Back to Question Center
0

Bagaimana untuk memilih niche tepat di Amazon dan mengenal pasti kata kunci yang paling dicari di sana?

1 answers:

Pertama sekali, saya cadangkan memulakan cara anda mencari kata kunci yang paling dicari di Amazon dengan jadual mudah yang dibuat, contohnya, menggunakan Google Spreadsheets. Perkara itu adalah bahawa anda perlu mengetahui apa yang paling dituntut buat masa ini, seiring dengan berpotensi memberikan margin keuntungan tertinggi. Dan anda lebih baik meletakkan sekurang-kurangnya beberapa pilihan yang menjanjikan semua terhadap satu sama lain. Dengan cara itu, lebih mudah untuk membezakan titik lemah semasa pengesanan dengan pantas, serta jelas membentuk bahagian terkuat yang dilakukan oleh setiap niche, selaras dengan menggariskan kata kunci yang paling dicari dan ungkapan teratas yang relevan dengan industri atau kategori Produk.

Jadi, sebaik sahaja anda membuat senarai semak utama, sudah tiba masanya untuk menarik semua kombinasi yang berpotensi mengenai kata kunci niche anda yang paling dicari di Amazon. Dan perlu untuk merangkumi semua parameter teras dan statistik web umum untuk setiap item yang anda akan amati. Berikut ialah cara yang paling disyorkan untuk mengisi senarai semak utama anda di Google Spreadsheets - pastikan anda mempunyai segala-galanya di tempat berikut:

1. Niche - sepatutnya menjadi lajur pertama siasatan anda untuk bermula dengan. Hanya meneruskan penapisan setiap variasi terbuka yang buruk untuk mempunyai lajur semasa diisi dengan pencalonan yang selebihnya yang anda semunasabahnya dijangka menjadi pilihan terakhir anda untuk niche tepat di Amazon dengan kata kunci yang paling dicari dengan kategori yang berkaitan.

2. Purata Volume Cari - di sini anda dicadangkan untuk menulis setiap jumlah relatif jumlah carian yang diambil secara purata. Secara lalai, nilai purata ini akan ditunjukkan melalui alat KWFinder.

3. Julat Biasa Jilid Cari - lajur ini bertujuan untuk menunjukkan trend utama jumlah carian dan corak tingkah laku umum mengenai turun naik aktif (dari bentuk terendah hingga kadar tertinggi perubahan). Petunjuk: anda lebih baik memisahkan bahagian data ini dengan jangka masa bulanan sekaligus.

4. Daya Saing Kata Kunci - adalah tepat di mana anda bertujuan untuk meletakkan penilaian kata kunci tertentu menunjukkan komponen daya saing dan kekerapan mereka terhadap yang paling banyak mencari kata kunci dalam niche. Sekiranya anda menggunakan KWFinder, anda akan disokong dengan metrik daya saing yang agak berbeza. Maksud saya, untuk sebab tertentu mereka menyebutnya Kedudukan Kompetisi SEO.

5. High DA - gunakan alat KWFinder atau SERPchecker untuk menentukan berapa banyak laman web atau laman web yang dipaparkan di atas-10 hasil carian Google telah mendapat skor Domain Authority mereka yang melebihi 40 mata. 6. Tinggi PA, CF, TF - hampir jelas dan serupa dengan lajur terdahulu, tiga bahagian seterusnya akan menunjukkan kiraan laman / halaman yang serupa dengan Pihak Berkuasa Halaman yang tinggi (PA), Citation Flow (CF), dan juga aliran Amanah (TF).

7. Potensi Pendapatan Minimum - lajur yang terakhir dan paling penting adalah bertujuan untuk menyerlahkan perbezaan utama dan penemuan muktamad anda pada kata kunci yang paling dicari dengan niche yang disyorkan. Untuk pengiraan ini (ya, ia mungkin kelihatan salah satu) Saya cadangkan menggunakan AmaProfits dot com atau mana-mana perkhidmatan dalam talian lain yang serupa - dan anda sudah selesai Source .

December 7, 2017