyenaraian Amazon anda sebanyak mungkin..

penyelidikan kata kunci Amazon dan pengoptimuman penyenaraian

Menurut data statistik, sepertiga dari semua carian produk bermula pada platform dagangan Amazon. Ia adalah platform yang sangat sesak dan berdaya saing dengan berjuta-juta produk yang berbeza. Sebab itulah bukan tempat terbaik untuk melayari dan mencari produk baru. Carian Amazon mengharapkan hasil segera pada pertanyaan dengan senarai produk yang paling relevan dan sesuai. Itulah sebabnya penting untuk muncul di bahagian atas senarai apabila pelanggan berpotensi mencari frasa yang berkaitan dengan produk anda. Beberapa prinsip asas dapat membantu anda menempati peringkat tinggi dalam hasil carian Amazon, termasuk kuantitas dan mutu tinjauan anda, sejarah penjualan Amazon anda, jumlah tawaran yang baik, rating bintang, sokongan pelanggan, dan seberapa relevan produk anda adalah untuk pertanyaan carian. Walaupun kebanyakan aspek ini memerlukan masa dan usaha yang besar, pengoptimuman penyenaraian Amazon anda boleh berada di dalam kawalan anda.

Bagaimana untuk mencari kata kunci untuk pengoptimuman penyenaraian Amazon?

Terdapat beberapa cara kuantitatif untuk mencari katakunci tepat yang harus Anda sertakan dalam penyenaraian Anda untuk memaksimumkan perkaitan Anda untuk kueri pencarian yang paling sering ditanyakan.

Terdapat dua cara bagaimana anda boleh menjalankan penyelidikan kata kunci - secara manual dan secara automatik. Varian terakhir adalah yang paling biasa digunakan di zaman kita kerana ia menjimatkan banyak masa dan memberikan hasil yang paling tepat berdasarkan penyelidikan khusus pasaran yang komprehensif dan analisis kompetitif. Itulah sebabnya saya menasihati anda untuk memilih perisian automatik profesional untuk berjaya menjalankan kempen pengoptimuman Amazon anda. Dari alat penyelidikan kata kunci yang paling berkesan, saya boleh menghitung yang berikut - Google Perancang Kata Kunci, Perancang Kata Kunci Amazon dan Pengakap Jungle Source .

December 7, 2017